Inlägg från: Anonym (Ll) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Varför är pojkbarn jobbigare än flickebarn?

    Det är klart individuellt också men generellt skulle jag säga att ja, pojkar är vildare. Har jobbat i skola/förskola. Även bott i ett sk utanförskapsområde en tid och herregud vad mycket småkillar och även äldre som betedde sig som as och förstörde för sin omgivning. Uppkäftiga som fan dessutom. Inga flickor betedde sig så. Män är ju också våldsammare i vuxen ålder, vanligare att män misshandlar osv. Kan ju inte vara någon nyhet för någon. Det är klart det finns snälla och goa killar och vilda, elaka flickor men ska man prata på gruppnivå så är pojkar vildare. Det är både arv och miljö.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Mycket tyckande här. Intressant att det alltid ska dyka upp folk som anser att det är motsatt förhållande. Att flickor är mer utåtagerande och jobbiga för "att man har en så lugn och snäll son och har träffat en jobbig flicka". Orkar man läsa på i ämnet så finns mycket forskning och studier. Adhd är t ex 2-3ggr vanligare hos pojkar än flickor. Pojkar/män begår fler våldsbrott. När man jämfört aktivitetsnivå hos pojkar och flickor är bråk och aggressivt utåtagerande beteende betydligt vanligare hos pojkar. Det påverkas av både arv och miljö, biologiska skillnader, hjärnan men också förväntningar och uppfostran. Unga män tar också mer risker, t ex i trafiken och hjärnan utvecklas senare än kvinnors. Detta är inget tyckande utan fakta. Sen finns undantag, alla är individer osv men om man tycker att flickor är mer utåtagerande, aggressiva, vilda eller mer våldsbenägna som grupp än pojkar så undrar jag var i världen man bor? Och alla som har söner behöver inte gå i försvar, detta handlar inte om ditt enskilda barn utan om gruppnivå.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym skrev 2020-09-17 20:09:02 följande:

    Fakta presenterar man med källhänvisning, eller så håller man tyst.


    Moget.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (I) skrev 2020-09-17 20:14:57 följande:

    Fast man kan ju vara jobbig på många sätt, även om fysisk risktagande och fysiskt våld är vanligare hos pojkar så är det t.ex så att flickor dominerar när det gäller mobbing på sociala medier. Det kan också vara så att pojkars utagerande mest sker ute, mot andra pojkar, medans flickor är jobbigare hemma. Brottstatistik är dessutom ofta missvisande eftersom det ofta är några få som begår upprepade brott. etc, etc.. 

    Så det kan finnas många skäl till att människors upplevelser inte stämmer med forskningen.. 


    Det kan vara "si eller så". Finns dock mycket forskning på området om du är intresserad. Ingen har sagt att flickor är perfekta men brottsstatistiken är inte missvisande i att män är kraftigt överrepresenterade i våldsbrott. Det kommer du inte hitta hur mycket du än söker.
Svar på tråden Varför är pojkbarn jobbigare än flickebarn?