Forum Sekundär barnlöshet - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Längtar efter syskon

  Tis 13 okt 19:48 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Tis 13 okt 19:48

  Hej, min dotter är idag 3 år & vi längtar så efter ett syskon. Dottern blev till på naturlig väg efter några månader och när hon var nästa 1.5 bestämde vi oss för att inte längre skydda oss i hopp om syskon. Därefter fick jag cellförändringar som sköt upp detta några månader på operation men därefter började vi försöka med ägglossningstest och Natural cycles, vilket vi nu gjort i över ett år.

  Står inför beslut att vänta ytterligare eller påbörja Ivf, svårt att bestämma mig vad jag vill. Vi har gjort en utredning som inte visar några problem.

  Rädd att jag kommer ge ännu mer hopp och bli deprimerad om ivf inte lyckas, samt att jag inte vill vänta ytterligare utan resultat och bestämma oss om 1 år att vi ändå provar ivf.

  Hur har ni andra resonerar?

  Ni som valt ivf efter att ha fått barn nr 1 på ?naturlig? väg, hur många försök tog det?

 • Anonym (försö­kt i sju år)
  Visa endast
  Tis 13 okt 20:05 #1

  Vi fick först ett missfall, sedan ett mirakelbarn och sedan ett missfall till. Sedan dess har vi försökt i sju år. Felet ligger hos maken och efter utredningar har vi fått besked om att en graviditet i princip inte kommer att hända utan ivf. Ivf är inte aktuellt av så många skäl, men jag ville bara skriva att jag förstår hur du känner. Självklart är vi oändligt tacksamma för den dotter vi har, men jag tycker ändå att man måste få tala om sorgen vid sekundär barnlöshet. 

 • Lör 17 okt 12:31 #2

  Hej!

  Jag hade svårt för att bli gravid, vi försökte i ett år, då var jag 38-39 år. Fick tips om att Skölja mina äggledare vilket jag sen gjorde, och då tog det sig på en gång. Ett tips!!!

  Vi har sen försökt att få ett till barn men chansen att få det är väldigt svårt. Vi gjorde IVF när jag var 42 men mina ägg var för dåliga. Försökte med donerat ägg via Fertinova, Åbo, Finland, som var jättebra på alla sätt. Försökte två gånger men äggen fastnade inte, och sen orkade jag inte mer mentalt med vissa biverkningar jag fick/ta hand om en 2-3 åring/jobb. Stor sorg att inte få barn nr 2. Nu i efterhand så ångrar jag att jag inte fortsatte med donerat ägg fler gånger. Är idag 49 år och gläds åt vår underbara 9-åring, som i sin värld många gånger är ledsen för att han inte har något syskon(vi har INTE påverkat honom) Så ni som försöker-kämpa på! ????

 • Anonym (Emma)
  Visa endast
  I förrgår 10:55 #7

  Jag är samma situation som dig. Är 31 år och försökt få andra barnet i 18 månader. Dottern är snart 2 1/2 år och kom till på en gång. Utredningen visar inget fel. Toppensimmare och jag har regelbunden äl och mens. Testar nu lutinus efter äl för att se om det kan förlänga min lutealfas som är 10 dagar.

  Jag och maken har funderar mkt kring IVF, det tar emot eftersom allt funkar och vi har ju ett levande bevis på det! Men efter mycket om och men har vi kommit fram till att vi kör IVF innan sommaren (har då försökt i 2 år) eftersom ovissheten tär på oss.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll