• Anonym (erfaren)

    Nätdejting... Hjälp!

    Hej TS!

    Tror du känner samma panik som många av oss gjort i den situationen.
    Det finns massor av misstag man kan göra eftersom det är något nytt man ger sig in i.

    Jag tror det viktigaste är att inte lägga för stor press på sig själv, vara lite nyfiken och ha kul medan man lär sig hur det funkar. Innan man vet hur det funkar behöver man ha tur för att pricka rätt och slippa en massa idioter. Det gäller särskilt tjejer, tror jag.

    Några tips från coachen:
    Så, ett bra sätt att snabbt få grepp om hur/vad folk skriver kan vara att regga ett konto (hp är bra för ändamålet) som man. Du behöver inte skriva nåt speciellt, ingen bild men klicka runt lite bland kvinnor som dig själv och snabba upp bra och dåliga knep.

    När jag var ute i svängen noterade jag ett par avskräckande saker som ganska många kvinnor, du bör undvika det om du inte vill skrämma bort fel män.
    - Skriv vad du önskar, uppskattar och söker men undvik INTE-listor.

    Jag förstår idén med detta men bara för att man fått 93 skamliga förslag från idioter så kommer du inte avskräcka den 94 idioten från att skriva, däremot ger man ett surt och bitchigt intryck om man skriver i versaler vad man INTE vill ha. Du riskerar att skrämma bort fel män. Använd humor och en lättsam ton.

    Du kommer ändå behöva vara inställd på att rensa och ev. blocka en del jobbiga killar. Tyvärr funkar det så, särskilt på gratis-sajterna.

    Ett annat tips som jag verkligen rekommenderar: Skriv gärna själv till killar som verkar intressanta! Många tjejer tycks tro att det inte behövs eftersom de får 100-tals mail från killar.. Tyvärr är de relativt få intressanta/normala killarna snabbt upptagna i ett fåtal samtal, de jagar inte så mycket som man kan tro och riskerar att missa dig.. Tala om att du finns!

    Mitt sista tips är att, efter en liten test-/lekperiod, hitta en seriös sida och betala lite (om man har råd). Du slipper då en mycket stor andel av idioterna och kan återfå hoppet om mänskligheten.


    Svarar gärna och ger mer tips (det finns massor) :)
    Lycka till!

  • Anonym (erfaren)
    Anonym (Osäker) skrev 2020-09-19 15:40:31 följande:
    Väldigt bra tips! Vilken seriös sida är bra då? Jag betalar gärna om det kan göra det hela mer seriöst...
    Hej, vilken sida du väljer beror lite på hur du tänker dig att söka/dejta.
    E-darling, Match, elitsinglar är seriösa och bra.

    Ägna inte för mycket tid på happypancake utan använd den sidan för att komma underfund med ungefär hur det funkar.

    Du behöver inte veta exakt vad du söker men det är troligen lättare att hitta rätt om du vet vart du är på väg... Annars kan det bara bra att mjukstarta, chatta lite med folk, kanske ev. träffa nån på en fika men inte ha för höga förväntningar.

    En sak att fundera på är hur mycket du vill skriva med nån innan ni träffas. Det är individuellt vilket man föredrar; En del känner att det är slöseri med tid att hålla på chatta, maila och prata.. man vill träffas ganska snabbt för att kunna avgöra om det finns nån attraktion.
    Jag har lätt för att skriva, chatta och tycker det är en fördel att lära känna varandra mer innan man träffas. Det är en smaksak och påverkas av vilken typ av person man vill träffa..

    En sak till. 
    Stressa inte upp dig över om folk känner igen dig, det är inget som helst konstigt med att nätdejta idag. Möjligen kanske man inte riktigt skriver lika utförligt i sin profil, det kan du spara till de bra kontakter du får.

    I ditt läge (som jag misstänker) skulle jag inte skriva nåt särskilt om barnen eller så i profilen, det kan man ta tidigt i konversationen i stället. Om du är välkänd så kanske du ska värna om barnens/familjens integritet..

    Ett bra tips kan vara att försöka hitta nån coach, en vän/kollega eller så som har gott omdöme och erfarenhet av nätdejting. Nån som kan läsa din profil och hjälpa till att välja ut bilder etc.
    Det är ofta svårt att se själv, man har inte alltid en så bra uppfattning om sig själv som man tror... :)

    När det gäller bilder så är det bättre med ett fåtal bra bilder än för många liknande (där vissa rent av är dåliga). Det finns mycket mer att säga om bilder men det är bara om man publicerar många som det är viktigt. ett par, tre fina (relativt nytagna) bilder där du ler  och man får en uppfattning om hur du faktiskt ser ut - på riktigt..
    Du låter klok och trevlig så ditt problem blir nog att sålla och hitta snarare än att bli utvald.. :)
  • Anonym (erfaren)
    Anonym (Osäker) skrev 2020-09-20 10:04:52 följande:

    Tack för alla svar! Det var mycket att tänka på! Jag kommer nog gå lite på (erfaren)s rekommendationer. Inte skriva så mkt i profilen, speciellt inte om barnen eller vad jag söker och så, eftersom jag har ganska hög integritet och ogärna vill att alla möjliga ska veta massa saker om mig och min familj. Tänker att kanske en allmän text, som någon skrev, att jag är glad och spontan osv, samt någon enstaka bild, kan vara bra att börja med? Och sen skriva mer detaljerat om någon frågar. Kanske ändå nämna att jag har barn, då de flesta ändå nog vill veta det.


    Jag tycker detta verkar klokt utifrån det du beskriver om dig själv.
    Kom dock ihåg att det innebär att du får väldigt många generella förfrågningar - mer eller mindre seriösa - som du behöver rensa bland. (det får du nog oavsett men...)

    Så, var aktiv själv och skriv till killar som du tycker verkar intressanta.
    Ett tips ang. bilder förresten är att du kan lägga upp lite fler bilder som är mer privata och välja att låsa dem. Du kan sen välja att öppna dessa för dem du vill..
Svar på tråden Nätdejting... Hjälp!