Inlägg från: Anonym (Eget ansvar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eget ansvar)

    Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?

    "Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?"

    I min värld kan man inte stjäla någon annans partner. Varje individ måste ta ansvar för sitt eget liv och sina beslut.

    Jag är kvinna och lyckligt gift (förhoppningsvis!). Om min man väljer att ligga med en annan kvinna är det hans val, inte mitt. Dock vill jag veta det så att jag kan göra mitt aktiva val huruvida jag ska stanna eller lämna vårt liv. Eller om jag ska skaffa mig en egen karl att ha vid sidan om (som i sin tur får ta ansvar för sitt liv och sina val).

  • Anonym (Eget ansvar)
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-03 11:30:01 följande:

    Japp din karl gör sitt val (att vara otrogen) och det är hans ansvar, het korrekt. Men även kvinnan han ligger med gör ett val (att ligga med en upptagen man) fullt medveten om vad det innebär för mannens familj. Och iom att det är hon själv som medvetet väljer det så är ju hennes MEDVERKAN hennes ansvar, inte hans.

    När två personer hjälps åt att utföra en handling så är ansvarsfördelningen inte  antingen eller det är både och. Vad den drabbade sen TYCKER om det är en helt annan sak. Den drabbade kan givetvis välja att helt strunta i medhjälparens ansvar för sin medverkan, men det betyder inte att personen inte har medverkat eller har något ansvar för sitt deltagande. Medverkan avgörs inte av vad man tycker , det avgörs av vad man gör.


    Fast även om hon medverkar till mannens handling är det inte hennes val och ansvar om min man väljer att ligga med henne.

    Om jag och vår familj inte är min mans fullständiga prioritet är det aldrig någon annans fel. Det kan bara vara hans ansvar när han gör ett val. Min man är vuxen och ska därmed kunna stå för sina val och handlingar.

    Situation 1. Säg att en äkta man aktivt söker efter en annan kvinna att ha sex med. Han träffar en och de inleder en affär. Det är inte hennes ansvar.

    Situation 2. En kvinna lägger ut sig totalt för en man som hon vet är gift. Hon vill ha honom. Han nappar och de har sex. Det är inte hennes ansvar att han väljer att vara otrogen, det är hans val att sexet sker.

    Situation 3. En kvinna lägger ut sig totalt för en man som hon vet är gift. Han avböjer alla hennes inviter och säger till henne att backa. Han vill inte och inget sker. Hennes beteende är inte hans ansvar.

    Visst kan man skylla på andra för sina egna dåliga val men i den egentliga meningen är vi alla ansvariga för våra handlingar.

    Just nu väljer jag att ligga här med min telefon och skriva på fl. Du som läser detta är ju inte ansvarig för att jag inte hann putsa mina fönster i vardagsrummet idag. Alltså mitt val och mitt ansvar.
  • Anonym (Eget ansvar)
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-03 12:41:48 följande:

    Det som diskuteras här är hennes ansvar där vissa förnekar att hon öht har något som helst ansvar för sitt deltagande.


    Jag anser inte att den utomstående personen som har sex med någon som är i ett förhållande har något som helst ansvar för den som väljer att bedra sin partner och inte heller ett ansvar för den bedragnas partner i sin tur.

    Om en person som är singel väljer att ligga med en som är upptagen är det den upptagna som är otrogen. Den som är singel är ju fri att ligga med valfri person.

    Det är ju inte så att man gör en bakgrundkontroll på ligget som finns i ens säng.
  • Anonym (Eget ansvar)
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-03 13:24:50 följande:

    Diskussionen handlar givetvis om medveten deltagande. Är man inte medveten om att man deltar i en otrohet så kan man såklart inte klandras.


    Nej och även om man är medveten om att den andra är i ett förhållande är man fortfarande inte skyldig. Det är den som är otrogen som är skyldig.

    Återigen, om min man ligger med en annan kvinna kan jag ju inte klandra henne. Oavsett om hon är medveten om min existens eller inte.

    Jag har tyvärr sett just detta scenario på nära håll och även den bedragna hustun håller med mig. Hon har aldrig klandrar kvinnan som låg med hennes man utan endast sin man som valde att vara otrogen. Och ja, kvinnan var medveten om att det fanns en fru och barn med i bilden.

    Du och alla andra får tycka vad ni vill, jag har min åsikt och den står fast.
  • Anonym (Eget ansvar)
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-03 14:21:15 följande:

    På vilket sätt menar du att man inte är skyldig till vad man medvetet väljer att delta i? Om du deltar i att mobba någon annan, är du inte skyldig då?


    Blanda inte ihop otrohet med andra saker såsom mobbning. (Fram till 1937 var otrohet dock förbjuden enligt svensk lag.)
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-03 14:21:15 följande:

    Fråga den bedragna kvinnan om hon skulle vilja vara vän med älskarinna. Om hon svarar med att hon absolut inte skulle vilja bli vän med älskarinna så kan du fråga varför? Hon är ju helt oskyldig?.


    I just deras fall är det faktiskt så att kvinnorna har blivit hyfsade vänner (dessutom gjorde mannen likadant mot kvinna två efter tre år tillsammans). Och ja, kvinna två är ju helt oskyldig till mannens beslut att bedra sin första hustru. Hon medverkade i hans handling men inte i hans beslut att ha sex utanför äktenskapet.
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-03 14:21:15 följande:

    Fråga henne vad hon hade tyckt om älskarinnan varit hennes bästa vän? Om hon hade blivit arg och ledsen på älskarinnan om hon varit hennes kompis så fråga henne varför. Kompis eller ej så gör ju hon inget fel enligt dig.


    Här blandar du ihop olika relationer. Det är en relation mellan man och hustru och en relation mellan hustrun och väninnan.
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-03 14:21:15 följande:

    Du blandar ihop känslor med fakta.


    Snarare tvärtom.
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-03 14:21:15 följande:

    Och ärligt talat så hade jag vid en konfrontation förmodligen slagit sönder honom och den risken ville jag inte ta.


    Det låter ju konstruktivt. Hur var det med att blanda ihop känslor och fakta?

    Det var ditt ex som gjorde fel. Hon valde att vara otrogen istället för att vara ärlig och berätta för dig hur det låg till. Att det sedan finns barn med i bilden är riktigt lågt men det krävs av föräldrarna att hålla alla händelser på en vuxen nivå. Ditt ex var ju aldrig otrogen mot barnen utan mot dig som partner. Givetvis påverkas deras livssituation men det är en helt annan historia.
  • Anonym (Eget ansvar)
    Ess skrev 2020-11-05 23:12:50 följande:

    Är man singel eller lever i ett öppet förhållande så är det ok att flirta med vem man vill, och vill den personen ha sex så är det den som bedrar sin partner. Det är den med partner som har ansvaret för sin relation. Vill man inte bedra sin partner så står det en fritt att tacka nej till inbjudan, men det är enbart den otrogna som bär ansvaret för dens partner.


    Just så.
Svar på tråden Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?