Inlägg från: Anonym (Dina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dina)

    Fruns älskare

    Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 04:25:29 följande:
    Kan garantera att självkänslan är god och det är alltid nyttigt att se sin roll i saker som sker. Det var självklart en jobbig tid att gå igenom men faktum är att det nog var det riktigt nyttigt för vår relation. Dels lärde vi oss att kommunicera och vi lärde oss också att inte ta vara för givet utan faktiskt vårda varandra och vår relation. Är så förbaskat trött på människor som inte vill se sin del i sammanhanget och som per automatik klassar människor som är otrogna som onda. Det handlar mycket sällan om att man är otrogen för att man är ond utan om att har ett behov av att känna sig bekräftad och värd att få känna kärlek om så bara för en liten stund men man saknar verktygen att kommunicera detta behov eller så har man en partner som det inte går att kommunicera med om behov och lösningar för att tillfredsställa dessa behov.

    Att vara en skvallerkärring är alltid ett val som grundar sig i att man har så dålig självkänsla att man tror att man mår mindre dåligt av att få andra att må dåligt också.

    Självinsikt är en smärtsam process så jag förstår till fullo att människor tar den enkla vägen med att se människor som är otrogna som onda och den som blir bedragen som offrar och ser världen i svart och vitt men så enkelt är inte livet utan det är förbaskat nyttigt se hela bilden och faktiskt se att det ofta finns helt naturliga förklaringar till varför saker händer.

    Personligen så har jag väldigt svårt att tro att man som bedragen inte har märkt något om man inte aktivt väljer att blunda eller har osedvanligt dåliga känselspröt för energin i relationen. Världen har helt enkelt inte så många fullblodspsykopater att alla som är otrogna kan göra det utan att skicka ut väldigt tydliga signaler. En fullblodspsykopat avslöjar sig på andra sätt så gör man valet att ha en relation med en sådan person så har man ett stort egenansvar i det som händer men som alltid är det väldigt enkelt att dra på sig offerkoftan och blunda för sin egen del i det som sker.
    Stina, det är nog du som vill att världen ska vara svart och vit. Det är du som kategoriskt hävdar att du vet alla människors avsikter. Det är du som hävdar att "alla känner av att de blir bedragna" och om de inte funkar så (som du) så blundar de eller har dåliga känselspröt.
    Och dessutom anser du kategoriskt att otrohet inte är hela världen och att det ska gälla för alla eftersom det gäller för dig.

    De flesta av oss inser att livet inte är så enkelt. Alla människor fungerar inte likadant. Det är okej att det är så och man behöver inte tvinga på folk sina egna värderingar eller säga att de resonerar fel bara för att de inte resonerar som en själv.
  • Anonym (Dina)
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 11:32:31 följande:
    Det spelar inte det minsta roll om 9 av 10 tycker att dom levt i en lögn när dom tittar tillbaka för det är bara hjärnspöken och inget som påverkar det som man faktiskt upplevt och känt under dessa år. Det är som sagt historia men det som kan hända för den tionde är mycket konkret. Är väldigt glad att jag inte har dig som klättringsparter eller som rigger när jag hänger i rep för ditt sätt att bedöma risker på och värdera risker är minst sagt livsfarligt.
    Så du tror på fullaste allvar att de 9/10 som hade velat veta inte kan reagera på samma sätt om de senare får reda på att andra vetat om att de blev bedragna?

    Du har en otrolig förmåga att BARA utgå från DIG när du resonerar. Jag tänker precis som Molly. Om min partner bedragit mig så har hen våldfört sig på den allra mest grundläggande principen i vår relation, ärlighet. Finns inte den grunden så rasar hela huset. I mina relationer är ärligheten grunden som hela huset står på och som man bygger ifrån. Relationen är inte värd ett skvatt för mig om ärligheten inte finns där. Huset finns inte utan grund.

    Jag förstår att du resonerar annorlunda. Det är helt okej. Men du kan verkligen inte tala för någon annan än dig själv i den här frågan. Precis som jag bara kan tala för mig själv. Konstigt nog verkar det vara fler som resonerar som jag.
    Jag tror i princip inte att folk vänder sig mot att du tänker annorlunda (än de flesta) utan att du med sådan ihärdig tvärsäkerhet tror dig att veta vad som är bäst för alla andra. På ett sätt är du precis samma skrot och korn som de som berättar om otrohet av hämnd. Du låter bli att berätta på grund av din egocentriska bild av att alla ska vara som du.
Svar på tråden Fruns älskare