• Anonym (Ja)
    Mon 19 Oct 2020 17:51
    9107 visningar
    185 svar
    185
    9107

    Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?

    Som andra sagt. Ålder är av relevans för att över huvud taget kunna svara

  • Anonym (Ja)
    Mon 19 Oct 2020 19:22
    #9
    hammarhajen skrev 2020-10-19 18:29:03 följande:

    Klart ålder spelar viss roll, men nog ska man markera även om barnet är litet. Inte är det OK att kasta mat på golvet eller slita saker ur händerna på folk och är man liten behöver man börja öva på att man inte får allt..

    Även barn med diagnos behöver och har rätt till uppfostran. De behöver snarare MER uppfostran än andra barn, med tydligare ramar, tydligare markeringar och tydligare förklaringar. 


    Visst har du en poäng. Men beteenden såsom att exempelvis kasta mat på golvet kan för ett litet barn blir roligare efter tillsägelse.

    Våran son kastade medvetet mat på golvet vid ett års ålder. Han skulle ju testa vad som hände. Sade vi åt honom asgarvade han och kastade mer. Ignorerade vi så slutade han snabbt.

    Efter en kort period insåg han att det inte var kul att kasta mat på golvet och har sedan dess heller inte gjort det. Vi har alltså inte behövt markera detta beteende alls.

    Att slita saker från nåhon är dock naturligtvis en annan femma
  • Anonym (Ja)
    Mon 19 Oct 2020 21:18
    #16

    Nu framkpmmer att barnet är strax över året?
    DEt enda som isf kan tyckas konstigt att de inte säger till om är när barnet rycker saker ur händerna på något. Det rimliga i ett sådant läge är att för det första stoppa barnet innan, alternativt efteråt säga "nej men nu var det Kajsa som hade den, den får vi ge tillbaka så leker vi med det här istället.

    Att de inte säger till om att mat kastas på golvet kan som jag sagt tidigare ha bättre effekt för att få barnet att sluta än att säga till om det.

    Lås på skåp har de allra flesta, just för att barn gärna river ut hela skåpets innehåll annars. vårat barn har dock aldrig rivit ur skåpen, men det handlar absolut inte om uppfostran att göra utan snarare karaktärsdrag.

    DEnna ettåring är helt normal. Och troligtvis har även föräldrarna en normal och bra uppfostran

  • Anonym (Ja)
    Mon 19 Oct 2020 22:18
    #26
    +1
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-19 22:12:56 följande:

    Nu är det dessutom så att min syster är gravid så barnet ska få ett syskon om ca 6 månader och föräldrarna har sagt att han ska vara hemma tills bebisen kommer och minst några månader efter det för de "vill inte dra hem någon smitta till bebisen" , så han får inte ens gå på förskola och därifrån lära sig hur man beter sig bra.


    Barnet kommer vara typ under tvp år när hen för börja förskola. Dagens forskning visar på att barn absolut inte har utbyte av förskola före tvp års ålder.

    Din syster klarar uppfostran galant. Du överreagerar och förstår uppenbarligen inte hur barn fungerar.

    Vet du. Att jag kunde inte sätta ner mitt barn på golvet före 14 månaders ålder utan gallskrik. Var han ouppfostrad? Nej. I behov av närhet och uppmärksamhet.

    Barn är olika. Om det är något barn här som är konstigt så är det din väns.

    Och ja. Mycket sunt att låta barnet vara hemma när syskon kommer Bland annat för att barn nummer ett inte ska känna sig bortskuffat
  • Anonym (Ja)
    Mon 19 Oct 2020 23:06
    #33
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-19 22:42:04 följande:

    Jag tror att barnen kan få bra rutiner och lära sig regler från förskolan och i min systers fall tror jag att hon är hemma länge för att slippa jobba och har bestämt sig för att inte ha honom förskolan när bebisen kommer är för att hon kanske tycker det är bekvämt att slippa hämta och lämna


    Det är svaret bekvämt att ha barnet på förskola Isf. För att slippa ha hand om två små barn samtidigt.

    Förskolan är ingen magisk plats.

    Ett så litet barn kan lika gärna då oönskade beteenden pga förskola. Dels pga stress, jobbig miljö, men också pga andra barns beteende.

    Med tanke på antal barn per personal så kommer garanterat många situationer som borde styrt upp inte bli det.

    Ditt syskonbarn är helt normalt. Du har en skev bild av hur små barn är. Googla lite och inse att små barn beter sig på detta sätt och att det faktiskt inte alltid hjälper att säga till
  • Anonym (Ja)
    Tue 20 Oct 2020 12:49
    #48
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 12:45:38 följande:
    Ja exakt så man bör säja ifrån när barnet gör fel och visa hur det ska göra. Din mans vän hade säkert lagt ner mycket energi på att uppfostra det första och orkade inte göra samma sak med det andra
    Du inser att personen är ironisk i det hen skriver först?
    Och att de skulle ha skitit i att uppfostra barn nummer två tror jag inte ett dugg på.
    Försök få in i ditt huvud att barn är olika och att din syster gör ett bra jobb gällande uppfostran
  • Anonym (Ja)
    Tue 20 Oct 2020 13:04
    #52
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 12:57:43 följande:
    Jag vet inte hur det är med andra barn för jag har inga och de har inga fler och jag har inte varit med när dom umgås med andra barn men det jag har sett är att barnet ex när min syster höll i sin telefon försökte barnet dra den ur handen på henne, han gjorde inget för att fråga om han fick. När hon höll fast den försökte han att vända upp handen på henne. När hon sedan la bort den började han att skrika och då gav hon honom en annan sak istället för att säja ifrån att det inte är okej att göra så.
    Precis rätt hanterat av din syster. Barnet är för litet för att kunna "fråga" och en tillsägning/utsköllning fungerar inte heller. 
    DEt din syster gör är att helt enkelt ta bort saken barnet inte får ha och sedan avleda med annat. Precis så gör man när det gäller uppfostran av så små barn.

    Snälla inse att du har en totalt felaktig bild av hur man uppfostrar så små barn. Läs på, SÅ kanske du kan inse att din syster gör helt rätt.
    Tar du upp detta med henne så lär du skapa krig. För ditt dömande är totalt obefogat och bara idiotiskt.
  • Anonym (Ja)
    Tue 20 Oct 2020 13:15
    #57
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 13:07:15 följande:
    Det var iallafall en som höll med mig tidigare om att även ett litet barn måste lära sig att inte bete sig illa och kasta mat på golvet för man måste träna på sådant när man är liten.
    den personen var troligtvis lika okunnig som du.
    Och ja, Man kan säga "nej" sådär får man inte göra samtidigt som man precis som din syster gör plockar bort och avleder.
    Men. Vi har valt att inte göra det av en väldigt god anledning. ATt barnet ska fortsätta ha respekt för ordet nej. Om man bara får höra nej om allt hela tiden så kommer man med tiden inte bry sig särskilt mycjet om att någon säger nej.

    Och kastandet av mat, Troligtvis tycker barnet det är ännu roligare att kasta om han får uppmärksamhet för det. Att ignorera det beteendet är en väldit effektiv metod för att få beteendet att upphöra
  • Anonym (Ja)
    Tue 20 Oct 2020 13:17
    #59
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 13:15:41 följande:
    Han kunde ha tittat på sin mamma och sett om hon nickade eller sa varsegod eller något
    Nej det kunde han inte. FATTA ATT HAN ÄR PYTTELITEN. Skärp dig.
    Läs på om barn. Gör praktik på en förskola eller öppen förskola
  • Anonym (Ja)
    Tue 20 Oct 2020 13:29
    #63
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 13:27:08 följande:
    Nej det var en annan tidigare kommentar
    Oavsett så är det EN kommentar bland alla 60, Perosnen är antingen okunnig eller har en totalt osund syn på barnuppfostran (ja de som är för barnaga finns ju också, mämmiskor med märkliga åsikter finns alltid)
Svar på tråden Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?