• light

    BF juni 2021

    Hej! Jag är tillbaka. Jag var med i början av den här tråden som anonym men trodde jag fick mitt 3:e missfall på rad så hoppade av. Det var inget missfall, har vart på vul och hjärtat slår fint och jag är nu vecka 7+1, bf 6 juni :) Avvaktade lite innan jag vågade skriva här igen. Än kan ju vad som helst hända men har fått ganska mkt symtom så jag tar det som ett gott tecken. Ska på ultraljud på fredag igen och kolla läget.

    Mina symtom är:

    Torr i munnen/törstig hela tiden

    Massa små finnar, främst i pannan och runt munnen

    Molvärk (dock nästan bara på höger sida, kollade äggstocken och runt om på vul men allt såg bra ut)

    Hunger på konstiga tider, blir akuthungrig och måste äta direkt

    Trött

    Ett helvetes humör

    Grattis till er alla!!

  • light
    FJulias skrev 2020-10-18 13:14:13 följande:

    Hej allihopa och grattis till era plus!

    Efter nästan tre(!!) år så har jag äntligen fått ett efterlängtat plus på stickan, har tagit tre tester och beställt två till hehe... kan inte fatta det nämligen. Jag har en sjuårig dotter sedan ett tidigare förhållande men är nu gravid med min stora kärlek sedan skolåren, som jag hittade tillbaka till för några år sedan.

    Så himla kul att kunna följas åt här och ha andra förväntansfulla människor att dela glädje och oro med.

    Hoppas att det är okej att jag bjuder in mig själv!????


    Hej! Grattis!! Vi har också försökt ett tag, sedan feb 2019 så inte lika länge som dig men känns ju som en evighet. Vi har en son som är 8 år, vad kul att det är nån mer som har ?stort? barn som ska bli syskon :) blir kul att följas!
  • light
    Therese356 skrev 2020-10-19 18:13:53 följande:

    Grattis!!

    Får lov att erkänna att det är skönt att läsa att någon annan också hat kasst humör och mer trött. Och molvärk. Jag fryser dock rätt mycket....

    Fick du tid till vul fort?


    Tack :) Ja du är inte ensam haha.. blir less på mig själv av att va på så dåligt humör. Det blir liksom extremt så jag stör mig på exakt allt sambon gör och vill mest bara va ifred från honom.. Tänker också mycket vad fan har jag gett mig in på är det här verkligen vad jag vill? Osv osv.. mkt tråkiga tankar men hoppas det går över snart. Har läst att det är vanligt.

    Jag fick komma in direkt på vul eftersom vi har en läkare jag gått till för att få hjälp att bli gravid och behålla graviditeten. Jag får komma dit typ samma dag om det är nånting så har varit och kollat en gång i veckan och nu blir nog sista gången innan jag istället skriver in mig på mvc.
  • light
    Tonårsmamman80 skrev 2020-10-21 06:05:31 följande:

    Här är också en som försökt länge.. 4 år... Och har under den tiden 2 MF och 1 MA bakom oss.. Jag har äldre barn, 17, 15 och 13 år ifrån ett tidigare förhållande så detta blir mitt 4:e och makens första..


    Stort grattis! Äntligen! :) Får du extra kontroller nu iom bakgrunden?
  • light
    Linu skrev 2020-10-21 08:17:52 följande:

    Plussade nu på morgonen (BIM+1). Borde vara i vecka 5 (4+2), BF 27:e juni. Det är andra gången jag är gravid. Slutade i MF i v 6 sist, i augusti. Så är lycklig men orolig just nu!

    Här någon här startat en fb-grupp? Jag är intresserad av att gå med i den i så fall. : )


    Grattis!! :) Det finns en fb-grupp, scrolla bakåt i tråden så hittar du.
  • light
    Zia29 skrev 2020-10-21 21:34:35 följande:

    Hej alla! Hänger gärna på här :)

    Precis plussat efter MA i augusti. Vet inte hur långt gången jag är, men det var ett ganska starkt plus och CB digital visade på 3+ veckor. Oavsett så bör BF vara i juni någon gång. Hann aldrig få mens emellan heller, men får göra ett tidigt UL snart.

    Grattis till er alla som plussat! :)


    Välkommen och grattis till plusset!! :)
  • light

    Nu har jag varit på ännu en kontroll. Hjärtat slår och crl mätte 8+0 veckor :) Fick en tid om 3 veckor igen om jag ville titta en extra gång men hon tyckte jag kunde skriva in mig på mvc nu. Har ni skrivit in er? När bör man göra det? Jag vill typ vänta lite till..

  • light
    Enkeli skrev 2020-10-23 13:56:21 följande:

    Väntar på att bli insläppt på Fb. Tog ett test igen nyss ÄL +14 (men IVF barn) vad säger ni, är testet tillräcklig tydligt?


    Jaaaaaaa!!!!:):) grattis!
  • light
    eeerica skrev 2020-10-23 13:47:57 följande:

    Jag ska på första vul för att kolla om hjärtat slår den 12 nov. Blev rekommenderad att skriva in mig efter det. Då jag fick ta blodförtunnande sprutor varje dag i förra graviditeten så bokade jag en tid för inskrivning på mvc den 13e. Man vill ju liksom inte riskera i onödan... Så skriv in dig du, det ska man göra i vecka 8 enligt mvc


    Vilken vecka är du i då?

    Jag har fått de mediciner jag behöver hos min läkare så vill typ gå kvar hos henne istället haha.. känner inget behov av att gå till mvc än, men ringer nog dit nästa vecka eller veckan efter. Behöver ju gå på kontrollerna iallafall. Vill vänta och se lite till bara så jag inte får missfall igen.
  • light
    Anonym (Baby#2) skrev 2020-10-23 15:18:14 följande:

    Kul att få se ett hjärta som slår. <3 Jag ringde i onsdags, i v 6, och fick en tid till barnmorskan om knappt 2 veckor senare. Antar att detta första är hälsosamtalet, som jag nog inte kommer ha så stort utbyte utav (har ju kvar alla broschyrer från förra graviditeten). Men jag tyckte att det kändes väldigt betryggande att få prata med henne och få en tid att förhålla mig till. :) det gör väntan liite enklare just nu. Det är ju som på gång nu! <3

    Det finns väl inga direkta rekommendationer exakt när man ska kontakta mvc, utan det är lite upp till var och en. Jag tänker att de nog gärna får höra att det är en till gravid kvinna som kommer boka in tider under närmsta månaderna, så de kan ha med det i sin planering :) och vissa ställen vill de ju ta prover tidigt i graviditeten också.Tydligt test! Grattis till graviditeten! <3

    Hur mår ni alla? Jag börjar må riktigt dåligt, är nu i v 5+5.


    Ja du har rätt i att det kanske vore schysst mot dem att ge en förvarning :D tänkte knappt på det. Får ta mig i kragen inom kort.. Jag mår så konstigt just nu bara, känns som att jag försöker förtränga att jag är gravid och har en del vill jag verkligen detta-känslor. Vet att det är hormoner men det plus denna förlamade tröttheten plus mina tidigare missfall gör typ att jag inte låtsas om det. Jättetråkigt för vi har ju kämpat för detta och äntligen verkar det gå vägen och då kan jag inte ens va glad..

    Förstår er som skriver in er dock, jag gjorde det tidigt med mitt första barn och ville göra allt allt man bara kunde göra som stärkte känslan av att jag väntade barn :) så mysig tid! Hoppas jag blir sån igen när jag vågar berätta för folk att jag är gravid :)
Svar på tråden BF juni 2021