Inlägg från: mari123 |Visa alla inlägg
  • mari123

    Ni som INTE kör rosa barnvagn...

    Jag visste inte ens att det fanns rosa barnvagnar! Måste googla ...och det gör det tydligen! MEN är de så vanliga? Känns som en extremt opraktisk färg? 

  • mari123
    Anonym (Äldre barn) skrev 2020-09-23 12:48:58 följande:

    Nu är inte mina bebisar längre, men även om jag gillar rosa som färg så ville jag inte ha en rosa barnvagn. En neutral färg (i vårt fall blev det svart) så var det också lättare att sälja vidare vagnen sedan. Ekonomiskt val framför statement.

    Men visst, har man pengar och lust så får man väl ha en regnbågsfärgad barnvagn också - du får ju inte glömma HBTQI till nästa eventuella barn. 


    hihihihihihihihi
  • mari123
    Anonym (myself) skrev 2020-09-23 13:09:34 följande:

    Att börja med för att knappt finns andra färger på barnvagnar i Sverige än svart, mörkgrått och mörkgrönt. Man måste verkligen anstränga sog för att hitta en annan färg (detta även gäller ALLA vuxna kläder i höst/vintermode - inte undra på att folk är så deprimerade under vinter halvåret!).
    Dessutom gillar jag inte rosa så värst - i så fall föredrar mycket mer lila.


    Googlar "vinterkappor" och ser många olika färger! OM folk väljer svart och mörka färger på sin vinterkappa så är det nog för att de inte har ork eller lust att skicka kappan på kemtvätt hela tiden? Vinterplagg är ju inte så enkla att sköta som sommar-dito!
  • mari123
    Anonym (Feminist) skrev 2020-09-23 13:51:57 följande:
    Nej det går inte att jämföra alls! Feminismen har något med flickor och kvinnors rättigheter att göra, liksom färgen rosa också är kopplad till flickor och kvinnors status. Corona har inget att göra med barnvagnar och/eller feminism öht!
    För 30 år sedan så var det rosa till flickor som gällde när man t ex uppvaktade en nybliven mor.....och ngt i blått till pojkbabyn. IDAG kan man ge en kamouflagefärgad dress till lilltjejen och en snygg t-shirt och byxa i rosa till grabben. De ENDA plagg det kan blir diskussioner kring är klänning/kjol. Ger man en rosa klänning till en nybliven pojkmamma/bebis idag? NÄ inte om man är vettig.
  • mari123
    Anonym (Feminist) skrev 2020-09-23 13:53:48 följande:
    Så lathet är viktigare än att stå upp för flickor status?
    Men vad menar du med "status"? Har en tjej som trippar runt i rosa högre status än en tjej i blått? Snarare verkar hon väl fjollig?
  • mari123
    Fågel Flax skrev 2020-09-23 15:04:56 följande:

    För dig är färgen rosa kopplad till flickors och kvinnors status, säger du. När jag växte upp som liten flicka på 70-talet så tillhörde alla färger mig, tro det eller ej. Däremot så kunde varken små pojkar eller små flickor ducka undan den vurm för murrigt brunt, orange, rött, grönt, gult och storblommigt som rådde, plus då hängslen på shorts, manchestertyg i byxan... så så fick vi barn se ut! Det var visst det något enstaka barn vars favoritfärg var rosa, men de barnen var inte fler än de som hade en annan favoritfärg. Jag tycker inte som du, att det här med att du har gett alla färger utom rosa åt killarna skulle ge oss tjejer mer status. Däremot kunde jag hålla med om att mörka färger på barnvagnar inte är min grej. Det är mer för att jag tycker att barn är så färgrika, och för att jag inte själv gillar mörka färger så mycket. Mer färg åt folket!


    MEN det där med rosa till flickbebisar och ljusblått till pojk-dito var väl LITE rådande ännu på 70-talet? Men inte mer än så. Minns att jag sydde en liten dress i syslöjden till min lilla brorsdotter och jag valde mörkbrun frotté . Den blev uppskattad
  • mari123
    Anonym (eh) skrev 2020-09-23 19:05:26 följande:
    Troligtvis har Corona med att göra att en av träffarna på rosa barnvagn heter Corona duo
    Se där! Ett företag som ligger i framkant
Svar på tråden Ni som INTE kör rosa barnvagn...