Inlägg från: Anonym (Annie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Annie)

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Jag säger nej. Var med mina flickor på badhuset i helgen och de vägrade duscha för det var en pojke i duschen med sin mamma, i kanske 8-9 årsåldern. Mina tjejer är 7 och 10 och vill absolut inte visa sig nakna med pojkar. Jag tycker badhuset ska ordna med egna duschrum till sådana här typer av situationer.

  • Anonym (Annie)

    Jag svarade här innan. Mina flickor vägrade som sagt duscha ( nakna ) sist när vi var på badhuset pga att det var en 8-9-åring pojke med sin mamma i duschen och det var nån här som frågade hur duschen ser ut. Det är ett kaklat rum på ca 5×3 meter med duschar på vardera långsida vägg. Inga draperier eller skiljeväggar. Pojken brydde sig inte om mina flickor, han skojade med sin mamma och stirrade absolut inte på tjejerna, men de tyckte ändå det var jobbigt, så de tvättade bara håret ordentligt, resten av kropparna fick de duscha när vi kom hem eftersom de behöll baddräkterna på. Mina tjejer har följt med min man in på herrarnas, men då var de små, inte skolbarn.

    Som sagt, jag som vuxen kvinna bryr mig inte om det är pojkar i lågstadieåldern på damernas, men barn ska inte behöva träffa på kamrater från skolan av motsatt kön. Jag tycker att en manlig ledsagare eller manlig släkting kan följa med pojken till herrarnas. Det handlar inte om att jag inte tycker att barn med funktionsvariation ska få bada. Det handlar om barns integritet och rätt till sina känslor. OCH jag köper inte heller det där som nån skrev att det bara är de vuxnas värderingar som gör att barnen reagerar på en sån här situation när de tvingas visa sig nakna för ett barn av motsatt kön, de flesta tycker det är obehagligt, och när jag var barn ( på 70 och 80-talet ) så reagerade jag och mina jämnåriga flickkompisar på samma sätt som mina flickor gjorde den dagen, trots att samhället inte var likadant då på min tid, som det är idag med all kroppsexponering i sociala medier osv. Jag märkte inte ens att det var en kille i duschrummet. Det var min yngsta tjej som viskade till mig att det är pga honom som hennes storasyster stod och tryckte utanför duschen och vägrade klä av sig och komma in och duscha.

Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?