• Anonym (Mamma­)
    Thu 17 Sep 2020 07:25
    8792 visningar
    309 svar
    +1
    309
    8792

    Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

    Anonym (fcss342) skrev 2020-09-16 23:30:39 följande:
    Klart en man ska få ha ett eget andrum men han är fortfarande underordnad i familjen och måste anpassa sig till /behaga sin kvinna och ibland bestämma , men bara ibland när han känner inombords att han har rätt , och ska inte ta sig en massa friheter hur som helst utan ska vara en föredömlig man, make och far och medmänniska för alla runt omkring sig. Så ska en man vara, disciplinerad och förmänskligad från sina djuriska sidor.
    Du måste skämta. Eller är du på fullt allvar emot jämställda relationer? Tycker du seriöst att mannen i en relation är underordnad kvinnan och måste behaga henne?
  • Anonym (Mamma­)
    Thu 17 Sep 2020 11:44
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 19:40:06 följande:

    Det är konstellationen emellan dom 3 som problemet ligger. De (exet) kommunicerar på ett sätt som utesluter henne (TS) trots att hon är en del av barnets familj. Exet borde visa mer respekt för pappan och den nya kvinnan och deras livssituation, och inkludera henne mer i barnets utveckling. Inte bara skriva till mannen hela tiden och strunta i att höra hur det är med dom alla (inkl. den nya kvinnan), Ts känner sig utesluten verkar det som, från en familjeangelägenhet och ser därför exet som ett orosmoment hon inte kan kontrollera. Det gäller hennes mans liv/barn och blir därför lite konstigt att hon bara ska stå utanför det, kanske?


    TS är en del av femåringens bonusfamilj, ja, men hon är inte vårdnadshavare eller förälder. Det är fullt naturligt att endast vårdnadshavarna eller föräldrarna har kontakt med varandra. TS har ingen rätt att kräva av mamman att hon informerar henne om barnets utveckling. Det är en sak om mamman själv vill göra det, men hon har ingen skyldighet. Är TS nyfiken kan hon ju fråga pappan. TS kan också, om hon vill, be mamman att inkludera henne i alla sms-konversationer om barnet, men om mamman inte vill, får TS respektera det.

    Hur man gör i sådana här situationet varierar nog mellan olika familjer. Själv har jag ingen kontakt alls med mina barns bonusmamma och mina barns pappa har ingen kontakt alls med min man, alltså mina barns bonuspappa. All kommunikation går enbart mellan mig och pappan, och det är inget konstigt att göra på det sättet.

    Om TS känner sig utanför bara för att pappan kommunicerar med mamman om deras gemensamma barn, så är det hon som har problem och behöver jobba med det. Min spontana tanke är att hon har dålig självkänsla och/eller är osäker på sin och pappans relation. Enskild terapi eller parterapi kan kanske hjälpa.

    Och nej, jag hatar inte kvinnor. Mitt svar hade sett exakt likadant ut om TS varit en man.
  • Anonym (Mamma­)
    Tue 22 Sep 2020 18:07
    +1
    Anonym (Staren) skrev 2020-09-22 16:49:43 följande:
    Men hans tid försvinner på smsen. Han läser inte för mig jag läser inte själv med hans tid kanske en timme går åt till smsen.
    Vad är problemet? Får han inte lägga en timme då och då på något som rör HANS BARN? Ja, just det, han har faktiskt ett till barn, utöver det barn som ni har ihop. Ett barn som han dessutom bara träffar en gång i månaden. Är det så konstigt då att han vill ha information och uppdateringar om det barnet? Utifrån det du skriver så låter det som om du tycker att hans äldsta barn bör vara nästintill obetydligt i hans ögon nu när ni två har fått barn ihop. Men han slutar inte att vara pappa åt sitt äldsta barn bara för att han fått ett till barn. Han slutar inte att älska sitt första barn bara för att han har fått ett andra. Och världen kretsar inte runt dig och er bebis, hur mycket du än vill att den ska göra det.
  • Anonym (Mamma­)
    Tue 22 Sep 2020 18:17
    +3
    Anonym (Staren) skrev 2020-09-22 12:09:33 följande:

    -17??? Hon har smsat igen. Skaffa aldrig en man med barn och ex.


    Helt rätt, du borde aldrig ha blivit tillsammans med en man som har barn sedan tidigare, för du kan uppenbarligen inte hantera det.
  • Anonym (Mamma­)
    Tue 22 Sep 2020 18:46
    +1

    Jag gissar att TS pojkvän är riktigt less på att TS surar så fort han läser sms från sitt barns mamma.

  • Anonym (Mamma­)
    Wed 23 Sep 2020 16:18
    +2
    Anonym (Staren) skrev 2020-09-23 11:21:28 följande:

    Minus 21??? Är det ingen mer än ett fåtal som förstår mig???


    Ja, grattis TS. Du har nog slagit rekord på FL. Jag har i alla fall aldrig sett ett inlägg som fått fler än 24 ogillamarkeringar.
Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!