• Thu 17 Sep 2020 08:09
    1639 visningar
    12 svar
    12
    1639

    Nappflaska & napp till nyfödd?

    Bra att veta är att om du flaskmatar blir det svårare att få igång amningen. För att få en fungerande amning måste man just amma. Mycket. Flaskan kan göra bebisen tuttförvirrad och mjölkproduktionen minskar när man inte ammar. Det är normalt att känna som att man ammar HELA TIDEN i början. Jag hade istället för flaska satsat på att köpa amningsnappar ifall det skulle behövas och du får sår på bröstvårtorna tex. Dock bra att veta att det kan vara svårt att vänja av dem sen så ta bara till dem i yttersta nödfall.

    Vi fick en Philips avent-flaska i apotekets babybox och den har funkat för oss men vi använde den första gången vid ca 3 månader och har gett pumpad mjölk för att jag ska kunna åka iväg ibland. Vi har en medela calma oxå men den funkar inte så bra.

    Vår dotter bara klöktes av napp och spottade ut den, oavsett vilka vi testade. Glad för det nu! Så skönt att slippa napp :) mamma är ändå den bästa nappen och hon är inte så snuttig längre nu vid fyra månader. Har dock hört att Bibs funkar för många och liknar bröstet mest. Risken för PSD minskar med amning så man måste inte ha napp.

    Vi har kört bephanten och Liberos zinksalva till rumpan. Tvättar med bara vatten. Har typ aldrig vart röd. Kokosolja kan ge Irriterad hud på bebis så testa med ytterst lite först. Till dig hade jag köpt purelan till brösten och multi-mam kompresser. Purelan har jag i ansiktet på min lilla tjej nu oxå när hon dreglar så mycket.

Svar på tråden Nappflaska & napp till nyfödd?