• SvenOlsson

    Behöver råd om Insemination

    pixpoxy skrev 2020-10-18 12:28:00 följande:

    Vår barnlöshet beror på manlig faktor, azoospermi (avsaknad av spermier i sädesvätskan).

    Vi är i slutskedet på vår utredning och det ser ut som om vi kommer göra insemination i första hand då vi inte har så många förhoppningar om att finna spermier. Vi har tänkt åka till Danmark för att inseminera med donerad sperma. Jag har väldigt bra koll på min kropp och ägglossning men vet inte om man ska ta några extra tillskott för att öka chanserna eller om det krävs extra hormoner från kliniken.


    Jag tror insemination på klinik är ett bra val för många. Det har onekligen en del fördelar, som total anonymitet åt båda hållen. En del andra tycker det kan vara ett bra alternativ att ta kontakt direkt med en donator, eftersom det har andra fördelar.

    Det finns rätt få (receptfria) sätt att öka chansen till graviditet vid insemination. Det är bra att ta folsyra och även den s.k bisolvonmetoden är bevisat effektiv. Vill du prova den så dricker du 10-15 ml Bisolvon från mensens första dag till dagen för inseminationen. Det finns fler saker som däremot är bra att undvika när en vill bli gravid. Ipren bör undvikas till exempel, medan Alvedon går bra. En bör dricka högst två koppar kaffe om dagen.
  • SvenOlsson
    Friger skrev 2020-10-20 12:16:10 följande:

    Jag finns registrerad hos dom större genom-företagen. Bättre att barnen hittar mig direkt när/om dom söker. Tekniken finns och det är bara att gilla läget.


    Det är något som jag också funderat på att göra, men jag är inte så insatt i den biten. Vilken tjänst anser du är viktigast om man vill registrera sitt DNA på det sättet?
  • SvenOlsson
    Friger skrev 2020-10-24 15:22:52 följande:

    FamilyTreeDna och MyHeritage

    Du kan göra testet hos den ena och sedan kopiera över till den andra. Rätt skoj för övrigt, man får många träffar rent allmänt.


    Tack för tipset, det ska jag kolla upp
Svar på tråden Behöver råd om Insemination