• Anonym (Pco-s­)
    Thu 8 Oct 2020 21:22
    564 visningar
    6 svar
    6
    564

    Vad ska jag göra?

    Konstigt! Jag fick min pcos-diagnos 1999 (vid 22 års ålder) och jag har både det sk pärlbandet med äggcystor på äggstockarna och alla hormonproblem.

    Men på mig har det alltid yttrat sig som för hög testosteronhalt och för LÅG halt av de kvinnliga könshormonerna progesteron och östrogen.

    Det enda som hjälpte mig med att få regelbundna ägglossningar och menstruationer var just den enda medicinen som finns mot pco-s; Diane (som också råkar vara ett p-piller).

    Det hjälpte också mot håravfallet på huvudet, grov, svart kroppsbehåring, inklusive i ansiktet & en massa acne = effekter av för hög testosteronhalt. Då hade jag även Androcur, som används vid kemisk kastrering av män.

    Men direkt när jag fyllde 35 tog gynekologen bara bort Diane (Androcur tog hon bort direkt när hon tyvärr blev min nya gynekolog när världens bästa hade gått i pension ) och skyllde på att risken för blodpropp var för hög.

    Min första gynekolog hade alltid tjatat om vikten att ha regelbunden ägglossning & menstruationer för att MINSKA RISKEN FÖR LIVMODER- & ÄGGSTOCKSCANCER, MEN EN OBEFINTLIG RISK FÖR EV BLODPROPP ÄR TYDLIGEN VIKTIGARE!

    Jag har Ehlers-Danlos syndrom med Hypermobilitet, h-EDS & skulle snarare förblöda än få en blodpropp men nekas fortfarande ALL behandling mot pco-s & även misstänkt endometrios

    Jag har även ständigt problem med hypotyreos, underfunktion i sköldkörteln, så snart förlorar jag väl mitt normala BMI & blir fet igen, eftersom min kropp får för lite mat & går in i svältläge & stänger ner ämnesomsättningen totalt

Svar på tråden Vad ska jag göra?