Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Varför är pojkbarn jobbigare än flickebarn?

    Tror mycket beror på fostran(miljö). Svenska pojkar är bland de lugnaste i världen läste jag i en artikel. Vi brukar inte uppmuntra att man slåss som i vissa andra länder. Så vi försöker fostra mjukare barn. Men sen får man tänka att vissa har npf-diagnoser som oftar drabbar pojkar mer och om man kollar npf-diagnoserna mellan könen är de olika.

    Sen om man har några bråkigare killar samlade startar de gärna igång varandra. När jag gick i mellanstadiet fick de flytta ner en av de bråkigaste killarna i min klass. Han mådde dåligt hemma och visste inte hur han skulle uttrycka sig förutom att slåss och blev eggad av de andra killarna. Klassbytet lugnade honom och idag är han en normal kille med familj.

    Själv märker jag tydligt på min lilla kille att han lär sig från sin pappa när de lekt och var ett tag väldigt hårdhänt. Jag sa stopp och bad min man vara lugnare och nu är sonen lugnare och mjukare mot oss. Dottern för liten för att kunna avgöra än.

    Om man kollar på arvsbiten så är jag och mina syskon och kusiner alla lugna barn oavsett kön. På pappans sida säger svärmor att flickorna har varit värst.

    Men där jag bor nu så är det ett stort gäng killar (tror de går i 6:an-7:an) som är hemska. Dålig attityd, slåss gärna, gapar och skriker skällsord på folk m.m. Medans tjejerna kör med utfrysning och manipulerar varandra. Är konstant drama som tydligen börjar tidigt (9-10års åldern).

Svar på tråden Varför är pojkbarn jobbigare än flickebarn?