Inlägg från: mari123 |Visa alla inlägg
  • mari123

    Varför är pojkbarn jobbigare än flickebarn?

    ÄR det så? Jag har döttrar som är vuxna så jag har inga barn runt mig...MEN jag bor i en BRF med en liten gård och här bor många barn. Min bild är att idag så är tjejer och killar lika "vilda". Inga småflickor går runt med dockvagn längre(?) Här vrålas det på gården så jag kan inte ha balkongdörren öppen på sommaren. Pojkar och flickor lika mkt och dom jagar varann runt huset SKRIKANDE som vore de svårt skadade (på min tid så sa jag till barnen att -"Sch, det bor fler människor här, men så gör man inte numer?)

  • mari123
    Anonym skrev 2020-09-17 05:11:34 följande:

    Hellre busiga pojkar är gnälliga flickor, för att inte tala om tjejer i tonåren.
    Tack och lov har jag bara söner.
    Det är jag glad för.


    Minns när jag fick min första dotter hur tanterna på jobbet "GLADDE" sig över hur jobbigt jag skulle få med henne i tonåren minsann! Känns som en seglivad myt?Fick en dotter till sedermera och båda gick igenom tonåren utan minsta drama. 
  • mari123
    Jemp skrev 2020-09-17 10:57:59 följande:
    Gör de?

    "Stökiga" pojkar och flickor bemöts helt olika inom förskola och skola. Det vittnar även många bekanta om, som har "stökiga" flickor.

    "Boys will be boys" medan flickor inte ska ta plats, osv.
    Låter ju gräsligt om man har en sådan inställning 2020! Känns 50-tal.
  • mari123
    Anonym (L) skrev 2020-09-17 07:14:09 följande:
    Så kan det säkert vara. Skrämmande hur många mammor som beklagar sig över att de inte kommer få någon bra kontakt med bebisen i magen pga att det är en pojke. Klart det inte blir bra när man har en sån rutten inställning innan pojken ens är född. Stackars barn.
    Fast det är väl funderingar som kan finnas INNAN man fått sitt första barn då man inte har en susning om hur det känns att vara mamma....och kanske är det en diskussion som mest finns på FL?
  • mari123
    AndreaBD skrev 2020-09-17 13:36:40 följande:
    Du borde prova undervisa på högstadiet! Efter 20 år kan jag säga, jo, jag vet hur tonåringar är. Och visserligen kan det finnas en hel del snälla tjejer. Men om de krånglar så krånglar de ordentligt. 
    Så du menar att tjejer som "krånglar" är jobbigare än killar som gör det? Min bild är att det är rätt lika idag! Ngt jag tänker på vad gäller "jobbiga" tonåringar är att en unge fyller inte tonåring helt plötsligt utan man har haft sin unge hos sig i tretton år......och KANSKE skulle man kunnat "bädda" lite bättre. SETT sitt barn mer?
Svar på tråden Varför är pojkbarn jobbigare än flickebarn?