Inlägg från: Anonym (Pappa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pappa)

    Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 14:00:28 följande:
    Nej, men det är ju exet som är dum och inte hajar att mannen bara träffar sitt barn 1 helg i månaden (!!!)

    Hade jag varit hon hade jag bara återkoppla när det var absolut nödvändigt.
    Allvarligt, jag tycker att det är du som är ute och cyklar här! Du pratar om empati och känslor.

    TS inleder med att skriva, "tack och lov", att exet och därmed hennes mans barn bor 40 mil bort, och att de endast träffas en helg per månad.

    Det låter knappast empatiskt i mina öron, och man kan tycka att som nybliven förälder att man kunde känna en empati med att det måste vara ganska tufft att inte få se sin 5-åriga son mer och oftare!

    Dessutom, vilket TS hela tiden undviker att svara på, vi pratar om SMS här, textmeddelanden. Jag utgår från att TS och hennes man är moderna människor och därmed har varsin mobiltelefon och att dessa SMS hamnar hos mannens mobiltelefon. Det finns ingen anledning för TS att läsa dessa, finns ingen anledning att hetsa upp sig så pass över detta.

    Jag hade kunnat känna empati med TS om det handlade om timslånga telefonsamtal i tid och otid, speciellt under denna tid med en ny bebis och ny familjelycka. 

    Men nu, nää, TS reaktioner står inte i proportion till den kontakt som mannen har med sitt ex.

    Och det låter för mig mer som att TS har gett sig in i något som hon inte verkar kunna hantera och verkar ha en dålig kommunikation med sin partner gällande detta.

    Hon bör även, när detta lagt sig, läsa på och lära sig om vad särkullsbarn innebär rent juridiskt.

    Till TS - lägg din energi på rätt saker! Både vad gäller din bebis, din partner, ditt "bonusbarn". Din reaktion är inte sund och kan potentiellt leda till bekymmer längs vägen.
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 14:37:41 följande:
    Kan bli så när man inte är medveten om hur man agerar i ett visst sammanhang, att undermedvetna saker kommer fram i komplexa uttryck som är svåra att sätta fingret på. Detta för att orsaka andra människor negativa känslor, osäkerhet och förvirring.

    Exet tror att hon agerar positivt , men faktum är att hon verkar agera irrationellt genom att skriva så engagerat , ofta och mycket när de lever så på distans. 40 min ifrån och barnet träffar honom bara 1 helg i månaden vilket är knappt någonting. Nej, jag tycker exet skriver för mycket och håller med ts i det. Hon skriver med en sådan närvarande, engagerad energi att det blir personligt för hela familjen och känns obekvämt. Tror inte ts skulle känna så annars om andra ex men gör det just pga den här individen som tar sig mycket plats i deras liv genom sitt barn.
    Jag antar att det är "felslag", och att du insett att de bor 40 mil ifrån varandra.

    Du spekulerar enbart, och du spekulerar kring hur exet mår, känner, pratar om dold agenda.

    I ärlighetens namn, så yrar du bara!! 

    Du verkar också, precis som TS, bortse från att vi pratar om textmeddelanden skickade till TS partners telefon. Samt att de verkar handla om deras gemensamma son. 

    Jag hade kunnat köpa en del av ditt resonemang om det handlade om en pappa som lever sedvanligt "varannan-veckas-liv" med sin son, om exet befann sig 40 minuter ifrån, och om det var en ständigt kontakt och ett ständigt kontaktsökande främst via telefonsamtal. Men bara då.

    Återigen, TS gör klokt i att rikta sin energi åt rätt håll! Och jag finner föga poänger att måla upp "exet" som någon dålig människa i allt detta, eller ge TS stöd åt hennes tankar och "hysteri".
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 14:58:12 följande:
    Så du tycker en nybliven mamma ska behöva lida pga att två andra idioter inte lyckades hålla ihop och separerade och ska störa henne i HENNES vardag, i HENNES privatliv alltså? Varför ska deras kommunikation behöva orsaka sån irritation hos henne tycker du?
    Nej, det tycker jag inte. Men uppenbarligen så saknar du läsförståelse, eller saknar den empatiska förmåga som du efterfrågar hos oss andra.

    TS ska lägga sin energi på rätt saker! Det gör hon inte just nu!

    Är detta ett störningsmoment för TS så ska hon ta upp det med sin partner, men ingenstans i TS inlägg så skriver hon om just detta. Hon spyr bara galla över sin partners ex, och verkar sakna insikt kring hur det är att vara förälder (!), än mer separerad sådan, på distans, med ganska minimalt umgänge med sitt barn.

    Det är sorgligt!

    Och som not, det handlar (för mig) ingenting om att TS är kvinna, hade haft samma åsikt om könsrollerna vore omvända.
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 15:42:02 följande:

    Tvivlar på att farsan är så engagerad eftersom han bara träffar sitt barn 1 helg i månaden. Det är exet som driver på kommunikationen för mycket , om till och med ts upplever det så är det väl så.

    1 helg i månaden är ingenting. Det är bara 12 ggr per år. exet måste ju inse att barnet bor på heltid hos henne och att exmannen är i en ny relation med nyfött barn. Då får man väl back off lite.. Det kan jag åtminstone tycka vore det normala. Annars får väl farsan ta sitt ansvar och flytta närmare till sitt 5-åriga barn.


    Nu får du nästan ge dig... för det börjar bli löjeväckande...

    Syftningsfel, var får du det ifrån att TS partner tycker att kommunikationen med exet är överdrivet? Ingenstans! Absolut ingenstans så framkommer detta. 

    Det är TS som upplever det så, inte TS partner.

    Vad vet du om TS partner och hans ex, och hur deras separation gick till och omständigheterna för framtiden? Ingenting!

    Jag har en manlig bekant, som separerade från sin flickvän när deras gemensamma barn var väldigt ung (knappt 2år). Mamman flyttade ca 45mil bort, för att komma närmare sin familj, vilket ledde till ett knapphändigt umgänge för min manliga bekant under en längre tid. Tror du att detta var något han ville? önskade? Något han tyckte var "skönt"? Kul? Roligt?

    Ser du inte heller vad TS själv skriver, i sitt första inlägg. HON tycker att det är skönt att exet bor 40mil bort...

    I detta fall så verkar ju exet och mannen försöka hitta vägar för att han ska kunna vara delaktig i sin 5-årings "vardag". 

    Hur sjutton kan du vrida detta till att det är något fel här??

    Helt j-la obegripligt!
Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!