Inlägg från: Anonym (Juno) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Juno)

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Jag skulle också säga nej, främst för flickorna i hans egen ålders skull.

    Vad säger badhuset själva när ni rådfrågat dem om hur ni ska göra? Finns det något annat duschrum ni skulle kunna använda?

  • Anonym (Juno)
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-16 17:38:45 följande:

    Han fyller snart 13. Nej ingen har någonsinn sagt något, om någon har kommenterat så har det bara varit possitivt, vad kul att han också kan bada.


    Det låter ju lite lagom nedlåtande... Liksom, va kul att en 13-åring kan bada, trots funktionshinder. Vilken inspiration!

    Sen fattar du ju att ni måste hitta en annan lösning. Han kan ju inte fortsätta följa med in på damernas för alltid, och han är ju redan för gammal.
  • Anonym (Juno)
    Anonym (Tja) skrev 2020-10-17 09:50:13 följande:
    Ja det tycker jag det är om det inte går att lösa på annat sätt för alternativet att inte få gå dit alls känns ju definitivt inte som ett alternativ. Varför ska pojken inte få bada bara för att han inte klarar av att ta hand om sig själv? Men givetvis så borde badhuset/kommunen lösa problemet men tills dess anser jag det självklart att han får följa med sin mamma in på damernas så att även han får bada...
    Det är ju ingen mänsklig rättighet att få bada på badhus. Dessutom, finns ju en lösning, att pojken får hjälp av assistenter inne på herrarnas. För vem som helst fattar ju att det inte kan fortsätta såhär för alltid. At some point måste man ju hitta en bättre lösning för personen då det gynnar absolut ingen att fortsätta såhär. Man kan ju t.ex. inte låta en 33-årig man byta om inne på damernas för han föredrar att få hjälp av frugan istället för nån annan. Det går ju inte. 

    En 11-åring och definitivt 13-åringar är för gamla för att vara inne i fel omklädningsrum. Pojken ska inte behöva visa sig naken inför flickor i samma ålder och flickorna ska inte behöva känna obehag av att en pojke byter om med dem. 
  • Anonym (Juno)
    Ittan skrev 2020-10-18 18:04:11 följande:
    Om ingen kan anpassa sig efter en liten Pojkes behov/önskan att kunna bada som andra barn i den åldern för att det kan (observera kan) vara obekvämt för någon/några.

    Om man är så obekväm med situationen i ett omklädningsrum så kan man ju också vänta till dom är färdiga och sedan byta om. Fast det är klart - tänker man bara på sitt eget behov och till sitt så är det väl också en omöjlighet.
    Fast ingen säger väl att pojken inte ska få bada. Klart han får det! Han får bara inte byta om inne på damernas. För att han ska kunna bada måste de därför hitta en lösning där han får hjälp inne på herrarnas/i personalens duschrum/familjeomklädningsrum eller vad som kan finnas tillgängligt. 

    Och höjden av egoism är väl att tvinga alla andra runt omkring att vänta för att en själv ska vara där, fastän han inte ens har något där att göra? De tänker ju enbart på deras eget behov och inte på någon annans. Om vi nu ska prata om "egoism". 
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?