Forum Hjälp/Råd - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Make som adopterar makas barn?

  Ons 16 sep 13:09 Läst 0 gånger Totalt 3 svar
  Theres­cha
  Visa endast
  Ons 16 sep 13:09

  I vårt fall handlar det om mina barn (vi har två gemensamma också) som bor hos oss på heltid. Pappan finns ej med i bilden och har inte gjort på flera år, maken är barnens enda fadersgestalt och har funnits med sedan de var små. Har börjat oroa mig över scenariot om jag som enda vårdnadshavare skulle gå bort, då det inte alls är omöjligt att mina barn skulle bli uppryckta från sina syskon och sin främsta trygga vuxna person (min make), som ju är den enda familj de känner till. Därför har funderingen på adoption kommit upp.

  Någon som har egen erfarenhet av detta? Var det en krånglig process? Något speciellt man bör tänka på?

 • Ons 16 sep 15:29 #1
 • Ons 16 sep 15:50 #2

  Jag antar att du får underhållsstöd/underhållsbidrag för barnen från deras biologiska pappa alternativt från Försäkrngskassan. De pengarna kommer du inte att få längre om din man adopterar dem.

 • Ons 16 sep 16:01 #3

  Om du som enskild vårdnadshavare går bort så får pappan sannolikt vårdnaden ja. För att din man ska få adoptera måste den biologiska pappan acceptera detta, att pappan inte ?är med i bilden? saknar betydelse. Det är en juridisk handling som styr allt möjligt, till exempel underhållsbidrag som redan nämnts.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll