• emmapa22

    Vi med Bim i nov 2020

    Hej alla kämpar! så skönt att kunna dela något sånt här med personer som förstår känslan av att försöka skaffa barn och kunna få stöd av varandra.

    Jag är 23 år gammal och jag och min sambo har varit par i 4 år nu. Vi har försökt skaffa barn i 1 år nu ganska exakt och inget har hänt börjar kännas hopplöst. Jag har regelbunden ägglossning och mens varje månad men inget hänt. Någon som varit med om det tidigare? Att det varit svårt trots äg varje månad? Vi har BIM den 1a november! ser fram emot att följa alla här!! :))

  • emmapa22
    NatMar005 skrev 2020-10-23 16:18:18 följande:

    Du är så välkommen hit till oss! <3

    Förstår att det börjar kännas hopplöst. Jag är inte tillräckligt insatt för att kunna ge dig något adekvat svar men kanske är det hans simmare som är lite slöa eller dylikt? Har ni provat ett sånt där spermatest? Man kan visst köpa för hemmabruk online har jag förstått. Jag hade nog börjat i den änden då det nog är det lättaste att starta med.

    Vi hoppas alla att ni ska få ert efterlängtade plus snart!


    Tack snälla för peppen?? någon som har koll på om det är spermierna det är fel på vad man kan göra åt saken?! eller är det totalt kört då ??
  • emmapa22
    emmapa22 skrev 2020-10-23 16:48:25 följande:

    Tack snälla för peppen någon som har koll på om det är spermierna det är fel på vad man kan göra åt saken?! eller är det totalt kört då ??


    Vet verkligen inte varför det blev frågetecken när jag skickade hjärtan haha..
  • emmapa22

    Hej allihopa. Som den desperata tjejen man är så testade jag nyss men tyckte det speglade sig i fönstret på testet ett litet streck så jag tog isär det och tycks se ett streck??? Super svagt testar 6 dagar före BIM. Ser ni eller är det bara jag? Hehe.

  • emmapa22

    Skönt o höra att någon mer ser!! :D sen gäller det ju kanske inte när man tagit isär testet men åh vad jag hoppas. Inte ett ända positivt under 1 år nu är totalt utmattad av allt funderande på om det är något fel på oss så hoppas verkligen!!!!

  • emmapa22
    Sandans skrev 2020-10-25 03:50:36 följande:

    Är även du en nattarbetare som är vaken nu?:)

    Nej jag har läst i flera trådar att det inte gäller när det är isär men strecket är ju där :) Tror dock att du redan nu på BIM-6 borde kunna ta ett digitalt test så får du svart på vitt om det är positivt eller inte :) 1 år är lång tid ?/ Hoppas innerligt att det är ert efterlängtade plus! :)


    Ja precis haha jag jobbar på förlossningen natt (med tanke på vår situation får man bebis gosa lite ibland ändå haha..) jobbar du också natt och med vad? :D åh trodde dem digitala testen bara gick att ta på beräknad mens dag?! ja 1 år börjar kännas som en evighet nu, speciellt när man är så unga.. hur är er situation?
  • emmapa22
    Sandans skrev 2020-10-25 07:14:25 följande:

    Vad mysigt :) Jag är ssk på en kirurgavd sedan några år tillbaka. Jobbar både dag, natt och kväll :) Hur är arbetet på förlossningen? Har bestämt mig för att läsa till BM nästa år om det inte blir något plus för vår del innan dess :) Känns det okej att vara med och förlösa andra när du själv längtar efter en egen liten?:)

    Vi gör första riktigt försöket denna månaden. Slutade med preventivmedel i början av maj månad men det var först förra månaden som kroppen återställde sig med normal äl och normal lång cykel. Vi prickade äl då med men utan att riktigt ha bestämt oss så jag antar att det inte räknas :) Är fortfarande sådär optimistisk som man är i början när allt känns nytt, spännande och självklart men sen finns det ingen garanti heller. Tänker ni göra någon form av utredning eller fortsätta försöka?


    Åh va roligt! ???? håller tummarna att det blir ett plus innan det dock så får du plugga efter du fått bebis ;) barnmorska är verkligen ett helt fantastiskt yrke!!! ibland när jag ska gå till jobbet och kanske samma vecka fått mens så kan det kännas lite jobbigt, samtidigt är det helt fantastiskt att få förlösa andra som kanske haft det svårt att få barn. att få göra dem till en familj är helt fantastiskt men klart ibland det kommer tårar man önskar ju bara att man själv fick komma dit och föda barn och bli en familj.. men nån gång förhoppningsvis!! Tog ett digitalt Test nyss fick inte gravid kanske är för tidigt att ta ett sånt? :(

    Vi har tänkt utredning om inget händer om några månader.. vet inte hur lång väntetiden är antar man inte blir prioriterad när man har regelbunden ägglossning och mens :(
  • emmapa22
    Sandans skrev 2020-10-25 18:14:31 följande:

    Ja det hade varit mer optimalt. Är lite rädd att jag hade känt som du annars. Blandning mellan glädje för andra och ibland lite sorg för ens egen situation. Känner så redan nu periodvis :)

    Det ska ju gå att ta BIM-5 som andra testa tidigt tester så det kanske är lite för tidigt. Hur många dagar sedan äl är du? Det spelar också in så än är det absolut inte kört denna månaden. Kanske vänta någon dag och testa igen? Vet inte hur lång väntetiden är men ni borde prioriteras på samma sätt som andra :)


    visst är det svårt, att skingra sina tankar, så många som säger tänk inte för mycket, det är det absolut värsta en person som försöker skaffa barn kan få höra tycker jag.. :/ imorgon är det 5 dagar till BIM så kan ju va tidigt men man tänker att fick man ett litet streck på early clearblue så borde det blivit gravid hehe.. tog ett till early samtidigt och det visade ingenting, iofs är det kvälls urin igår hade jag hållt mig 8 h för att kunna testa på natten hehe
  • emmapa22


    Vad tror ni kommer det vara positivt? Fått 4 st tester där det visat svagt streck men har tagit isär alla 4 tester för att man är för nyfiken haha. Nån som varit med om att dem blivit positiva bara för man tar isär dem?
Svar på tråden Vi med Bim i nov 2020