• Steeph

    BIM Oktober 2020 - Första barnet

    Jenzia skrev 2020-10-10 17:51:03 följande:

    Jag kan säga att jag aldrig haft sån molvärk inför ägglossning som jag hade denna cykeln! Kändes som om jag höll på att mogna en apelsin där inne, haha! Brukar du också få mycket molvärk INNAN ägglossning? Har för mig att du har rätt mycket under och efter ägglossning, annars får du rätta mig

    Ja, varje cykel är en ny och färsk chans att bli gravid!!! Jag tänker att båda du och jag har stor chans på ett plus denna månaden! Det är vår tur nu juuuu

    Samtidigt är det ju jättebra att ni tagit kontakt för utredning, som du skrev i ett tidigare inlägg att få mer svart på vitt om allt ser bra ut eller om något behöver justeras. Har du och din man pratat något om att gå vidare och till exempel göra IVF? Hur ser väntetiderna ut i ert landsting? Jag tänkte, om ni inte är redo att bekosta en privat IVF vill säga

    Har du förresten gjort någon undersökning av dina äggstockar? Funderar på om du fått någon indikation på PCO/PCOS? Jag hade ju många äggblåsor i båda mina äggstockar, 11-12 på varje sida. Tycker det låter lite som PCO, men min gyn läkare reagerade inte alls på det. Mitt AMH låg ju också inom bra-ramarna. Jag har ju heller inte de typiska tecknen, dvs långa och oregelbundna cykler. Och det har ju inte du heller. Mellan 28-32 dagar är ju väääldigt normalt Denna cykeln landar jag nog bara på 26 dagar, vilket händer väldigt sällan, men inte helt främmande. Så länge lutealfasen är stabil på 14-15 dagar så klagar jag heller inte


    Ja jag brukar få molvärk innan och under ägglossningen. Hade ju molvärk för 2 dagar sedan men som är borta nu. Brukar vara så att jag får molvärk när de börjar puttra igång och sedan molvärk 3-4 dagar innan ÄL. Åh hahah, hoppas på ett stort fint ägg för er

    Ja jag känner att även om jag är livrädd för vad det ska visa så är det bättre att få svar nu än sen... är alltid rädd för svar när det gäller typ fertilitet etc då jag alltid varit rädd att jag inte kan få barn/kommer ha problem. Vi har pratat om att prova göra insemination via Linné om de tycker det är en bra idé. Sen kommer vi nog prata med landstinget om IVF om det inte går innan dess. Tror dock att de vill att man försöker i typ 2 år unna ivf. Vi lär dock få en del svar när min man tar och lämnar spermaprov så får vi se vad det visar.

    De har kollat mina äggstockar 2 gånger och då sa dom att de inte kunde se något pärlband/cystor. Men känner inte heller att det kollade ordentligt. Nej jag har ju relativt regelbundna cykler. Jag önskar bara att jag kunde få ÄL lite tidigare blir sån jäkla lång väntan...
  • Steeph

    Cd 13, låg fertilitet enligt cb advanced... har alltså inte ens fått blinkande gubbe än. Fy fasen vad trött jag är på att vänta vänta och vänta. Förlåt för gnäll men jag har tappat tålamodet helt känner jag.

  • Steeph
    Baconpie skrev 2020-10-11 12:07:31 följande:

    Idag kom min mens Det positiva är att jag haft en helt perfekt cykel för första gången någonsin, med 14 dagar follikelfas och 14 dagar lutealfas. Jag har tendenser till PCO och har alltid haft lååånga (33-55) och oregelbundna cykler med kraftiga blödningar och intensiva smärtor. Efter att ha följt vulverines tips så verkar det mesta ha rättat till sig. Tror främst att tillskottet inositol gjort skillnad! Hoppas detta även gör att vi kan få ett plus framöver.


    Åh kan du berätta lite mer? Jag har cykler mellan 29-33 dagar isch och har lite högt testosteron. Tog du inositol denna cykel?

