• Anonym (BBW)
  Tis 13 okt 2020 15:20
  6754 visningar
  435 svar
  -2
  435
  6754

  Fruns älskare

  Tycker nog att Stina har en poäng i frågan vad TS har för syfte med att ventilera detta nu. Det är två år sedan TS av bitterhet förstörde för andra. Kan köpa att man gör det för att man känner sig sårad och kränkt men snack om att man gör det för att älskarens fru förtjänar att veta är rätt genomskinligt. TS fattade ett beslut och det får stå för honom men benämn saker för vad dom är. Det var en hämnd och inget annat.

 • Anonym (BBW)
  Tis 13 okt 2020 16:29
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-13 15:43:52 följande:

  Uttrycket ventilera är det Stina som lade fram givetvis i syfte att få TS motiv att framstå som irrationella och hans argument som en produkt av hat och hämndlystnad.

  Jag skulle kalla det diskutera, och jag ser inget som helst konstigt i att kunna diskutera saker man själv varit med om. Tycker snarare det är fullt normalt att intressera sig för frågor man själv har erfarenheter av.


  Att diskutera är en sak men det kan knappast vara TS intention med tråden. Att diskutera ett beslut man tog för två år sedan är att söka bekräftelse på att man gjorde rätt. En helt annan sak att diskutera och ventilera om det är klokt att kontakta innan man gör det. Säger inte att jag inte skulle ha gjort som TS men jag hoppas och tror att jag är klokare än så. Skulle dock om jag kontaktade den fjärde personen i dramat i alla fall vara ärlig med mitt motiv. Hämnd är inget ädelt motiv men i vissa lägen rätt förståeligt.
 • Anonym (BBW)
  Tis 13 okt 2020 17:10
  -3
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-13 16:55:44 följande:

  Nja, han skriver ju även att :

  "Jag läser här att flera resonerar som så att "jag lägger mig inte i deras förhållande"? Varför?"

  Jag tolkar det mer som att han senare efter att ha spenderat tid här på FL märkt att vissa verkar störa sig på att man berättar och undrar varför... dvs det är inte hans eget agerande som han undrar över utan varför vissa stör sig på att man avslöjar en otrohet.

  Ser inget konstig alls i frågeställningen. Det är trotts allt ett ganska vanligt diskussionsämne på FL


  Tolkar inte alls på samma sätt.

  Att han inte förstår är uppenbart och det är lika uppenbart att han söker bekräftelse när man läser övriga inlägg.

  Tyvärr gör också språkbruket att jag automatiskt tolkar in bitter medelålders man i det TS skriver. Jag kan ha fel i detta men det skulle förvåna mig.

  Trovärdigheten för TS som genuint funderande skulle ha ökat markant om han benämnt saker vid sina rätta namn. Det var hämnd när han var i affekt och inget annat, om han åtminstone var ärlig med det skull det kännas som att det vore värt att lägga energi på att förklara varför jag förhoppningsvis inte skulle ha agerat som TS i en liknande situation men i ärlighetens namn känns inte TS det minsta mottaglig för detta.
 • Anonym (BBW)
  Ons 14 okt 2020 04:34
  -2
  jrockyracoon skrev 2020-10-13 21:35:50 följande:

  Otrohet är ett av de största moraliska svek du kan begå mot din partner.

  Du kan försöka vispa runt i grytan hur mycket du vill, men du kommer inte att förändra det faktumet ändå. Otrohet är fel eftersom man sviker den man säger sig älska.

  När man inte känner till otroheten känner man sig inte ledsen, men egentligen lever man inte ett äkta liv. Det kanske man också känner av litegrann. Om ingen berättar och man efter många år får veta sanningen finns risken att man inser att man i en stor del av sitt liv har levt i en lögn. Pusselbitarna faller på plats, och kanske har händelsen åstadkommit oreparabla skador med följden att man inte kan gå vidare i livet.

