• Anonym (/)
    Tue 13 Oct 2020 07:28
    14296 visningar
    435 svar
    +2
    435
    14296

    Fruns älskare

    Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 06:53:25 följande:
    Du måste skämta, Antingen har du extremt dåliga känselspröt eller så ljuger du för dig själv. Självklar känner man om energin i relationen förändras. Jag har i alla relationer där det förekommit otrohet känd energin direkt. Inte fan behöver man hitta konstiga SMS och liknande för att känna att något är fel.
    Varför är du så hård mot dem som inte förstått att deras partners varit otrogna? Så du har fattat att du blivit bedragen alla gånger det har hänt (hur många gånger?). Det betyder inte att du kan dra slutsatsen att varje gång någon blir bedragen, så är det väldigt uppenbart och den bedragna parten blundar för sanningen om hen inte ser det. Du vet inget om andras relationer eller om vilka tecken till otrohet som eventuellt finns där. Du kan bara tala för dig själv. Du pratar om att folk i tråden är alldeles för onyanserade och dömande mot otrogna personer, men själv är du väldigt onyanserad i ditt synsätt på de bedragna. Du tycker till och med att man får skylla sig själv om man blir bedragen, om man har valt en partner som är bra på att dölja sin otrohet. Att ?energin? förändras i relationen behöver inte nödvändigtvis betyda att den ena är otrogen. Jag upplever att du närmast uppvisar ett förakt mot dem som inte förstår att deras partners är otrogna. Mycket osympatiskt.
  • Anonym (/)
    Tue 13 Oct 2020 14:08
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-13 13:41:49 följande:

    Säger personen som i tråd efter tråd "ventilerar" sina åsikter och alltid blir "missförstådd" 


    Brukar Stina skriva i andra trådar? Vad har jag missat?
  • Anonym (/)
    Wed 14 Oct 2020 15:56
    +2
    Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 15:11:59 följande:

    Nu är du där igen med dina idiotiska paraller det är mig verkligen rätt olagligt att giftmörda. Att ha sex var inte olagligt senast jag kollade i lagboken.


    Det du säger är alltså att du inte har några självständiga åsikter i moraliska frågor, utan du baserar din moral helt och hållet på vad som är lagligt och vad som är olagligt. Otrohet är inte olagligt, så därför är det moraliskt ok, enligt dig. Att mörda är olagligt, så därför är det moraliskt fel. Om det var lagligt att mörda i Sverige så skulle det också vara moraliskt ok, enligt dig. Om du bevittnade hur någon höll på att bli giftmördad skulle du kontakta polisen, men bara för att den handlingen är olaglig, inte för att du faktiskt bryr dig om att rädda någon annans liv, för du skiter ju i andra människors liv och deras relationer. Tycker du det jag säger låter helt befängt? Sluta då att prata om laglighet, för det är helt irrelevant i sammanhanget. Vi vill veta vilka handlingar du tycker är rätt eller fel ur ett MORALISKT perspektiv, inte ur ett juridiskt. Om du kan diskutera moral helt frikopplat från vad lagen säger, visa då det.
  • Anonym (/)
    Wed 14 Oct 2020 16:05
    +1
    Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 15:41:31 följande:

    Det är fortfarande deras relation, deras regler, deras eventuella regelbrott således inte min sak att varken skydda, fördöma eller för den saken lägga mig i.


    Du resonerar alltså på fullt allvar som så, att så länge en handling inte påverkar dig, så lägger du dig inte i, även om du vet att den handlingen skadar andra?
  • Anonym (/)
    Wed 14 Oct 2020 16:39
    +2
    Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 16:06:44 följande:

    Om vi skall tala moral så är sköt dig själv och låt andra sköta sitt en enkel och bra princip.


