Inlägg från: Anonym (E.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E.)

    Namnet Linus-Ida

    Väldigt dumt. Skulle bara ge ungen problem. Vill du det?


    Anonym (.) skrev 2020-09-21 15:21:39 följande:
    Alla namn är könsneutrala.
    Bara att kolla upp så inser kanske du att jag har rätt.

    Sen att du TYCKER en annan sak hör inte hit. Enligt svensk namnlag är alla förnamn könsneutrala. Såp det är fritt fram för dig att döpa din flicka till Linus, Johan eller Markus om du vill.
    Det får du styrka med en källa, för det tror jag inte på. SÅ dekadent kan det inte ha blivit ens i Sverige. 
  • Anonym (E.)
    Anonym (Vem) skrev 2020-09-21 17:38:05 följande:
    Det kan i och för sig vara transpersoner som inte bytt juridiskt kön.
    Japp, och det kan också vara invandrare. Namnet kan ha ett helt annat ursprung i ett annat språk, och då också vara ett kvinnonamn. Ofta har det då också annan betoning, men det syns ju inte om man inte sätter ut accenter. Många turkiska och kurdiska kvinnor har namn som låter som mansnamn i våra öron (de slutar på konsonant i stället för -a eller -e som de flesta europeiska kvinnonamn slutar på), fast de enbart används som kvinnonamn i Turkiet med omnejd.
  • Anonym (E.)
    Anonym (Vem) skrev 2020-09-21 19:00:18 följande:
    Är det så? Gör de ingen skillnad på namn man själv tar sig och namn föräldrar ger sina barn?
    Det är INTE så. De är mycket liberalare med knasigheter, när det är vuxna personer som själva vill byta namn. Och så måste det ju vara. Annars skulle folk som hatar sina ungar, kunna döpa dem till Anus och Vagina. 
  • Anonym (E.)

    Jag sökte på Linus nu på Mr Koll, på bara kvinnor. De allra flesta som kommer upp heter antingen Linus eller Linus-dotter i efternamn. Men det finns faktiskt en Linus-Ida samt någon mer. Det kan som sagt handla om könsbyten, ett fånigt genus-statement, eller att de har bytt till namnet medan de varit bosatta i ett annat land, där myndigheterna inte haft koll. 

Svar på tråden Namnet Linus-Ida