Inlägg från: Anonym (Jobbigt läge) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jobbigt läge)

    Fruns älskare

    molly50 skrev 2020-10-16 09:04:02 följande:

    Jag skulle försöka förmå vännen att själv berätta först.

    Det bästa är ju såklart att få höra det från sin egen partner.

    Ärlighet varar längst och chansen att reparera förhållandet ökar ju om partnern är ärlig och står för det h*n har gjort.


    Det är ju det självklart sättet att börja på. Men om man skall följa den gängse uppfattningen hör på FL om personer som är otrogna så är det ovanligt ondsinta individer som aldrig kommer att erkänna, inte ens under pistolhot om dom så blir tagna på bar gärning. Så valet kommer att stå mellan att svika en väns förtroende i att inte berätta eller att lätta det egna samvetet med att avslöja en otrohet. Du skrev i ett annat svar att vänner sviker man inte. Hur långt är du beredd att gå i detta.
  • Anonym (Jobbigt läge)
    molly50 skrev 2020-10-16 10:26:20 följande:

    Jag har varit i den situationen där jag kände båda.

    Han var otrogen och jag gav honom ultimatumet att själv berätta eller så skulle jag göra det.

    När han inte berättade så gjorde jag det.

    Ja,jag kanske svek honom.

    Men det var inget mot vad han gjorde med henne.


    Bra då vet vi att snacket om att vänner sviker man inte var tomt snack. Det finns alltså lägen där det är ok att göra något som står i strid med sina moraliska värderingar för att följa en värdering som man tycker står högre. Tycker du då att det är så konstigt att människor som har värderingar om att inte lägga sig i andras liv och att inte skvallra väljer att se mellan fingrarna om man vet om att någon är otrogen väljer den moraliska värdering som dom sätter högre.
Svar på tråden Fruns älskare