    Nej, det är det verkligen inte. De flesta av oss är inte egoister utan vill förhindra lidande hos andra människor om det är möjligt.
  • Anonym (/)
    Fri 11 Dec 2020 11:43
    +1
    Anonym (Naivt) skrev 2020-12-11 10:04:38 följande:

    Lite väl naivt. Lisa och du är väldigt olika och ser förmodligen helt olika på saker och ting och värderar handlingar på helt olika sätt. Hon har sin syn och du har din syn. Tro att du gör klok i att acceptera att hon aldrig kommer att se på saken på ditt sätt och någon empati kommer du aldrig att få från henne utan endast kommentarer av typ ryck upp dig och ta tag i ditt liv.


    Stina och hennes partner inkluderar utomstående i sitt sexliv. Är man ok med att ens partner har sex med andra, så är det inte så konstigt att man tar lätt på otrohet. Det som är trist är att Stina inte förstår att andra kan ha en helt annan syn på, och helt andra känslor kring, otrohet. Istället skuldbelägger hon den bedragna och menar att man är osäker och har bekräftelsebehov om man blir sårad över en otrohet.
  • Anonym (/)
    Fri 11 Dec 2020 14:02
    +4
    Anonym (Naivt) skrev 2020-12-11 13:28:12 följande:

    Välkommen ut i den riktiga världen, man kommer hela tiden att råka ut för svek och lögner. Bara att acceptera och lära sig att hantera detta annars kommer det att göra ont att leva.


    Har man självrespekt så accepterar man inte svek och lögner, utan utesluter sådana människor som sviken en och lurar en ur sitt liv.
  • Anonym (/)
    Fri 11 Dec 2020 15:22
    +2
    Anonym (Stina) skrev 2020-12-11 14:10:11 följande:

    Lycka till. Hur många har du kvar i din lilla fantasibubbla.


    Jag har personer i mitt liv som inte sviker mig och lurar mig. Personer som jag litar på. Bara för att du har blivit sviken och lurad många gånger i ditt liv, så betyder inte det att alla andra blir det. Vill du behålla svikare och lögnare i ditt liv så är det upp till dig. Jag väljer att inte göra det. Det måste vara fruktansvärt att misstro precis alla man har omkring sig.
  • Anonym (/)
    Fri 11 Dec 2020 16:21
    +2
    Anonym (Stina) skrev 2020-12-11 15:28:54 följande:
    Vad får dig att tro att jag misstror alla, det som skiljer är att jag inte blir förvånad eller låter mig påverkas i någon större utsträckning och jag har bra verktyg för att hantera besvikelser och svek och grunden i detta är att inte låta mig bli trauma bonded eller vara beroende av att bli bekräftad av andra.
    Du frågade hur många jag har kvar i mitt liv och skrev att jag lever i en liten fantasibubbla när jag skrev att jag utesluter de personer ur mitt liv som sviker mig och lurar mig. Det tolkade jag som att du anser att om man ska utesluta alla som sviker en ur sitt liv så får man ingen kvar. Vilket måste innebära att du tror att precis alla du har runt dig har svikit dig eller kommer att svika dig. Vilket i sin tur innebär att du inte kan lita på någon.

    Om du har som princip att alltid förlåta svek (och nu pratar vi ju inte bara om otrohet, utan om svek generellt), och att behålla personen i ditt liv, så är det som sagt upp till dig. Jag tycker att det tyder på bristande självrespekt. Själv väljer jag att inte ha kvar sådana personer i mitt liv, utan endast personer som jag vet att jag kan lita på.
  • Anonym (/)
    Fri 11 Dec 2020 16:22
    Anonym (Stina) skrev 2020-12-11 15:28:54 följande:
    Vad får dig att tro att jag misstror alla, det som skiljer är att jag inte blir förvånad eller låter mig påverkas i någon större utsträckning och jag har bra verktyg för att hantera besvikelser och svek och grunden i detta är att inte låta mig bli trauma bonded eller vara beroende av att bli bekräftad av andra.
    Jag har för övrigt inget trauma bond till någon, för det finns ingen i mitt liv som behandlar mig så illa att ett trauma bond skulle kunna bli aktuellt.
Svar på tråden Fruns älskare