Forum Första barnet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Min syster samt kompis pushar att köpa/ta över deras saker

  Sön 18 okt 16:19 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Sön 18 okt 16:19

  Hej!
  Jag väntar vårt första barn med BF i slutet av februari. Vi har medveten väntat med att köpa saker för att vi vill vänta med det till närmare inpå och efter att barnet har kommit (vi har dock köpt vagn då vi fastnade för en modell som får en paus i tillverkningen inför nya standarden, och därför blev vi rädda att dem som fanns på lager skulle sälja ut). 

  Jag upplever att både min vän och min syster pushar att vi ska ta deras saker till vårt barn. De fortsätter att pusha trots att jag vänligt men tydligt säger att det antingen inte är vad vi är ute efter, eller helt enkelt är för tidigt för oss att ha hemma rent känslomässigt (ifall något skulle hända). Min sambos syster förstod och backade direkt vid ett påpekande, men min ena kompis och min syster verkar snarare ta illa vid sig och verkar inte alls förstå trots att jag säger att det är för tidigt för oss.

  Det har handlat om en barnvagn som är city/allround-anpassad när vi bor bokstavligen i skogen, samt kläder för två år framöver (som även är rosa, vilket jag snällt sagt att jag kanske inte i första hand tänkt att vårt barn ska ha - vi vet att det antagligen är en flicka). Det har även pratats om spjälsäng och skötbord. Ett litet sidospår är att jag, efter att ha sagt nej till vagnen, också hört från en annan vän att den vännen pratade nedlåtande om att "hon är så snurrig som inte vet vad hon vill ha". Vilket såklart dels gjorde mig jättebesviken men också gjort att jag inte ens velat säga att vi därpå köpte en annan vagn.

  Är det fler som upplevt liknande? Hur tacklar man det? Jag har inga svårigheter att säga ifrån men känner inte att jag orkar göra det gång på gång - finns det något bättre sätt att säga det på? 

  Nu är det här verkligen ett lyxproblem att kunna få eller köpa saker begagnat från sina nära, det förstår jag verkligen! Tanken är heller inte att vi ska köpa allt nytt, men det är bara för tidigt för oss att göra det nu.

 • Anonym (K)
  Visa endast
  Sön 18 okt 16:26 #1 +2

  Rekommendera att de ger bort sakerna till välgörenhet om de inte vill ha dem.

 • Sön 18 okt 16:45 #2

  Bra idé!
  Jag upplever det dock som att dem vill ge bort och sälja sakerna just till oss för att hjälpa till, och sen tar illa upp när jag säger att det är för tidigt/inte vad vi är ute efter (dem tycker ju att deras saker är bäst, så därför verkar dem inte förstå varför jag inte skriker av lycka direkt)

 • Anonym (oo)
  Visa endast
  Sön 18 okt 19:19 #3
  JOc skrev 2020-10-18 16:45:51 följande:

  Bra idé!
  Jag upplever det dock som att de vill ge bort och sälja sakerna just till oss för att hjälpa till, och sen tar illa upp när jag säger att det är för tidigt/inte vad vi är ute efter (de tycker ju att deras saker är bäst, så därför verkar de inte förstå varför jag inte skriker av lycka direkt)


  De har svårt att särskilja era önskemål/planer mot vad de själva hade när de var i samma fas i livet. Tyvärr går det kanske inte på annat sätt än att du är jädrigt tydlig. Risken finns väl annars att de kommer och knackar på med sakerna och blir det väldig svårt att säga nej. 
 • Anonym (Svar på tal)
  Visa endast
  Sön 18 okt 19:24 #4

  "Tack för omtanken men det är för tidigt för oss och vi vill gärna välja våra egna saker när den dagen kommer."

 • Anonym (Ninni­)
  Visa endast
  Sön 18 okt 20:12 #5

  Jag försökte ge bort en del saker till min bror när de väntade sitt första barn. Han svarade att de ville vänta tills de var närmare bf. Jag ställde då undan allt i garaget så länge. Vår mamma, som har ett extremt kontrollbehov, hittade sakerna, blev stressad och körde över allt till min bror när han och hans fru inte var hemma. Gissa om de blev irriterade?!

 • Mån 19 okt 17:13 #6

  Det kan ju handla om att de har flera de skulle vilja ge till och nu hamnat i den konstiga sitsen att de lovat dig grejerna men du har varken tagit emot ellet tackat nej utan säger att du ska bestämma dig längre fram. De såg det kanske som att de erbjöd dig något värdefullt som de trodde du skulle vara tacksam för medan du ser det som något besvärligt och att de packar på dig saker. Så nu står de med skägget i brevlådan och kan inte ge bort grejerna till någon som skulle bli glad för det, de kan inte slänga eller sälja det heller utan sitter fast med sakerna som de ville vara snälla och ge dig.


  Korrekturläser som en kratta
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll