• Smellvis

    Vi med Bim i nov 2020

    Hej alla! Jag vill gärna också vara med så att jag har några mer än min man att tjata inbillningssymptom med. Är 36 och enligt min app är det dags för ägglossning på tisdag och bim är 3 november. Vi har varit tillsammans snart 15 år och det här är första barnet. Vi försökte några ggr för ett par år sen men då fick jag cellförändringar och var tvungen att göra en konisering, så vi kom av oss. Nu försöker vi igen, vi är inne på andra försöket för denna gång. Vore perfekt om det tog sig den här gången för då blir det lagom att berätta för familjen till jul.

  • Smellvis

    Brukar ni känna av ägglossningen tydligt? Jag brukar få rejält ont och mycket känningar i flera dagar men bara med höger äggstock. Förra månaden hade jag jätteont men den här månaden känns det knappt nåt. Det enda som jag märkt av är ökade flytningar (tydligt trådiga igår) och lite ökad sexlust. Ägglossning ska enligt appen vara imorgon så det kanske händer nåt då. Jag har bara svårt att hitta engagemang för försöken den här månanden. Hade nån obalans i underlivet direkt efter mens som jag tror dragit ner sexlusten. 

  • Smellvis
    NatMar005 skrev 2020-10-19 15:45:23 följande:
    Vill säga ett särskilt välkommen hit till dig även om alla givetvis är välkomna! Hoppas verkligen att det ska vara er tur nu. <3
    Tack! Hoppas vi alla får positivt nu i november så vi kan sitta och riktigt mysa i jul Skrattande
  • Smellvis

    Ägglossning idag enligt appen, men den kan diffa med nån dag. Så nu börjar den låååånga väntan till bim. Vi kör inte med ägglossningstest eller tempning, tycker det verkar lite krångligt. Jag blir så imponerad av alla som orkar tempa och ägglossningstesta. Och de som har koll på livmoderstappen, jag vågar inte trycka in fingrarna och gräva runt så långt in. 

  • Smellvis
    Sandans skrev 2020-10-20 15:36:16 följande:

    CD 12 idag. Ännu inte någon tillstymmelse av äl. Vet att jag är otålig. Hade äl på CD 16 förra månaden så borde bara vänta in den. Ju mer jag läser här i forumet, ju mer övertygad blir jag över att det inte kommer bli någon äl, att det inte kommer överensstämma med app och temp osv. Försöker tänka positivt iaf. Tempen håller sig fortsatt låg så har inte missat någonting iaf. Vi är båda super taggade på äl denna månaden och att verkligen få till det. Hoppas hoppas!

    Får försöka fortsätta fördriva tiden tills dess :)


    Kan kännas så sjukt långt mellan mens till ägglossning. I vanliga fall går tiden så fort men nu kryper den fram först till ägglossning och sedan till bim. Skönt att ni båda känner er pepp iaf. 
  • Smellvis
    Anonym (T3) skrev 2020-10-22 05:03:52 följande:

    Hej! Jag 30 och min sambo 31år har varit tillsammans i ca 13år vi har försökt (inte aktivt) bli gravid i ca 3år med första. Fick ett positivt graviditetstest för 1,5 år sen, men fick mf i v.6-7. Tror inte det skulle ha tagit så hårt, men en av mina bästa vänner berättade att hon väntade, 2 dagar efter vårt mf, det tog, iaf på mig. Nu försökar vi aktivt igen, denna månad är 3:dje försöket. För några veckor sedan berätta min bästa vän att hon ska få ett till, har inte sett henne sen dess. Ni ska inte missförstå mig nu, är såå glad för hennes skull, men känns så otroligt tufft när hon berättar att det har lyckats på första försöket båda gångerna...

    Har höga förhoppningar denna gång, fick ett starkt hugg i båda äggstockarna i tisdags, det fick jag förra gånger jag fick positivt test. BIM 5/11.


    Shit va tråkigt med missfallet, förstår att det kändes jobbigt att du fick reda på att din kompis var gravid i samband med det. Hoppas verkligen att huggen i äggstockarna tyder på att ett riktigt fint ägg släppte/är på väg att släppa (vet inte om du haft ägglossning än).
  • Smellvis
    Anonym (T3) skrev 2020-10-22 15:05:33 följande:
    Enligt Flo-appen hade jag ägglossning igår, men tror jag hade det redan förra veckan (om jag går enl. flytningarna). Hoppas på det, har idag också riktigt ont i höger sida, känns som om något händer/är på gång (mens eller graviditet). Usch när det ska vara så länge till BIM :P
    Ja då kan vi ju hålla tummarna för att du hade ägglossning förra veckan och det var nidationssmärtor du kände som ett hugg. Men kroppen är ju så svårtolkad, särskilt när man försöker skaffa barn. Har haft en massa konstiga känningar och smärtor.
  • Smellvis
    Sandans skrev 2020-10-24 02:57:23 följande:

    Hade en ?kort? LH ökning denna cyklen på 19h. Har tidigare endast testat en gång per dygn i tron om att detta varit tillräckligt, då på fm. Har då haft positiva äl tester i 2 dagar varje gång för att sen få negativt igen på dag 3. Den 22/10 vid lunch började mina äl tester öka. På kvällen hade det ökat till positiva tester. Det höll i sig tills igår (23/10) fram till klockan 14 då sista positiva testet togs. Därefter blev testerna snabbt negativa igen. Vi mös till det kort efter första positiva test men bara totalt två gånger innan det blev negativt igen. Har aldrig känt av min äl tidigare men fick så himla ont i ena äggstocken igår eftermiddag som höll i sig några timmar. Kan det varit ägget som släppt? Smärtan började i princip så fort testerna blev negativa igen eller precis innan. Så nojjig nu att vi inte hann få till det i tid innan ägget lossnade, om nu något lossnat alls :( Hade ingen temp stegring imorse men då hade heller inte ägget släppt än. Hoppas på en stegring till imorgon (idag på morgonen).

    Får ta det lite som det kommer. Kanske mysa en sista igång nu på morgonen och sen försöka att inte tänka på det förrän vid BIM. Har bestämt mig för att inte testa innan dess. Om jag nu kan hålla mig :))


    Låter som att det kan ha varit ett ägg som släppte eller att äggstocken försökte släppa ett ägg, men det är svårt med kroppens signaler tycker jag. Det är ju också svårt att veta vad som gör ont, om det är precis när ägget släpper eller om det är under processen för att ägget ska släppa. Jag tror man har nån timme på sig efter att ägget släppt som det fortfarande kan befruktas. Hoppas det tog sig för er!

    Jag ska också försöka hålla mig från att testa så vi får peppa varandra att stå emot.
  • Smellvis
    NatMar005 skrev 2020-10-24 21:13:28 följande:

    Har nästan 2v kvar till bim, hade äl igår. Men har fått magsjukeliknande symptom, 1177 tror det är Covid så ska testa mig på måndag. :(


    Uch! hoppas det är nåt annat. Min mamma fick magsjukeliknande symptom och fick testa sig och hon hade inte covid så hoppas det är samma för dig. Hur som helst så är det inte kul med magsjukeliknande symptom så krya på dig!
  • Smellvis
    Soff skrev 2020-10-26 14:38:15 följande:

    Bim-5 idag. Pendlar mellan att verkligen tro att jag har gravidsymptom, och att mensen är på gång. Det är verkligen tröttsamt, eftersom det kan vara det ena lika mycket som det kan vara det andra. Känner mig typ öm nere i magen och det har både ilat och huggit, sen har jag känt mig ganska frusen, men det har ju varit ruggigt väder så.. igår kom det lite ljusrosa när jag torkade mig, och så har jag vita/mjölkiga flytningar. Tror inte jag haft så innan, men det kan ju bara vara något jag intalar mig också och har glömt bort att jag haft tidigare..litar inte på mitt minne. Brukar normalt ha bruna/röda spottings vid det här laget, men har inte haft hittills. Det har dock hänt att det ibland kommit senare också... så vågar inte lita på det heller. Temperaturen är ovanligt stabil tycker jag, den brukar pendla mer fram och tillbaka, men det kan ju vara en tillfällighet också. Den har gått sakta uppåt, sen har den stannat till och hållt sig på samma ett par dagar.. vågar inte testa tidigt tror jag, är så rädd för resultatet... vet inte när jag kommer våga. I.o.m att jag tyckt så många gånger att jag känt av gravidsymptom när det inte varit det, så litar jag inte på en enda iakttagelse jag gör, bara vänta och se antar jag. 


    Känner precis likadant. Litar inte ett dugg på de symptom jag känner. Kommer nästan alltid nåt nytt symptom som man inte kännt tidigare men inte är man gravid för det. Jag har lite över en vecka kvar till bim och än så länge är hyfsat det lugnt med alla symptom iaf. Börjar känna av pms värk i magen idag så tänker att det är kört även fast jag vet att det kan kännas lika när man är gravid(jag kan dessutom ha pms värk från ägglossning till mens ibland så den borde ju inte betyd nåt). 
Svar på tråden Vi med Bim i nov 2020