  Det finns andra hemligheter som människor har. Kanske någon t.ex. är en pedofil och våldtar fängslade barn i källaren på nätterna. Om vi antar att din partner vore sådan, skulle du föredra att få veta det tidigt, eller skulle du hellre leva "lycklig" men ovetandes? 


  Detta var nog denna tråds dummaste inlägg.

  Vi bör ha väldigt klart för oss att vuxna människor som har en ömsesidig överenskommelse om att ha sex med varandra gör inget som är olagligt även om en eller flera av de inblandade råkar ha en relation med någon annan Person. Pedofili, olaga frihetsberövanden, våldtäkter och liknande är i högsta grad olagligt och självklart inget man går hem till någon partner och säger huru du lille vän vet du om vad din gubbe pysslar med i källaren. Man kontaktar självklart polisen om man har den minsta misstanke om dylika aktiviteter.
 • Anonym (BBW)
  Ons 14 okt 2020 04:39
  -3
  jrockyracoon skrev 2020-10-13 21:59:44 följande:

  Ditt sätt att resonera är skevt, anser jag. Du tror att du vet varför TS valde att informera om otroheten, fast du omöjligen kan veta det. Du kan inte skilja mellan vad du tror/gissar och vad du vet. Du blir obehagligt elak mot TS, som inte har gjort något fel. Han är inte den som varit otrogen och sårat sina medmänniskor.

  Du kallar vissa utvalda personer för "skvallerkärringar" för att de vidarebefordrar sanningsenlig information och samtidigt för du ett resonemang om att det finns en viss grupp "skvallerkärringar" och buntar ihop dem med andra som har sårat dig. 

  Det är ungefär samma stil av nyanslösa resonemang som får mindre intellektuella personer att förlägga all världens ondska på en enda grupp, som t.ex. judarna, kapitalisterna, muslimerna, USA-imperalisterna, etc. Det finns ett uppenbart sug att benämna de man ogillar med ett visst epitet, men sanningen är förstås så komplex att det finns bra och dåliga människor i alla former av grupper.

  Du hävdar också att alla som är bedragna har anledning att känna på sig detta, och i det fall de inte gör det, så är det ändå deras fel för att de har valt en narcissistisk partner. Det är oerhörda grova generaliseringar. I din värld är det självklart att alla personer har förmågan att läsa av subtila signaler och att alla de som är otrogna sänder ut sådana signaler. Det är förstås väldigt olika. Det är samtidigt inte de bedragna du ska lägga skulden på utan de som bedrar och som aktivt bidrar till att svika sin partner.

  De som har blivit ihop med narcissister och psykopater ska man tycka synd om, och det kan hända den bäste. Dessa personer är väldigt manipulativa och det är lätt att gå i fällan men svårt att ta sig därifrån. Skuldbelägg inte dem


  Tycker faktiskt att det finns mycket som är klokt i hennes resonemang. Man behöver inte vara tankeläsare för att förstå vad som var TS drivkraft till att göra som han gjorde. Att tro att det rörde sig om något annat än en behov av att hämnas är bara tramsigt och fånigt.
 • Anonym (BBW)
  Ons 14 okt 2020 08:18
  -2
  Anonym (Min åsikt) skrev 2020-10-14 08:13:55 följande:

  Jag är endast ute efter att få veta hur andra resonerar i frågan, inte rättfärdiga eller få bekräftelse för mitt eget handlande.

  Jag står för och är nöjd med vad jag gjorde och fick ju höra av hans fru att hon uppskattade avslöjandet...så det blev ju bra. Jag trodde att de flesta tyckte som jag men fick höra en diskussion där åsikterna var delade, och blev nyfiken. Inte mer komplicerat än så.


  Exakt hur många tror du att det är går på detta skitsnack. Stå för att det var en ren hämndaktion och inget annat så vinner du massor i trovärdighet.
 • Anonym (BBW)
  Ons 14 okt 2020 08:51
  -3
  Anonym (Starka känslor) skrev 2020-10-14 08:36:55 följande:

  ...och vad är felet med hämnd i just fallet otrohet anser du?

