Inlägg från: Mimosa86 |Visa alla inlägg
  • Mimosa86

    Varför är pojkbarn jobbigare än flickebarn?

    På gruppnivå kanske detta stämmer men inte på individnivå. Upplever snarare det omvända (men det kanske bara är i min omgivning) att flickorna är tuffare och mer fysiska medan pojkarna är känsliga och gråter för allt.

    Men om vi ska se på gruppnivå.... tja jag vet inte om pojkar har testosteron i den åldern. Men vad man vet är ju att killars hjärnor (gruppnivå!) mognar tre år efter flickorna. Vilket säkert är en förklaring. Sen tror jag det sociala arvet med kommunikation kan vara en bov. Pojkar får korta uppmaningar medan man har längre konversationer med flickor. Flickor vaggas in i sociala sammanhang att se alla och vara lyhörd på kroppsspråk och känslor. Jag tror att mycket av pojkars aggressiva utryck skulle dämpas om man gav dem ett språk och tillät dem att utrycka sina känslorna ord så som man gör med flickor.

    Sen. Kramas kramas kramas. Flickor och pojkar behöver tröstas och få vara när lika mycket. Att försluta pojkarnas behov av närhet pga sitt kön är rätt illa. Alla behöver en hård kram av mamma och pappa.

Svar på tråden Varför är pojkbarn jobbigare än flickebarn?