Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!
 • Anonym (Moa)
  Tis 22 sep 2020 09:05
  1435 visningar
  309 svar
  +2
  Inlägg från Anonym (Moa) Visa alla inlägg
  309
  1435

  Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

  Anonym (Meri) skrev 2020-09-22 08:51:23 följande:
  Nej, du kan inte se problemet. Troligtvis för att du inte har någon erfarenhet som gör att du kan se problemet. Jag kan se problemet. Jag säger inte att jag vet att det är ett problem men jag kan se att det skulle kunna finnas ett problem med exet. Att hon verkar glad för ts och pojkvännens skull betyder inte att hon beter sig lämpligt. 
  Nu kan jag tyvärr inte gå in på detaljer om mina egna eller andras erfarenheter men det jag kan säga är att det som för utomstående skulle kunna viftas bort som att exet väl bara menar väl kan vara ett väldigt gränslöst beteende för de som blir drabbade av det. Det som verkar vara små detaljer är i själva verket bara små delar av en stor helhet. 
  Jag säger inte att det är så här för ts men det skulle kunna vara så att exet har haft gränslösa tendenser och att de har förstärkts nu när de har fått en bebis, eller att beteendet börjat i och med att de blev gravida och när de får en bebis. Jag vet inte om det är så i det här fallet men för mig, som har de erfarenheter som jag har så är det inte alls givet att det här handlar om ren svartsjuka. Det kan så klart också vara så att ts har svartsjuka plus att exet beter sig gränslöst. 

  En del har varit inne på att ts är osäker. Det är inget brott att vara osäker, tvärtom är det djupt mänskligt att vara det. Jag tror att de flesta har haft perioder när de varit mer eller mindre osäkra och jag tror inte att någon hade velat bli anklagade för att vara sjuka i huvudet för att de var det. 

  Du har all rätt att anse att exet kan få träffa bebisen, men ts undrade om exet måste träffa bebisen. Det måste hon inte. Att hon bor 40 mil bort är inte heller en anledning till att träffa bebisen. Exet ska väl ändå inte bo hos ts och hennes pojkvän? Exet behöver aldrig stiga över tröskeln, bebisen behöver inte komma till dörren, känner man att man vill vara lite finkänslig kan man hitta på anledningar till det. Exet behöver inte heller komma till deras dörr, pojkvännen kan möta upp exet för överlämning. 

  Visst kan man argumentera för om det är trevligt om exet får träffa bebisen men argumenten verkar mest gå ut på att det är trevligt för exet att få se en bebis. Varför skulle ts tänka på vad som är trevligt för exet? 

  Min mans ex ville ha kort på vår bebis, han sa nej. Han såg ingen anledning till varför hon skulle ha det. Om det för ts del skulle varit klart uttalat att det är för halvsyskonets skull så hade det väl varit en annan sak men det är ju inget som sägs klart uttalat. Det sägs bara att exet vill ha ett kort på bebisen, inget om att det är för att halvsyskonet ska få se bebisen. För min mans ex del så tror jag att, utan att veta, att det var för att visa upp en fasad för sin familj som hon besökte just då men oavsett så är jag glad att min man kände samma som jag, det finns ingen anledning att hans ex, som inte har något med våra barn att göra, ska ha en bild på vår bebis. 
  Jag tycker du verkar läsa in bra mycket mer än vad det verkar finnas. Ts inlägg låter mer hysteriskt än sansat och hon verkar inte må speciellt bra.
  Dina personliga erfarenheter färgar verkligen dina svar som du redan säger och jag är böjd att hålla med dig.
  Men det är långt ifrån många som har dessa erfarenheter.
  Snarare att det skär sig mellan den nya flickvännen och hans ex pga ..tja anledningarna är nog lika många som ex. med oro och dåligt självförtroende är nog starka vinnare där.

  Sedan låter ts och mannen samt exet väldigt unga. Det är väl kanske bättre att sätta upp små regler för hur livet tillsammans ska se ut än att bara köra småbarnsfasoner och ska bara bestämma allt. Ts har ingen förståelse alls från vad jag läser om att det finns ett barn sedan tidigare som tar upp tid och utrymme i sambons liv.
  Som förälder vill man veta allt. Har dessa två bott ihop och båda varit med i första tiden så vänjer man sig att alltid ha löpande information från den andre föräldern. Varför skulle pappan inte vilja det för övrigt bara för att hans nya tjej är osäker? Han kanske har sagt till exet att skicka sms istället för att ringa och berätta och det är ett system som fungerar för dem.
  Ts måste lära sig acceptera att världen inte handlar om endast henne  trots att hon har blivit mamma.
 • Anonym (Moa)
  Tis 22 sep 2020 12:03
  +3
  Anonym (Meri) skrev 2020-09-22 09:27:56 följande:
   
  Du är knappast rätt person att säga om långt ifrån många har denna erfarenhet, det vet du knappast nånting om,

  Resten av vad du skriver är bara spekulationer. Om det var mig du ville diskutera med så har jag redan sagt att vi vet inte hur det ligger till i ts fall. Jag har frågat hur pappan ställer sig till smsen. Jag har inte fått något svar. Du kan inte heller ge mig eller någon annan det svaret. 
  Med detta så måste jag nog säga att du kastar sten i glashus. Du själv får skriva och tycka precis vad som men vad andra säger är spekulationer samt att jag knappast vet något om detta.
  Vad vet du om det?

  För övrigt så ska du som sagt inte säga att jag bara spekulerar när du själv är så bra på det. Är det endast du som får har tankar och åsikter eller ligger det fritt i forumet?
Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...