  Många otrogna brukar försvara sig med att "känslorna blev för starka" och "blev tvungen att agera på känslorna".

  Förälskelse är en grundläggande stark känsla, men så är även hämnd.

  Båda ligger naturligt i varje människas inre.

  Om man som TS blir lurad, bedragen, förminskad och förödmjukad så är det väl tämligen självklart att den basala känslan hämnd är ett givet alternativ.

  Om det sedan var en kombination av hämnd, och viljan att göra rätt, i just detta fallet och informera motpartens fru låter jag vara osagt, i vilket fall....   

  Till TS: Gott jobbat och helt rätt gjort!    


  Att man gör som TS gjorde har jag viss förståelse för men att försöka få folk att tro att det finns något godhjärtat i handlingen är var osann både mot sig själv och andra. Att det var rätt sätt att agera på är jag mycket tveksam till. Personligen hoppas och tror jag att jag skulle ha agerat betydligt mognare och mer balanserat i en liknande situation.

  Att TS är bitter och inte kommit över detta är ganska uppenbart när man läser så omogna och fjantiga kommerarer som sparkade ut kärringen.

  Om man skriv lite moget och balanserat av typ att vi valde att gå skilda vägar kan jag köpa att man gått vidare i livet. Men varför skulle man då två år efter händelsen skapa en tråd på FL för att få bekräftelse på att man gjorde rätt.

  TS framstår tyvärr som rätt omogen och osäker och döljer det med att ljuga för sig själv och använda ett språk som han tror är lite manligt men som bara är fjantiga.
 • Anonym (BBW)
  Ons 14 okt 2020 09:13
  -3
  Anonym (Starka känslor) skrev 2020-10-14 08:58:56 följande:

  Läs noggrannare!

  Du blandar ihop TS med nån annan, otroheten skedde nyss, det var nån annan som skrev om en två år gammal otrohet.

  Vari texten läser du att TS är bitter? Jag tycker hans texter andas lättnad och framåtanda.

  Lite patetiskt av dig att förminska TS genom att kalla honom omogen och osäker.

  Säger mycket mer om dig som person än om TS. 

  Hämnd är en lika naturlig känsla som förälskelse men jag hör inte dig kalla otrogna för bittra , omogna och osäkra?   


  Kan inte se att det är något annat en mycket omoget och bittert i att göra som TS gjorde. Skulle som sagt förhoppningsvis inte göra likadant då jag vill kunna se mig själv i spegeln när jag borstar tänderna och liknande. Nu är det knappast TS förra fru och hennes eventuella mognad eller bitterhet tråden handlar om.

  Att jag förhoppningsvis inte gjort som TS är att jag anser att personer som gör som TS är fruktansvärda människor som i min rangordning står under löss och råttor och så vill jag inte se på mig själv. Sedan är det det självklara och rent egoistiska att i ett sådant läge skulle jag helt prioritera mig själv, mina känslor och hur jag vill gå vidare. Att i det läget lägga tid och energi på att stöka i andras relationer är både korkat och att förminska sig själv och sin känslor till att bli något så primitivt som en människa som styrs av ilska och hämnd.
 • Anonym (BBW)
  Ons 14 okt 2020 10:15
  -1
  Anonym (Starka känslor) skrev 2020-10-14 09:46:00 följande:

  Ja du är en riktigt fin människa du, med en moraliskt oantastlig kompass och en gedigen värdegrund som gör dig till en större människa än TS. 

  Men jag noterar att du fortfarande vägrar svara på vad du tycker om något så primitivt som en människa som styrs av lust, saknad av empati, dålig impulskontroll och bekräftelsebehov d.v.s. en otrogen?


  Att styras av lust är ganska naturligt då den sexuella energin är en av våra starkaste drivkrafter.

  Har rätt stor förståelse för att den drivkraften kan leda till otrohet. Inte moraliskt det bästa man kan göra men det är mycket sällan ondska som driver personer till otrohet så på min skala står en person som av nyfikenhet och sexuell lust lockats till otrohet bra mycket högre i kurs än det vissa kallar för skvallerkärringar som är så lågt man kan sjuka på min skala.