    Jag har inte vågat göra det för att många säger att de får försenad ägglossning av det
  • Steeph
    Baconpie skrev 2020-10-11 15:01:37 följande:

    Jag har slutat helt med koffein sedan 2,5 månad, slutat löpträna och börjat promenera istället, börjat äta mer fett och tar tillskott av d-vitamin. Har tagit inositol i 1,5 månad och märker stor skillnad i blodsockernivåer, är inte diabetiker men har en viss insulinresistens (som många med pcos). Är väldigt nöjd. Fått starkare ÄL tidigare sen jag började med just inositol. Finns även med i paketet med tillskott som vulverine rekommenderar för PCO.


    Men tack för svar dricker du typ koffeinfritt kaffe eller te eller är du helt utan?

    Jag köpte donaferty (myo och d-chiro inositol) från apoteket som är just för de som vill bli gravida/har pcos. Men vågade som sagt inte prova då jag var rädd att jag skulle få ännu senare ägglossning.

    Hur märker du av insulinresistens?

    Jag har slutat med typ allt jag gillar: raffinerat socker, gluten, kaffe och hård träning. Jag äter också mycket grönsaker, fett, tar d vitamin i stor dos vid ÄL. Förra månaden kom ÄL på dag 16 och denna verkar dröja iaf till typ dag 18-19.
  • Steeph
    Soff skrev 2020-10-11 11:03:12 följande:

    Man måste ju få uttrycka sin frustration <3 Väntan är ju tortyr..


    Tack <3
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-10-11 11:56:27 följande:

    Förstår din frustration! <3 Jag är själv less på att vänta och vill hellre leva som vanligt, njuta av varje dag! Så jag försöker ändra mitt mindset utifrån det, men det är inte det lättaste! En dag i taget med att försöka tänka mer positivt

    Jag fick ju ägglossning väldigt tidigt denna cykeln. Tror det beror på munkpeppar. Jag vet att du har lagt örter och liknade på hyllan, men jag har läst att en del gynläkare rekommenderar munkpeppar om man har långa och oregelbundna cykler. Kanske värt att kolla upp? Stor kram iaf!


    Ja det är så svårt att hitta balansen dock! Ja jag ska verkligen försöka göra det och har läst en hel del om att ägglossning lite senare inte påverkar chansen att bli gravid avsevärt. Det är snarare att man kan få svårare att pricka rätt dag (om man inte har koll).

    Ja jag har munkpeppar i skåpet men är ändå rädd att prova, likaså med inositol. Kanske ska jag vänta med att prova något mer tills vi varit på utredning. Gäller att ha is i magen stor kram!
  • Steeph

    Blinkande gubbe idag, cd 14! får hoppas på att fast gubbe kommer snart och att ÄL kommer om några dagar! Ni som tar stor dos d vitamin, när tar ni den i förhållande till ÄL/ÄL test?

  • Steeph

    Glad gubbe idag så nu ska vi ta tillvara på dessa kommande dagar ska ta en stor dos d vitamin imorgon tänkte jag för att hjälpa ägget att släppa! Heja heja alla er!

  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-10-14 22:29:45 följande:

    Usch, jag känner mig så deppig och ganska upprörd just nu. Kom precis hem från ett läkarbesök hos en "hormonspecialist" som konstaterade att jag har både PCOS och Hashimoto (sköldkörtelsjukdom). Dock mild form, åtminstone för PCOS, men ändå! Men andra ord så ägglossar jag ibland men inte alltid, och det var förmodligen därför jag fick missfall. Kul att höra. Jag har alltså gått till gyn flera gånger i det senaste, och testat TSH ca 5 gånger, och ändå har ingen lyckats inser att ett plus ett borde vara två. Gick till specialisten bara pga att jag själv misstänkte Hashimoto. PCOS kom som en otrevlig överraskning trots att jag alltid sagt att nåt säkert är fel.. Tur att jag redan bokat tid hos en fertilitetsklinik, för min kropp verkar ju inte kunna leverera på egen hand.. :(  

    Hoppas det går bättre för alla er andra! Kram 


    <3 fina du!

