Inlägg från: Anonym (Q) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Q)

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Anonym (Bada) skrev 2020-10-15 16:37:08 följande:

    Jag undrar om ni tycker det är ok att en pojke på 9 snart 10 år med funktionshinder följer med sin mamma in på damernas på simhallen? Det är inte fråga om ett mentalt funktionshinder utan att han helt enkelt har ett kroppsligt funktionshinder som gör det svårt för honom att klara av ombyte och dusch på egen hand. Det finns ingen pappa som kan ta honom med in på herrarnas.


    Fråga på simhallen! När det gäller funktionshinder så brukar många sträcka sig väldigt långt för att göra anläggningarna tillgängliga. I vår "lilla" pool så kan man få byta om i personalens omklädningsrum och i den stora finns särskilda omklädningsrum för simskolor som jag vet kan användas vid behov.
  • Anonym (Q)
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-16 16:00:09 följande:

    Jag blir provocerad av att läsa vad ni skriver. Jag har själv en funktionshindrad pojke som älskar att bada. Hade han inte kunnat följa med in på damernas hade han inte kunnat bada, det roligaste han vet. Ni som skriver anställ en manlig assistent, vet Ni hus svårt det är att anställa vettiga assistenter? I hans fall krävs det dessutom dubbelassitans vilket skulle innebära två manliga assistenter.


    Först och främst håller jag helt med dig om att din son ska kunna få bada. Jag undrar dock om det här är ett problem som du har stött på på offentliga simhallar eller om det är något som bara upprör på FL? Jag tycker att lösningarna borde vara så lätta att hitta och betyda så mycket för barn som din son och ts son.
  • Anonym (Q)
    Anonym (E) skrev 2020-10-16 17:57:50 följande:
    Återigen. Vem här pratat i termer av flerfunktionshindrat barn med dubbelassistans?
    Så bara om man ser tillräckligt funktionshindrad ut ska man få bada? Jag förstår verkligen inte ditt argument här. Däremot ser jag gärna familjeomklädningsrum så att det finns möjlighet att tillgodose alla alternativ.
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?