Inlägg från: Anonym (I) |Visa alla inlägg
  • Anonym (I)

    Varför är pojkbarn jobbigare än flickebarn?

    Tror inte alls det stämmer, tvärtom är min erfarenhet att tjejer i snitt är jobbigare som grupp men det är lite mer jämnt fördelat, hos killar är det några få som är väldigt utagerande och de syns och hörs väldigt mycket och gör att bråk och stök associeras med killar trots att genomsnittskillen är lugnare än genomsnittstjejen. 

  • Anonym (I)
    Anonym (Ll) skrev 2020-09-17 18:32:34 följande:

    Mycket tyckande här. Intressant att det alltid ska dyka upp folk som anser att det är motsatt förhållande. Att flickor är mer utåtagerande och jobbiga för "att man har en så lugn och snäll son och har träffat en jobbig flicka". Orkar man läsa på i ämnet så finns mycket forskning och studier. Adhd är t ex 2-3ggr vanligare hos pojkar än flickor. Pojkar/män begår fler våldsbrott. När man jämfört aktivitetsnivå hos pojkar och flickor är bråk och aggressivt utåtagerande beteende betydligt vanligare hos pojkar. Det påverkas av både arv och miljö, biologiska skillnader, hjärnan men också förväntningar och uppfostran. Unga män tar också mer risker, t ex i trafiken och hjärnan utvecklas senare än kvinnors. Detta är inget tyckande utan fakta. Sen finns undantag, alla är individer osv men om man tycker att flickor är mer utåtagerande, aggressiva, vilda eller mer våldsbenägna som grupp än pojkar så undrar jag var i världen man bor? Och alla som har söner behöver inte gå i försvar, detta handlar inte om ditt enskilda barn utan om gruppnivå.


    Fast man kan ju vara jobbig på många sätt, även om fysisk risktagande och fysiskt våld är vanligare hos pojkar så är det t.ex så att flickor dominerar när det gäller mobbing på sociala medier. Det kan också vara så att pojkars utagerande mest sker ute, mot andra pojkar, medans flickor är jobbigare hemma. Brottstatistik är dessutom ofta missvisande eftersom det ofta är några få som begår upprepade brott. etc, etc.. 
    Så det kan finnas många skäl till att människors upplevelser inte stämmer med forskningen.. 
  • Anonym (I)
    Anonym (Ll) skrev 2020-09-17 20:46:04 följande:

    Det kan vara "si eller så". Finns dock mycket forskning på området om du är intresserad. Ingen har sagt att flickor är perfekta men brottsstatistiken är inte missvisande i att män är kraftigt överrepresenterade i våldsbrott. Det kommer du inte hitta hur mycket du än söker.


    Javisst är dem överrepresenterade i brottsstatistiken, men jobbiga barn handlar ju oftast inte om barnen är brottslingar utan om hur de beter sig hemma. Kvinnor får dessutom en rabatt av rättsväsendet så den statistiken visar ju inte nödvändigtvis hur det faktiskt ser ut.

    Dessutom, precis som det ofta påpekas att kvinnors sjukdomar missas därför att män anses vara nån slags norm i medicinska sammanhang är det inte osannolikt att samma sak sker i sådan här forskning, pojkars utagerande utgör en norm och därför missar man flickors utagerande...
Svar på tråden Varför är pojkbarn jobbigare än flickebarn?