Forum Ensam förälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Delad vårdnad med skiftarbete, hur får ni ihop det?

  Tis 15 sep 11:37 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Tis 15 sep 11:37

  Hej jag är separerad sen3 mån och har en dotter som närmar sig 2 år. Mitt X jobbar varannan helg samt några vardagskvällar varje vecka. Hur fan får ni ihop det utan att bolla runt ungen konstant? Hon har inga föräldrar eller vänner som kan hjälpa till. Jag får anpassa mitt liv helt efter hennes arbete och till viss del är det rimligt då man inte bara kan byta jobb hursomhelst. Det som stressar mig är att det inte går att få till någon regelbundet i hur vi delar upp vårdnaden, då hon även har ett 9-veckors schema. Varannan veka är omöjligt. 2-3-2 fungerar inte heller då jag måste ta alla hennes kvällar och helger. För egen del kan jag också bli lite bitter att hon anser att hon behöver vara barnledig dom helgerna hon själv är ledig vilket lämnar mig med i princip alla helger och ingen större möjlighet till att träffa vänner nån gång ibland för att inte tala om att på sikt kanske träffa nån ny etc. Hade varit helt ok om jag var helt ensamstående då är det som det är, men känns ganska bittert när man ändå har gemensam vårdnad. Jobbar för övrigt mån-fre som alla andra ... Någon med liknande situation som lyckats snickra ihop ett schema som gör att barnet inte konstant bollas runt i en vecka (och i bästa fall någon möjlighet för egentid nån gång i månaden)

 • Tis 15 sep 17:25 #1

  En 2-åring ska inte ha VV, tror inte ens 2-2-3 är att rekomendera. Frata med familjerätten, gör upp en gemensam umgängesplan.

 • Tis 15 sep 18:09 #2

  Vi kör 5-2 chema eftersom jag jobbar så... Enna veckan har jag barnet mån-tisdag + fre-söndag och andra veckan ons-torsdag... Det funkar jätte bra... Dock har jag inga lediga helger, jobb eller barn. Det är inger man kan förvänta sig... Jag har löst det genom att sätta sem vissa helger hela året om. Så det är faktist ditt x problem... Tycker det är jätte bra att du har anpassat dig efter xets chema, får jobb måste man har. Dock ska du inte stå för xets egotid. Då får xet byta jobb, chema, jobba in komp, ta sem eller gå ner i tid...

  Lycka till

 • I förrgår 12:45 #3

  Mitt tips är att sätta upp hela nioveckorsschemat och gör en planering utifrån den. En närstående till mig har samma sits som du och viktigast är att göra upp en plan för en längre tid, komma överens om vab-perioder (kan bli snett med vabben beroende på vem som jobbar hur, man kan ju komma överens om att vissa veckor delar man vabben dagligen/varannan dag etc).

  Om ambitionen är att dela ungefär lika, så tror jag absolut att ni kan komma överens på ett bra sätt. Annars har kommunen skyldighet att ge er rådgivning och stöd i den här frågan, då kontaktar ni familjeenheten för samtal.


  Just NO.
 • I förrgår 13:50 #4

  Hur ofta har hon ledig helg? Har du någon i familjen som kan passa dottern ibland på kvällarna på helger?

  Inte rimligt att hon ska ha barnfritt varje helg hon har ledigt medan du aldrig får en fri helg. Ni kanske kan ni dela upp det så att du ibland tar dottern en kväll under hennes lediga helg och att hon då och då kan ha en barnfri helg. 

  På kort sikt kvittar det nog för dottern om hon är med mamman mitt i veckan eller under en helg. På längre sikt, när hon går i skolan, så blir det ju relevant för dottern att då och då kunna ha helg med mamman. 

 • I förrgår 13:58 #5

  Det är som sagt inte rekommenderat att ha växelvis boende före tre års ålder, så er dotter är för ung för detta. 

  Det verkar inte heller som om ditt ex är beredd att göra några uppoffringar för att kunna vara boendeförälder, så det kanske är bäst att hon träffar barnet lite mer sällan. 

 • I förrgår 14:12 #6

  Hade det vart min situation så hade jag gjort som så att mamman tar varannan helg. Punkt slut på den fronten, har man valt att skaffa barn så får man vackert ta hand om barnen.

  Då vet även du att du har en ledig helg.

  Jag hade nog valt att ta barnet majoriteten av veckodagarna, men får mamman ledigt någon dag till och från så skulle ju hon kunna ta henne en dag i veckan.

  Om du nu ändå har barnet större delen av tiden så kanske det skulle gå att ordna på så sätt?

  Nu tänker jag utifrån hur jag hade valt, men det kanske inte är hållbart för dig?

  Mvh

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll