• molly50

    Fruns älskare

    Anonym (FruL) skrev 2020-10-19 23:20:53 följande:
    Problemet är att den som agerar skvallerkärring inte kan veta hur den som är mottagare till informationen har för inställning. Vid tvivel ska man fria - gäller i alla civiliserade länder. En analogi från det är att du bör sköta dina egna affärer och inte blanda in det som du inte har någon aning om och ingenting att göra med. Eftersom du inte kan veta bör du hellre fria än fälla. I dubio pro rei som det så fint heter.

    Det finns många saker jag inte vill veta om min partner. Jag vill såklart att han ska var trogen mot mig. Men är han inte det vill jag absolut inte få reda på att som en bricka i någon annans hämdaktion. Snacka om att tycka sig vara så allsmäktig att man ser det som en rättighet att bestämma över någon annans liv. Vakna! Du vet inte vem du möter på andra sidan luren. Du vet inte hur deras förhållande är, du vet ingenting. Hur kan man ha så lite empati för andra att man i sin egen förtvivlan vill dra mer sig fler i fallet. För mig är det här helt obegripligt.
    Resonerar du på samma sätt om man berättar för en vän att man vet att hans(hennes partner är otrogen?
    Eller gäller det bara personer man inte känner?
    För lika lite som man kan veta hur mottagaren av informationen kommer att reagera,lika lite vet du om vilka avsikter den som informerar dig har.
  • molly50
    Anonym (FruL) skrev 2020-10-20 10:39:29 följande:
    Jag vet inte riktigt vad du har för avsikt med det sista du skriver. Men, när någon berättar en hemlighet för mig så håller jag den. Skulle aldrig någonsin bryta ett förtroende. Detta vet människor runt mig och jag vet ganska mycket om mina vänner. Jag använder inte heller informationen mot dem på något sätt . Min mamma är likadan. Hon hatar skvaller. Om jag skulle få reda på att en kompis man är otrogen så ställs jag natuligtvis inför en stor lojalitetsknipa. Tänker tex på min bästa vän - om något skulle hända där. Jag skulle noga överväga vad som sagts och varför och av vem och varför just till mig. Det skulle vara ett oerhört stort dilemma, men kanske hade jag pratat med honom att jag fått reda på en sak (om det var sagt i förtroende är det dock svårt), kanske skulle jag ta upp saken rent allmänt med min vän för att förhöra mig om huruvida hon vill veta eller inte. Svårt att säga i en sådan situation utan att ha all info vad som hänt. Huvudregeln är att jag inte vill blanda mig i andras liv om jag inte fått ett förtroende från dem att göra det - det brukar inte bli så bra då.
    Det jag menar med det sista jag skrev är att lika lite som man kan veta hur mottagaren av information som otrohet kommer att reagerar på det,lika lite kan du veta p, informatören har för avsikt att hämnas eller bara berättar av omtanke.

    Otrohet är ju inte alltid något som berättas i förtroende.
    Det kan likaväl vara så att man råkar se sin väns partner med någon annan t ex.
    Jag har själv varit i den situationen och valde då att först berätta för vännens partner att jag visste vad han höll på med och gav honom då chansen att berätta själv.
    När han inte berättade så gjorde jag det.
    Min vän blev först både arg och ledsan,men efter lite betänketid så var hon bara tacksam.
    Jag har själv också fått berättat för mig om mitt ex otrohet.
    Och jag var bara tacksam. Det gav mig chansen att själv få välja om jag ville stanna hos min sambo eller gå. Jag valde det sistnämnda.
    Jag fick också veta att några andra vänner vetat om det utan att berätta.
    Och det kändes som ett dubbelt svek.
    Inte bara fick jag veta att min dåvarande sambo var otrogen. Jag fick även veta att mina vänner hållit honom om ryggen.
    För mig är det inte en riktig vän som gör så.
    Ärlighet varar längst.
    Och både min väninna och jag är lyckligt gifta idag.
    Så inget ont som inte har något gott med sig.
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-20 22:21:38 följande:
    Att avsikten är att hämnas hos TS rådet det inget tvivel om och du tänker minst sagt lite fel. Att hålla käften skapar inga problem men att lägga sig i kan skapa problem som man inte har en aning om och dessa konsekvenser kan vara helt förödande. Har som du förstår minst sagt svårt för människor av din typ som tycker sig ha någon gudomlig rätt att lägga näsan i blöt där den inte hör hemma. Hur fan mår man då egentligen när man tittar sig själv i spegeln när man borstar tänderna. Jag skulle i alla fall vara kräksfärdig men du är förmodligen självgod nog att tycks att du är en fantastisk och god människa. Fy fan vad illa jag mår av att det finns människor som du som drunknar i självgodhet utan den minsta tanke på hur din självgodhet kan drabba andra.
    Hur vet du vilka TS avsikter är om du inte är tankeläsare?
    Eller för den delen mina?
    Jag blir minst lika spyfärdig på sådana som dig som tror dig veta hur andra människor tänker.
    Du kan bara inte ta in att andra faktiskt kan bli tacksamma över att få sådan information?
    Du tror att bara för att du inte tänker så så är det allenarådande?
    Sådana som väljer att hålla tyst och låta sina vänner leva i en lögn,i kanske år efter år,är inga riktiga vänner.
    Det är bara en fråga om egoism och feghet.
    Och jag tror mig absolut inte vara allsmäktig på något sätt. Tvärtom.
    Jag inser att andra inte tänker som jag. Till skillnad från dig.
    Och jag respekterar det,utan att ta till personangrepp. Även om jag tycker det är fel.
    Du resonerar som en som själv har varit eller är otrogen.
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 00:12:40 följande:
    Att hålla käften och sköt sitt skapar inga problem för någon. Att vissa har något sjukligt behov av att känna sig retroaktivt kränkta och blanda bort korten men frågor om vem som är största banditen hör heller inte hit, frågan handlar om om TS gjorde rätt eller fel genom att springa runt och lätta sitt hjärta inget annat och där gjorde TS så jävla fel man bara kan göra. Men kan tycka vad man vill om personer som är otrogna men det berättigar inte på något sätt TS agerande. TS är en råtta med ett sjukligt behov av att hämnas svårare en så är det inte hur man klassar mannen som hade lite skoj med TS partner är en annan fråga och i alla fall så gjorde den mannen betydligt mindre fel än vad TS gjorde.
    Hur kan du veta det?
    Hur kan du veta att det inte skapar problem för andra att få veta att de har levt i en lögn i kanske flera års tid?
    Återigen,du måste inse att det som gäller för dig inte gäller alla andra.
    Hur förklarar du annars att t ex frun till TS älskare blev tacksam över att få veta?
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 00:12:40 följande:
    Att hålla käften och sköt sitt skapar inga problem för någon. Att vissa har något sjukligt behov av att känna sig retroaktivt kränkta och blanda bort korten men frågor om vem som är största banditen hör heller inte hit, frågan handlar om om TS gjorde rätt eller fel genom att springa runt och lätta sitt hjärta inget annat och där gjorde TS så jävla fel man bara kan göra. Men kan tycka vad man vill om personer som är otrogna men det berättigar inte på något sätt TS agerande. TS är en råtta med ett sjukligt behov av att hämnas svårare en så är det inte hur man klassar mannen som hade lite skoj med TS partner är en annan fråga och i alla fall så gjorde den mannen betydligt mindre fel än vad TS gjorde.
    Och varför ska den som är otrogen slippa undan allt ansvar för sina handlingar?
    Varför ska den som väljer att berätta få skulden när den som har begått det största felet är den otrogne?
    Lägg skulden där den här hemma.
    Jag förstår inte heller hur man kan se sig i spegeln varje dag,fullt medveten,om att man ljuger för sin partner varje dag och vet att man kommer att såra densamme om/när sanningen kommer fram.
    Och jo,otrohet har med saken att göra då det är orsaken till att TS överhuvudtaget valde att berätta.
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 09:52:20 följande:
    Där tar du fel. Jag har haft otrogna partners tidigare och min flickvän var otrogen i början av vår relation, Jag har aldrig vart otrogen men jag har integritet något som du och andra moraltanter hör på FL helt tycks sakna och inte heller respekterar att andra vill ha utan har ett sjukligt behov av att lägga sig i och ställa till det i andras liv. Riktiga vänner låter andra leva sina liv och finns där när man behöver dom inte när dom känner ett sjukligt behov av att lägga sig. Personer som tycker om att lägga näsan i blöt försöker jag att så långt det är möjligt rensa bort ur mitt liv så dig skulle jag absolut välja bort fortare än kvickt.
    Jag vet. Du har skrivit det tidigare. Men du resonerar ändå som en,
    Varför tar du annars otrohet i försvar och anser det vara en bagatell att ljuga för och såra sin partner?
    Jag har också integritet. Men jag har också empati,till skillnad från dig och andra som tycker det är helt ok att ljuga för och såra den man påstår sig älska.
    Därför vill jag inte att mina vänner ska behöva leva i en lögn.
    Och de flesta vill trots allt veta.
    Så varför ska man gå efter undantagen för att skydda de som beter sig svinigt?

    Ja,du hade definitivt inte tillhört min vänskapskrets heller. Det kan du vara lugn för,
    Jag föredrar ärliga,osjälviska och empatiska personer i min närhet.
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 10:02:13 följande:
    Nu tänker du väldigt konstigt igen.

