Inlägg från: Hippofluff |Visa alla inlägg
  • Hippofluff

    Allergisk katt (Hjälp!)

    Antar att ni gjort en riktigt utredning och uteslutit andra bidragande faktorer till klådan, som foder etc?

    Allergivaccin är ju inte vaccin i ordets rätta bemärkelse utan en hyposensibilisering, ett sätt att vänja kroppen vid ämnena som framkallar allergin. Vid uppstart övervakar man eventuella biverkningar men reaktioner är väldigt ovanligt. Är du bekväm med det får du lära dig att ge sprutor hemma själv.

    Det man ska veta om är ju att katten i ett eller två år till, innan hyposensibiliseringen ger effekt, behöver ha något klådstillande. Kanske längre än så. Och alla djur blir heller inte helt hjälpta av hyposensibilisering. Vissa blir helt bra, andra delvis, vissa inte alls.

    Jag har två allergiska hundar. Det är okej att nöja sig med behandling med kortison, atopica eller annat piller. Det är lika okej att satsa på hyposensibilisering. Men det väldigt få säger är att det också är okej att ge upp. Avlivning är faktiskt ett alternativ. Det kostar tid, energi och pengar att leva med ett allergiskt djur, och sjukdom och behandling är livslång. Bara du kan avgöra hur mycket du är villig att göra. Vad som inte är okej däremot är att inte göra något alls och låta katten lida.

    All lycka till. Vet vilket helvete det är att ha sjuka djur.

Svar på tråden Allergisk katt (Hjälp!)