• Anonym (sådär­)
  Mån 12 okt 2020 16:25
  7961 visningar
  435 svar
  -1 +2
  435
  7961

  Fruns älskare

  Du gjorde helt rätt, hon var ju tacksam och tackade dig. Att han sen inte gillade att bli avslöjad är ju inte direkt oväntat, men han får skylla sig själv.

  Egna erfarenheter: Ja, jag gjorde likadant när mitt ex var otrogen med samma resultat, tacksam partner, sur otrogen manDrömmer

  Jag tror att de flesta som brukar gnälla om att "inte lägga sig i" är såna som själva varit otrogna.

 • Anonym (sådär­)
  Mån 12 okt 2020 17:16
  #12
  +4
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-12 16:32:31 följande:
  Lite kul att det nu är ditt ex. Jag fokuserade på vår relation och vi lärde oss och växte av det som hände. Men man väljer självklart vad man vill prioritera och vad man lägger energin på. För mig var det självklart att lägga energin på den relation jag har med den kvinna jag älskar, inte på att söka tillfredsställelse i att förstöra andras liv och relationer.
  Du får väl göra som du vill, för mig är en relation där den ene sviker och ljuger en död relation. Finns ingen som helst anledning för mig att hjälpa svikare och lögnare "växa som människor". De kan de gott göra utan mig. Jag föredrar att omge mig med ärliga och pålitliga människor.

  Om någon gjort nåt jävligt dumt som personen vet kommer få jävligt stora konsekvenser så ligger ansvaret för vad som sen händer på den som gjort något dumt, inte den som avslöjar det. Speciellt inte om den som drabbats av det är tacksam över att få reda på sanningen. Då har den som avslöjade sanningen gjort personen en tjänst och gett personen en chans att förhålla sig till sanningen och göra sina egna val. Därav tacksamheten....

  Ska jag tolka det du skriver som att du tycker det är bättre att låta folk gå ovetandes om att de bli bedragna och inte ge dem någon chans förhålla sig till det och själva välja? Hur har du då tänkt dig att den som sviker och ljuger då ska kunna "växa som människa"?
 • Anonym (sådär­)
  Mån 12 okt 2020 17:21
  #14
  +2
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-12 17:10:55 följande:
  Nej det kan man inte utan att skapa mer negativ energi runt otroheten och vad tycker du att man tjänar på att hämnas på ett så larvigt och barnsligt sätt.
  Så du tycker man då ska skita i att den som blir för bakom ljuset vill veta sanningen och bara utgå ifrån att den som bedrar inte vill bli avslöjad? 

  Exakt vad är det som är barnsligt och larvigt med att ge en person chansen att själv välja vilket slags förhållande och vilken slags partner hon/han vill ha? Jag tycker det snarare är väldigt barnsligt och larvigt att inte göra det. Varför skulle man inte kunna hjälpa andra?
 • Anonym (sådär­)
  Mån 12 okt 2020 17:28
  #16
  Tukt skrev 2020-10-12 17:16:52 följande:

  Det är ju en ren hämndaktion som med stor sannolikhet görs under starka känslor.
  Jag tycker det kan vara okej, men man ska inte lura sig själv och andra med argument som att man tar ansvar och att det är "rätt". Det är hämnd kort och gott.


  Nej det är det absolut inte, som bedragen vet man precis hur extremt vidrigt det är att ha varit grundlurad och inte haft någon chans att förhålla sig till det och göra något åt det och hur bra det är att ha fått veta sanningen så man fick en chans att förhålla sig till det och göra något åt det. Givetvis kommer man känna empati för den dra personen som fortfarande blir förd bakom ljuset.

  Naturligtvis känns det skönt att ge den som deltagit i att fucka upp ditt eget förhållande en läxa i "som man bäddar får man ligga" oxå. Men det ena utesluter inte det andra, Man kan göra det av båda anledningar och båda väger lika tungt.