    Om du och din partner har en underbar vecka i Smögen utan att du vet om att din partner också ligger med en kvinna på jobbet så förändra det inte något av vad du upplever i Smögen och om du sedan far reda på att din partner har en affär vid sidan om så påverkar det inte vad som hände i Smögen så om du tycker att du levde i en lögn i Smögen så är det en efterhandskonstruktion från din sida och inte fakta.
    Det är din åsikt.
    Om jag hade haft en underbar vecka med min man någonstans och sen fått veta att han varit otrogen hela tiden så hade den veckan känts betydelselös.
    Det hade känts som att den inte hade betytt något för honom.
    Som att jag hade kastat bort min tid på någon som inte bryr sig.
    Hur kan man ens ha samvete nog att se sin partner i ögonen samtidigt som man ligger med någon annan bakom partnerns rygg?
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 10:21:23 följande:
    Otrohet är inte jordens undergång. Folk som kan råka illa ut rent fysiskt eller psykiskt av andras behov av att lägga sig i ser jag dock som en katastrof. Jag skyddar i alla fall 100 gånger hellre en person som har sex vid sidan om än en person som har ett sjukligt behov av att lägga näsan i blöt i andras relationer utan att tänka på eller bry sig om vad det kan få för konsekvenser.
    Tror du den som är otrogen bryr sig om vilka konsekvenser det kan få för den h*n bedrar?
    För dig är kanske otrohet ingen big deal. Men du måste inse att det kan vara det för andra.
    Jag inser att du tycker det är jordens undergång att berätta för att skydda någon från att bli lurad och bedragen.
    Men du verkar inte kunna ta att andra tycker annorlunda.
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 10:25:33 följande:
    Men den känslan är och förblir en efterhandskonstruktion. Har du också slutat att uppskatta tomtens besök när du var fyra år bara för att du nu vet att det var din pappa som var tomten och att han ljög friskt om att köpa tidningen.
    Så bara för att jag tänker annorlunda än du så måste det vara en efterhandskonstruktion?
    Alla som inte tänker som du har fel?

    Det där med tomten går inte ens att jämföra.
    Det är en helt annan sak.
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 10:40:27 följande:
    Kan köpa att andra ser på otrohet på annat sätt men bristen på konsekvenstänk mår jag extremt dåligt av. Spelar ingen roll om 9 av 10 vill ha reda på det när konsekvenserna för den som inte vill ha reda på det av en eller annan orsak kan bli förödande. Samma sak när jag suspenderad folk i shibari. Ser jag ett rep som ser lite suspekt ut även om jag vet att i nio fall av tio skulle det gå bra att använda det repet så gör jag det inte med tanke på att konsekvenserna för den stackare som ramlar ner om repet brister är på tok för höga för att chansa.
    Och vilka tror du konsekvenserna blir för de 9 som vill veta,men fått reda på att de levt i en lögn,kanske under flera år?
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 10:43:10 följande:
    På vilket sätt då. Någon har lurat dig i kanske flera månader med det du idag vet är rena lögner.
    Det är skillnad för att det handlar inte om någon man delar sitt liv med och som man kanske har familj med.
    Det är en slags saga som de flesta barn får berättat för sig.
    Barn klarar också av att förstå att tomten inte existerar när de växer upp.
    Det kan vara svårare att acceptera att den partner och den kärlek man trodde att man hade inte existerar.
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 11:32:31 följande:
    Det spelar inte det minsta roll om 9 av 10 tycker att dom levt i en lögn när dom tittar tillbaka för det är bara hjärnspöken och inget som påverkar det som man faktiskt upplevt och känt under dessa år. Det är som sagt historia men det som kan hända för den tionde är mycket konkret. Är väldigt glad att jag inte har dig som klättringsparter eller som rigger när jag hänger i rep för ditt sätt att bedöma risker på och värdera risker är minst sagt livsfarligt.
    Återigen,hur vet du hur andra tänker? Är du en tankeläsare?
    Kan du svara på det eller är det bara vad du tror?

    Jag är lika glad att slippa ha dig som vän.
    För om ditt sätt att försöka minska risken för andra att råka illa ut är som du beskriver så vill jag inte ha dig varken som vän eller i närheten av mig eller min familj.
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 11:32:31 följande:
    Det spelar inte det minsta roll om 9 av 10 tycker att dom levt i en lögn när dom tittar tillbaka för det är bara hjärnspöken och inget som påverkar det som man faktiskt upplevt och känt under dessa år. Det är som sagt historia men det som kan hända för den tionde är mycket konkret. Är väldigt glad att jag inte har dig som klättringsparter eller som rigger när jag hänger i rep för ditt sätt att bedöma risker på och värdera risker är minst sagt livsfarligt.
    Så om du tycker det är helt ok att en person blir mobbad medans majoriteten tycker det är fel så är det ändå dig man ska rätta sig efter? 'För bara du har rätt?
  • molly50
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 11:56:47 följande:
    På vilket sätt är otrohet jämförbart med mobbning. Det man inte vet mår man inte dåligt av, att bli mobbad mår man dåligt av.
    Tomten och trasiga rep är inte heller jämförbara med otrohet. 
    Så varför klaga på andras jämförelser när dina egna inte håller?

    Var det inte du som skrev tidigare att alla som blir bedragna känner på sig att något pågår bakom deras rygg?
    Hur går det ihop med att det man inte vet mår man inte dåligt av?
Svar på tråden Fruns älskare