Inlägg från: Anonym (Söderöver) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Söderöver)

    Ekonomisk beroende av min man

    Anonym (smulan) skrev 2020-09-24 10:22:55 följande:

    Tidigare i vårt förhållande var det jag som betalade vår lägenhet, försäkring osv. Han betalade när vi handlade, åt ute och kunde därmed spara mycket mer pengar än jag, såklart.

    Fick barn och jag blev föräldraledig och iom det köpte vi hus och hade samtidigt vår hyresrätt då vi renoverade huset. Han betalade då lånet på huset och jag fortsatte betala hyresrätten.

    Har nu tagit ut all mammapenning men genom ett gemensamt beslut är jag fortfarande hemma med barn. Är dessutom gravid igen och föder om 4 månader så blir tight att börja jobba.

    Hur som helst, är nu ekonomiskt beroende av min man då jag saknar inkomst helt och hållet. Känner mig så extremt maktlös för jag har i princip ingenting. Har typ 50 tusen sparat totalt och det är ju inget som räcker någonstans om något händer.

    Vill inte lämna min man men hatar den här obalansen, att inte ha ett enda öre själv.

    Han har inga problem att betala för mig utan det är mer jag som har problem med att inte vara självständig längre, något jag varit sen jag var 16 år.

    Vi hamnade senast i ett bråk om en bil där det framkom klart och tydligt att jag inte har något att säga till om då jag inte betalde och det var droppen fr mig för har aldrig känt mig så liten som då.

    Hur skaffar man en sidoinkomst? Har inte möjligheten att börja jobba just nu iom att jag föder så snart = vem fan vill anställa mig.

    Jag målar lite och har haft funderingar på att börja sälja min konst men vet inte heller hur man går tillväga för att börja sälja.


    Vad målar du?
  • Anonym (Söderöver)
    Anonym (smulan) skrev 2020-09-24 10:41:19 följande:

    Mycket fluid art som det kallas. Målar annars det som faller mig in.


    Mitt tips är att du gör ett Instagramkonto och säljer dina alster där.

    Jag textar ( kalligrafi typ )där och har massor av följare som gillar det jag gör. Lägger upp en text nästan varje dag för att hålla följarnas intresse igång. Textar även det mina följare önskar... du kan göra samma fast med det du målar.

    Lycka till !
  • Anonym (Söderöver)
    Anonym (K) skrev 2020-09-24 12:08:56 följande:

    Måste bara kolla. För några år sedan när jag startade företagskonto på instagram så var det inte tållåtet att sälja någonting där? Har detta ändrats? Eller bryr de sig helt enkelt inte om att man gör det?


    Nu vet jag inte hur det funkar med företagskonto på IG.

    Jag har privat konto och där finns länk till min hemsida så där sker försäljningen.

    Tipsade om Instagram för att man lätt når ut till många med hashtaggar.
  • Anonym (Söderöver)
    Anonym (K) skrev 2020-09-24 13:32:28 följande:

    Tycker det absolut var ett bra tips! Var mest nyfiken. Då säljer du heller inte direkt på instagram eftedom du säljer på hemsidan. De regler jag talade om handlade bara om direkt försäljning på instagram


    Precis säljer på hemsidan och når kunder på Instagram.
Svar på tråden Ekonomisk beroende av min man