• Anonym (ebba)
    Wed 16 Sep 2020 03:30
    1639 visningar
    23 svar
    -1
    23
    1639

    Längtar efter barn så det värker, sambo ej redo

    Jag såg till att bli gravid så att han blev tvungen att bli redo. Jag visste att han var redo och att han bara var rädd för att helt och hållet växa upp. Dagens samhälle är uruselt på att rusta män för att bli män och ta ansvar, men ger man männen ansvar så kan de oftast bära det. För oss blev det dubbelt ansvar eftersom att vi fick tvillingar, men mannen undrar ändå så här i efterhand vad det var han var rädd för. 

  • Anonym (ebba)
    Wed 16 Sep 2020 15:40
    #5
    -1
    Viola94 skrev 2020-09-16 13:31:46 följande:

    Ja men precis så känner jag också - han är ju redo och jag vet att han kommer att bli en underbar pappa. Lite ledsamt att han inte förstår det själv. 

    Jag har verkligen tänkt på att göra som du, men samtidigt är jag lite rädd att jag skulle sakna den här grejen med att liksom säga "nu gör vi det här. Vi provar, vi vill ha ett barn ihop för att du är den bästa personen jag vill".. Kände du så?

    Tack för svaren hittills hörni, värmer att läsa när man känner sig lite ensam i känslorna. 


    Jag tror att jag kände direkt vad han var för en typ. Jag kunde se på den traditionella familjen han kom ifrån vilka värderingar han fått med sig. Så bara visste jag att abort var uteslutet och ansvar gällde. Det hade varit allra roligast att göra det tillsammans, men det var inte värt väntan. Första graviditeten fick bli en "oopsie" och sedan planerade vi de andra barnen tillsammans.
  • Anonym (ebba)
    Wed 16 Sep 2020 15:42
    #6
    Anonym (Lisen) skrev 2020-09-16 09:54:09 följande:

    Ja det är så märkligt! Hur män är så rädda för förändring och ansvar. Verkligen dags att unga pojkar lär sig ta ansvar i tidig ålder (som tjejerna) annars kommer de bli bortvalda på sikt.


    Tja, generationer av feminism tar ut sin rätt så att säga.
Svar på tråden Längtar efter barn så det värker, sambo ej redo