  Vad är det som är så enorm fel i att vilja hjälpa någon annan i samma situation?
 • Anonym (sådär­)
  Mån 12 okt 2020 17:41
  #21
  +4
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-12 17:34:11 följande:
  Och du tror på fullt allvar att det handlar om att hjälpa andra. Det är hämnd och självbedrägeri inget annat.
  Jag VET att det har med att hjälpa andra, för jag är själv väldigt tacksam mot den som avslöjade mitt ex otrohet. Utan det hade jag inte haft någon chans att förhålla mig till det och göra något val. Jag VET att mitt ex älskare oxå var oerhörd tacksam över att hon fick reda på sanningen för det sa hon flera ggr.

  Bara för att du hellre går ovetandes betyder inte det att andra oxå vill det. Faktum är att det är väldigt få som resonerar så.
 • Anonym (sådär­)
  Mån 12 okt 2020 17:43
  #22
  Anonym (FYI) skrev 2020-10-12 17:38:18 följande:
  Och vad är det för fel på hämnd? i de fallen som talas om här har ju dem bedragne varit tacksam för infon. Två flugor i samma smällTungan ute
  Exakt! Den som ble bedragen fick veta sanningen och fick en chans att förhålla sig till det och göra egna val, och den som var otrogen fick sig en läxa i vad som kan hända när man bedrar sin partner och deltar i att bedra andras partner.

  Det ena utesluter inte det andra.
 • Anonym (sådär­)
  Mån 12 okt 2020 17:44
  #23
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-12 17:41:30 följande:
  Jag VET att det har med att hjälpa andra, för jag är själv väldigt tacksam mot den som avslöjade mitt ex otrohet. Utan det hade jag inte haft någon chans att förhålla mig till det och göra något val. Jag VET att mitt ex älskare oxå var oerhörd tacksam över att hon fick reda på sanningen för det sa hon flera ggr.

  Bara för att du hellre går ovetandes betyder inte det att andra oxå vill det. Faktum är att det är väldigt få som resonerar så.
  Mitt ex älskares fru... ska det stå
 • Anonym (sådär­)
  Mån 12 okt 2020 17:47
  #25
  +1
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-12 17:38:00 följande:
  Men herre gud. Vi talar om lite sex utanför relationen inte om att någon är massmördare eller startat ett tredje världskrig
  Men herre gud , det spelar ingen roll vad det handlar om det är ÄNDÅ inte ok att föra andra bakom ljuset, det är ALLTID upp till personen själv att avgöra om man är ok med det.
 • Anonym (sådär­)
  Mån 12 okt 2020 17:57
  #26
  +1
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-12 17:47:13 följande:
  Kanske lite tacksam för stunden men på lång sikt kan det ha förstört livet för personen. Jättetramsigt att tala om två flugor i samma smäll för det vet man inte ett dugg om. Bättre att man i så fall erkänner för sig själv att jag är sårad och klarar inte av att hantera situationen som en vuxen människa och iscensättet min hämnd, men att tro att man själv eller någon annan på sikt kommer att må bättre av att man hämnas är extremt naivt.
  Och hur fan vet du det? Hela ditt resonemang bygger på att det är värre att få reda på sanningen för att den gör ont än att bli bedragen. Du verkar inte riktigt kunna ta in att för många (förmodligen de allra flesta) så är det man vinner på ett avslöjande så mycket viktigare än att det gör ont.

  Vad är det som är vuxet med att skita i andra människor som blir förda bakom ljuset och låta bli att ge dem en chans att förhålla sig till sanningen? Jag tycker det är betydligt barnsligare att låta bli. Strutsmentalitet är ju i sig enorm omoget. Vuxna människor förväntas kunna hantera verkligheten som den är.
 • Anonym (sådär­)
  Mån 12 okt 2020 18:30
  #28
  +2
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-12 18:18:50 följande:
  Men oj vad det lockar att få peta i andras liv för att döva känslorna av sitt eget patetiska liv. Tänk om folk kunde skaffa sig egna liv och lite självkänsla istället för att döva sin egen smärta med att förstöra för andra.
  Men oj vad det lockar att försöka få sin egen patetiska svaghet och oförmåga att hantera verkligheten att låta som något positivt genom att klanka ner på andra som hellre ser sanningen i vitögat än stoppar huvudet i sanden

  Tänk om folk kunde skaffa sig lite ryggrad och självkänsla så de kunde möta verkligheten som den är och stå upp för sig själva istället för att fly ifrån den och intala sig själva att de är starkare än andra för att de accepterar att andra trampar på dem.
Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.