    Förstår givetvis att det måste kännas riktigt jobbigt. Men tänk så bra att du litade på din magkänsla att något var tokigt. Nu kan du få den hjälp du behöver och att du har fått mer svar än att gå i ovisshet <3

    Hur kom de fram till pcos? Via VUL och blodprov? För jag tror ju också att jag har mild pcos... väntar på tid hos kliniken! Största kramen till dig!!
  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-10-15 14:58:57 följande:
    Tack fina du! 

    Jo, nu behöver jag inte ha diffus oro i kroppen iaf, gå och tjata på min man om att jag minsann vet att nåt är fel och att läkarna inte lyssnar, haha. Det är ju bara tragiskt dock att jag själv skulle behöva efterforska och insistera för att ens få rätt prover tagna. Så många år av symtom på Hashimoto som jag kanske inte hade behövt ha - tänk om jag inte kommer känna mig konstant trött när jag får medicin liksom. Så galet. 

    Gällande PCOS så frågade hon en massa om min cykel: längd, hur jag blöder, när i cykeln ägglossningen kommer osv, och hon sa att den var "off", trots allt (jag har ju trott att den var perfekt). Så då frågade hon om jag haft akne och bad att få se min hy samt om jag har extra behåring i ansiktet och så, vilket hon sa att jag hade extra även om det typ bara ser ut som fjun. Dålig hy fick jag ju efter p-piller även om det är behandlat separat redan. Jag nämnde att jag sökt hjälp flera gånger för att jag tappar så mkt hår på huvudet men bara fått höra att det är pga stress, så då sa hon att jag nog har högt testosteron. Jag sa att senaste gynstället sa att mitt testo + DHEA är lite högt men inget att bry sig om, än. Mitt testo var 46 men skulle enligt dem ligga under 45. Denna läkaren sa att visst, gränsen ligger på 40 men en kvinna i din ålder och storlek har inte över 20 normalt, och testorsteron skapas i äggstockarna så jag har uppenbarligen lätt insulinresistens där. Hon sa även att jag nog gått under radarn för att jag är så smal (som utöver gener/livsstil även till viss del kan bero på Hashimoto som gör en muskelsvag), och blir jag storlek större så skulle även testorsteronet och min behåring öka.. :/ Måste äta androgener för resten av mitt liv, eller så får jag väl hoppa på p-piller igen efter jag fått barn för då var det bättre. Hon tog massa prover och svar kommer nästa vecka. De tog även AMH vilket känns skitläskigt nu. Tänk om jag är helt kasserad?

    Men jag ska tillägga att denna läkare inte var specialist på reproduktiva systemet så vi får se vad fertiliteskliniken säger nästnästa vecka, men jag är ganska säker på att läkaren där kommer säga samma sak. Känner att jag kommer vara i goda händer hos dem i alla fall, och det känns skönt att jag drev på detta redan och inte väntade ett år och led i onödan!

    Jag hoppas verkligen att de kollar upp detta med PCOS ordentligt för dig, det skulle ju förklara så mycket kring varför det går lite segt för oss.. Hoppas du får tid snart så att du slipper vänta! Har ÄL slagit till än? :) Många kramar och tack för att du finns här!
    ja men precis, men jag förstår verkligen att det var en chock för dig. Det här med sköldkörteln känns så lömskt ibland och mitt tsh värde har ju gått från 0,4 till 1,5 på 2 år utan att jag riktigt gjort något. Har börjat äta mer, gått upp i vikt och slutat monsterträna men inget annat.  

    Ah precis, det jag är rädd för. Att behöva tjata och att läkarna mest avfärdar en. Men jag ska vara stenhård när jag åker iväg på nästa undersökning. Jag ska ha svar på varför mitt testo är högre, om jag har pcos äggstockar och varför mitt sekret plötsligt försvunnit totalt efter ma.  

    Kära du, du kommer givetvis inte vara kasserad. Jag lovar dig att allt kommer ordna sig, men att det kanske tar lite tid <3 

    Jag skrev lite till dig privat, hade lite frågor, kram 
Svar på tråden BIM Oktober 2020 - Första barnet