• Anonym (ooo)

    Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

    De flesta bestämmer tex att man skriver ett mail per vecka. Kan vara något för din sambo att föreslå henne? Så funkar det här med min man och hans ex som också gärna hörts av i tid och otid förr. Hon kunde inte tidigare hålla isär vad som var viktigt och inte. Hon hade helst velat veta varenda sak barnen gjorde hos oss, vilken mat de ätit osv. Min man har alltid sagt att sånt måste man faktiskt inte informera om och hon har lärt sig men det har tagit flera år. Lättare nu när barnen är tonåringar och kan berätta saker själva för henne. Dessutom bodde de rätt nära varann innan vi flyttade ihop, så om hon tex ringde och han inte svarade, ja då kunde hon plötsligt stå utanför dörren istället. Hon blev oerhört förolämpad när han sa åt henne att hon inte kan göra så. Att han inte svarade berodde på att han inte sett eller faktiskt var upptagen med något. 

    I din sambos fall, om man bara träffar sitt barn en gång i månaden så är det väldigt länge och det borde vara i hans intresse att få veta saker om sitt barn, men det kanske räcker att ha det organiserat i ett veckomail? 

    Mamman kan givetvis inte ställa några som helst krav kring ert barn, men jag kan väl tycka att om nu det äldre barnet inte mött sitt syskon än, borde även det vara i pappans intresse att förmedla till sin förstfödde, så ett foto på bebisen som storasyskonet kan få se och processa, är inte en dum idé. 

    Men TS, en månad är jättelänge i ett litet barns liv. Det kommer du märka nu när du har ett eget. Jag förstår att mamman inte kan samla ihop allt till en månad. Dessutom borde pappan vara så pass intresserad att han faktiskt tycker det är roligt att få veta att hans barn lärt sig cykla osv. Du får det att framstå som att han inte är ett dugg intresserad av sitt barn och det undrar jag om det verkligen stämmer (vad är han för pappa då, liksom). 

  • Anonym (ooo)
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 12:38:29 följande:
    Kontakten sker ju för ofta om han får 7 långa sms på en månad det är nästan 2 ggr/v . Hon har ju precis fött barn. Det är ju exet som är hänsynslös och ska ta en massa uppmärksamhet från , när hon istället borde ge dom lite utrymme. Men det fattar ju inte folk på fl såklart
    TS behöver inte läsa sin sambos sms. Det är väl det första TS behöver lära sig. Sedan får pappan och exet hitta ett bättre sätt för sin kommunikation runt barnet. 
Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!