• fjanten

    Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!

    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 13:34:05 följande:

    TS har rätt till sina känslor, det gäller hennes liv och det får folk ta och respektera. Sitta och klanka ner på ts för hennes totalt normala reaktioner är ju bara sjukt. Inte konstigt att folk vill vara ifred från irriterande människor när det finns så många av er


    Folk klankar inte ner på hennes totalt normala reaktioner - utan hennes totalt orimliga reaktioner som hon beskriver här i tråden.
  • fjanten
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 13:54:42 följande:

    Saker är inte alltid till synes som det verkar, därför kan det vara bra , om man inte har en nedsatt empatisk förmåga som många på fl verkar ha, att kunna avläsa folks känslor och analysera dem . I det här fallet , verkar Ts ha en god anledning att känna som hon känner.

    Vad är det för morsa som ens skickar 7 långa sms till hennes ex som precis fått ett nytt barn med ny kvinna , bor 40 mil bort och träffar sitt gemensamma barn 1 helg i månaden? Det är ju exet som lägger för mycket energi på att återkoppla med farsan och det tär ju på den nyblivna mamman . Det är ju exet som inte förstår


    Typ de flesta frånskilda föräldrar kan väl med enkelhet hinna med att skicka 7 sms om barnet på en månad..? Är ju av extra hög vikt när pappan träffar barnet så extremt lite. Hur exakt är sms till pappan ett problem för TS? Får hon sms hon inte vill ha får hon väl säga till alt. blockera mannens ex på sin telefon, får mannen sms är det väl till HANS glädje och inget TS ska bry sig om.
  • fjanten
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 14:14:45 följande:

    Ja jag tycket absolut att det är fullständigt normalt för att jag inser att exet gör det med "flit" typ, omedvetet kanske, men hon har dåliga intentioner med det - vilket orsakar irritationen hos Ts . Men exet har lindat in det i "föräldrakommunikationen" så att Ts inte kan peka ut en logisk, rationell anledning som andra också kan se.

    Föräldrakommunikatikn är bra och normalt men det kan vara "sättet" det förs på , som är problemet. Att precis fött barn och känna sig trängd av sin partners ex i sitt eget privatliv är inte ok. Finns flera detaljer som tyder på att exet agerar utifrån andra motiv än sitt eget barns bästa, att skriva så ofta som hon gör innebär väl att hon går och tänker på det oftare. Har hon inte kommit fram till att exets nya kvinna precis fött ett barn och att det är ganska speciellt ? Då kanske man inte behöver ta en massa fokus från farsan på det gemensamma barnet , under en tid då de precis fått ett nytt barn? Hur tänker man och resonerar då egentligen? Kan ju inte vara en frisk människa som beter sig så


    Vad får dig att tro att exet har dåliga intentioner?
  • fjanten
    Anonym (fcss34) skrev 2020-09-16 14:37:41 följande:

    Kan bli så när man inte är medveten om hur man agerar i ett visst sammanhang, att undermedvetna saker kommer fram i komplexa uttryck som är svåra att sätta fingret på. Detta för att orsaka andra människor negativa känslor, osäkerhet och förvirring.

    Exet tror att hon agerar positivt , men faktum är att hon verkar agera irrationellt genom att skriva så engagerat , ofta och mycket när de lever så på distans. 40 min ifrån och barnet träffar honom bara 1 helg i månaden vilket är knappt någonting. Nej, jag tycker exet skriver för mycket och håller med ts i det. Hon skriver med en sådan närvarande, engagerad energi att det blir personligt för hela familjen och känns obekvämt. Tror inte ts skulle känna så annars om andra ex men gör det just pga den här individen som tar sig mycket plats i deras liv genom sitt barn.


    Fast hon skriver ju just för att de bor på distans, det är fullt normalt. Hon delar med sig om barnets utveckling till dess förälder som nästan aldrig träffar barnet. Det är verkligen inget fel i det - utan felet är TS galna reaktion.
  • fjanten
    Anonym (Staren) skrev 2020-09-22 16:49:43 följande:

    Men hans tid försvinner på smsen. Han läser inte för mig jag läser inte själv med hans tid kanske en timme går åt till smsen.


    Okej, så utöver den enda helg per månad han har sonen, lägger han ca 7-8 timmar på honom? Förstår du hur extremt lite det är?
  • fjanten
    fjanten skrev 2020-09-22 17:16:13 följande:

    Okej, så utöver den enda helg per månad han har sonen, lägger han ca 7-8 timmar på honom? Förstår du hur extremt lite det är?


    Anonym (Staren) skrev 2020-09-22 16:49:43 följande:

    Men hans tid försvinner på smsen. Han läser inte för mig jag läser inte själv med hans tid kanske en timme går åt till smsen.


    Eller menar du 1 timme på SAMTLIGA sms? Det är ju galet lite! Han behöver ju betydligt mer än så... Kan han inte ha videosamtal med sonen några gånger i veckan?
Svar på tråden Hans ex förstår inte att hon ska hålla sig undan!