  Min man och jag insåg för drygt tjugo är sedan den sexuella drivkraften och det onaturliga i att leva i sexuellt monogama relationer så vi har givna spelregler runt detta och har regelbundna partnerbyten och swingersträffar som en ventil för att leva ut sexuell lust och nyfikenhet.
 • Anonym (BBW)
  Ons 14 okt 2020 11:18
  -1
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-14 10:52:26 följande:

  Fast undrar om inte det ni gör är värre...tankeläsning är ju åtminstone ett försök att försöka förstå vad som rör sig i huvudet på någon. Du (och Stina)  kommer fram till slutsatsen att allt bara var hämnd baserat på ingenting. TS har själv sagt att det inte var anledningen, flera här har förklarat varför det inte behöver vara hämnd. Men nej det kan det absolut vara enligt dig men du har ingen som helst förklaring till varför det inte kan vara något annat än hämnd, det är bara nåt du fått för dig utan grund och utgår ifrån det från det i hela din argumentation.

  Behovet av att hämnas är absolut inte tramsigare än någon annan känsla, det är precis lika naturligt som att bli kåt och eller kär. Det som verkligen är fånigt är hur vissa i denna tråd ställer sig väldigt förstående till att någon kan bete sig som en skithög pga att personen blev kåt eller kär... då är det tydligen helt ok att agera irrationellt och svinaktigt, det är bara "mänskligt" som det så fint heter.  Men tydligen får den som drabbas av andras svineri inte på något sätt bli arg, sårad och vilja hämnas, nejdå då är det bara tramsig och fånigt och totalt jävla omänskligt. Ungefär som att det skulle vara värre än anledningen till det.

  Ditt resonemang påminner lite om att stå och titta på när någon åker på stryk och tycka det är "mänskligt" att spöa upp någon för personen blev ju faktiskt arg ju, det måste man väl kunna förstå? Sluta döma, ha lite förståelse och empati, det är ju hur mänskligt som helst juh... men när det som fick stryk blir förbannad och vill slå tillbaka så ställer man sig och gapar om hur tramsig och fånigt det är att ta till våld, då ska det absolut inte visas någon förståelse eller empati.

  Varför ställs det så olika krav på vuxet och korrekt agerande från den som varit otrogen mot den som blivit bedragen?

  Det är fan ren hyckleri utan dess like!


  Har jag på något sätt sagt att jag inte förstår känslan av att vilja hämnas. Det jag retar mig till vansinne på är när man försöker skriva om sitt primitiva behov av hämnd till något ädelt. Diskussionen skulle bli mycket bättre om man benämner saker för vad dom är och inte försöker sig på att spela ädel när man är i affekt och känner sig sårad och kränkt.

  Att jag förmodligen inte varken tidigare eller i dagsläget skulle hamna i den affekten och det primitiva hämndbehovet handlar självklart om att otrohet är inte något konstigt och inte en jättegrej för mig.

  Insåg redan för tjugo år sedan tillsammans med min man att vi båda har på tok för stark sexuell drivkraft och är alldeles för nyfikna för att må bra av sexuell monogami och fattade då beslutet att hitta spelregler för detta. För vår del ett väldigt klokt beslut som förmodligen gjort att vi inte hamnat i läget att behöva bli sårade av någon otrohet. Självklart inte en lösning för alla.

  Den sexuella drivkraften är nog den starkaste kraften vi har som människor vilket är helt naturligt då det är den kraften som säkerställer vår arts långsiktiga överlevnad.

  Åter igen, att misshandla folk vara pedofil och liknade är olaglig och då skall man självklart ingripa, att som vuxen ha helt frivillig sex är på inget sätt olagligt även om man har sex med någon annan än den man har en relation med. Vänligen skilj på äpplen och päron så blir det mycket enklare att diskutera vad man skall ingripa mot och vad man skall låta vuxna människor sköta själva.
Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem