• Mimosa86

    Varför är surrogatmödraskap så dyrt och inte lagligt i Sverige?

    Anonym (-) skrev 2020-10-07 15:19:44 följande:

    En graviditet genom en surrogatmamma innebär inte fler risker än andra graviditeter.

    Vid till exempel äggdonation/embryoadoption bär en annan kvinna någon annans barn också, skillnaden är att hon behåller barnet som sitt eget men det har även surrogatmödrar möjlighet/laglig rätt till att göra.


    Stor skillnad. Att bära och föda barn är det i särklass farligaste tillstånd en kvinna kan befinna sig i. Det är skillnad på att ta den risken SJÄLV än att betala en ekonomiskt utsatt kvinna att riskera sin hälsa och ev sitt liv pga en barnlös människoansikten desperation.

    Vänd dig till någon som gör detta gratis, som gör detta för att hon vill hjälpa och inte av desperation av pengar.
  • Mimosa86
    Anonym (Kalle) skrev 2020-10-08 14:00:56 följande:

    Surrogatmödraskap är ungefär som prostitution - Det handlar om någon som säljer sin kropp till en annan persons bruk. Det handlar om ekonomiskt starka som utnyttjar ekonomiskt svaga. Sen finns det förstås undantag, det finns dom som gillar att bli köpta, både surrogatmödrar och prostituerade.

    Men i princip är det samma sak det handlar om.


    Exakt.
  • Mimosa86
    Anonym (Ja) skrev 2020-10-10 08:29:09 följande:

    Det är din åsikt gällande surrogat och du får absolut tycka som du vill med all respekt.

    Jag å andra sidan tycker att surrogat ska bli lagligt i Sverige men givetvis ska man utveckla ett skyddsnät för blivande föräldrar men framförallt den havande kvinnan (surrogaten).

    Nu kan man givetvis utveckla det jag skriver betydligt mer men skulle man göra detta lagligt så ska man göra detta genom speciella kliniker somnar just för surrogat.

    -Kvinnan som frivilligt vill bära någon annans barn ska av egen vilja uppsöka kliniken och påtala hennes önskan att bära någon annans barn.

    -Kvinnan ska få prata regelbundet med psykolog så man förbereds på vad som komma skall så hon har stabilt psyke. Även kontakt med läkare så man är medveten om eventuella risker under en graviditet.

    -Kvinnan ska inte få betalt men däremot ska all nödvändig vård inte bekostas av henne.

    -Kvinnan ska vid eventuell sjukskrivning få ersättning så hon klarar sig ekonomiskt under graviditeten. Hon ska även få ersättning efter graviditeten så länge hon behöver vara borta från jobb för återhämtning.

    -Mannen/kvinnan/paret som använder sig av surrogat ska skriva på papper där man bestämmer hur man ställer sig till fosterskador/handikapp osv.

    -Skulle paret under graviditeten gå isär så ska barnet ändå få trygg uppväxt hos dom på bästa möjliga sätt.

    Nu är det här bara en tanke och som sagt det går att utveckla mer.

    Jag tycker att man ska göra detta lagligt just för att det finns kvinnor i Sverige som vill av fri vilja bära andras barn och istället för att det ska gå till på det vis som det gör i Sverige så kan man istället utveckla och skapa en trygghet så man slipper gå igenom sådana saker som du tar upp som man har läst om och som idag sker.


    En stor anledning till att surrogat inte funkar i Sverige är pga av vår aborträtt. Surrogatmödrar måste avtala bort rätten till abort. Där krockar det. Alla kvinnor i Sverige har rätt till abort.

    Sen tror jag att det skulle vara katastrofalt för fattiga kvinnor och familjer om fler länder (däribland Sverige) tillät surrogat. På samma sätt som trafficking fick motsatt effekt i länder såsom Holland, Tyskland och Danmark där man har laglig prostitution. Tanken var god. Låt oss bara ha kontrollerade lagliga bordeller. Men vad som hände var att kriminella aktörer såg en öppen marknad, gick in och pressade priserna genom att erbjuda billiga sexslavar. Varför betala högt pris, registrera dig och ha schysst sex med en prostituerad när du kan ha vilket sex du vill till ett lägre pris utan att behöva ange vem du är?

    Samma effekt kommer det bli med laglig surrogat. Tanken är god. En syster, en vän eller släkting ställer upp för en närstående att uppfylla sin barndröm. Surrogat blir därmed selektiv. Bara någon vissa har rätt till.

    Men alla andra då som inte har en nära syster som kan ställa upp? Ja de kommer ju tycka detta är super orättvist! Varför har hon rätt till surrogat men inte jag?! De kommer titta på alternativ och vid det laget kommer utländska organisationer redan uppmärksammat den svenska efterfrågan och erbjuda alternativ. Och detta alternativ innebär att man marknadsför en fattig kvinnas kropp (för nej det är inte överklass damer som är surrogatet i Georgien eller Vitryssland) och därmed kommer företag som tjänar multum på att förmedla fattiga kvinnor att gynnas samtidigt som de fina och goda altruistisk surrogatmödrarna råder i Sverige. Sen så kommer man, såklart, uppmärksamma baksidan av den altruistisk surrogatskalet, dvs skuggmarknaden som ökat i fattiga länder till följ av den ökade efterfrågan. Och politiker kommer slå sig för bröstet och säga att den här effekten kunde vi aldrig ha förutsett! .......
Svar på tråden Varför är surrogatmödraskap så dyrt och inte lagligt i Sverige?