• Anonym (Reed9­1)
    Wed 21 Oct 2020 22:26
    49351 visningar
    1086 svar
    1086
    49351

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Hej

    Jag följs gärna! Jag och min sambo har precis gjort utredningen klar och ska nu också börja med letrozol. Jag tar min sista tablett av provera imorgon och sen är det bara invänta mensen. Det verkar vara olika hur man gör vid letrozol, jag ska inte göra något VUL utan endast lämna blodprover dag 23 för att se om jag haft ägglossning eller inte. Hur har ni mått av behandlingen?

    Hoppas på plus för oss alla inom snar framtid!

  • Anonym (Reed9­1)
    Thu 22 Oct 2020 18:16
    #9

    Okej. Jag vet faktiskt inte varför dom inte gör VUL. Om det är för Corona eller om det är olika bereonde på vilket landsting. Jag var som bara glad att börja få hjälp så frågade inget om det. Men får ju inte så hög dos nu ibörjan så blir kanske annorlunda om jag måste öka.

    Jag har mått jättebra nu när jag ätit provera så hoppas på samma nu när jag Ska köra letrozol.

  • Anonym (Reed9­1)
    Thu 22 Oct 2020 19:30
    #11

    Ja verkligen, har mått så dåligt tidigare innan mens så hoppas det fortsätter såhär. Jo det är första försöket till barn för både mig och min sambo. Vi har försökt över ett år utan att det hänt något. Har så oregelbunden mens så barnmorska sa att troligtvis har jag ingen ägglossning. Så jag hoppas verkligen att letrozol ska sätta fart på den! Har varit sjukt tungt, kunde aldrig föreställa mig att det skulle kunna vara såhär när man ska skaffa barn.

    Är det första för er också? Hur länge har du vetat att du har pcos?

  • Anonym (Reed9­1)
    Sat 24 Oct 2020 09:48
    #15

    (Längtan) välkommen till gruppen:) jag har nu ätit klart provera sedan två dagar och väntar på att mensen ska komma så jag får börja med letrozol. Har du/ni tagit provera tidigare? Hur lång tid tog det innan mensen kom för er?

    (Marimardi) okej. Jag trodde också jag skulle ha pcos men det var inte det sa bm. Dom tror att mina besvär beror på flera års p-piller användning. Har långa cyklar och mycket besvär med acne.

  • Anonym (Reed9­1)
    Fri 20 Nov 2020 17:13

    Har inte skrivit på ett tag men vad kul att se att det blir allt fler och fler i gruppen som skriver:) jag har nu tagit med första kur letrozol och är nu på CD 24. Lämnade progesteronprov igår som visade på 19, inte hunnit få återkoppling om det var bra eller inte. Någon annan här i gruppen som har någon koll på vad värdet ska ligga helst över för bekräfta en ägglossning. Har ju aldrig gjort något VUL så man har ju ingen aning men känns tyvärr som att det inte blir något plus denna månad heller:(

  • Anonym (Reed9­1)
    Sat 21 Nov 2020 11:53
    Marimardi skrev 2020-11-20 17:31:30 följande:
    Hej igen!! Har ingen aning faktiskt, är också nyfiken. Du har inga som helst symptom på graviditet?? Tog du ovitrelle spruta också eller enbart letrozol?
    Jag får väl se vad bm säger när hon återkopplar. Nej jag har tyvärr inga symtom alls. Jag har enbart tagit letrozol, men kanske borde fråga om spruta i nästa gång. Ska då definitivt fråga om man får göra ett vul så man vet om ens äggen växer något, känns ju lite meningslöst annars. 
  • Anonym (Reed9­1)
    Mon 23 Nov 2020 11:59

    Här kommer en liten uppdatering från mig också. Progesteronvärde 19 = ingen ägglossning enligt bm. Jag ska öka upp letrozol dosen nästa cykel. Får fortfarande inget ultraljud då man inte gör det på min klinik. Får ingen ägglossningspruta heller, dom säger att Vid ägglossningsstimulering med Letrozol, används samt förskrivs ingen ägglossningsspruta. Känns deppigt.

    Men det glädjer mig att läsa om hur det går för er andra, känner mig mindre ensam i allt detta helvete. Hoppas vi alla får ett stort + i julklapp!

  • Anonym (Reed9­1)
    Tue 24 Nov 2020 18:32
    Marimardi skrev 2020-11-23 23:39:05 följande:
    Åh vad tråkigt! Förlåt om du redan har skrivit ut detta förut men vad hade du för symptom sist? Kände du ens av några äl symptom eller inte? Så tråkigt ifall man har symptom o så sker inte ens någon ägglossning :(

    Jag trodde verkligen jag hade egen ägglossning för jag hade ont I magen och ryggen, kände mig även svullen om magen och ägglossningsflytningar och även pos äl-test (har inte PCO). Men jag brukar kunna få så två veckor innan mens så är väl bara att äggen inte vill släppa misstänker jag själv så därför jag ville få en spruta. Hur känns allt för dig? har du några symtom? Läste att du tar din andra dos omgång nu.


    Anonym (Mommo) skrev 2020-11-24 06:38:37 följande:
    Förstår att det känns deppigt. Hoppas att du får igång ägglossning med en högre dos letrozol.

     


    Tack! Ja det hoppas jag verkligen. Men idag känns det bättre och mer motiverad, blev som bara besviken när man fick beskedet. Känns jobbigt att göra en behandling och så funkar det ändå inte, men förhoppningsvis ger högre dos effekt. Hur går det för dig?



  • Anonym (Reed9­1)
    Tue 24 Nov 2020 18:37
    33villbligravid skrev 2020-11-24 09:25:51 följande:
    Vad trist att de säger så. Det är ju inte ens sant att man inte kunde få ägglossningsspruta i samband emd letrozol. Tyvker tvärtom det verkar vara ganska vanligt. Hur stor dos letrozol tog du nu?

    Hoppas ökad dos hjälper - jag äter ju dubbeldos trots egen ÄL så tycker du borde få dubbeldos minst! Lycka till!
    Ellerhur! Känns som det är något de bara bestämt på den kliniken eller något. Kanske är för att de inte gör några ultraljud. Jag ska börja med dubbeldos nu så då hoppas jag den ska ha bättre effekt. Tar du letrozole för att boosta din egen äl? Är det din första omgång?håller tummarna för dig för pos äl-test snart :)
  • Anonym (Reed9­1)
    Tue 24 Nov 2020 19:50
    33villbligravid skrev 2020-11-24 18:51:39 följande:
    Ja - jag tar för att boosta och för att äggblåsorna ska växa tillräckligt stora innan ÄL. Jag misstänker jag brukar ägglossa innan de är tillräckligt mogna. Men nu blir jag lite orolig inte ska ägglossa alls heller. Dessutom fick jag precis veta mannens bror kommer till oss övernatten imorgon och stressar mig om vi missar ett strategiskt ligg på grund av det!! :D Detta gör en lite galen ...
    Tycker inte du ska oroa dig :) , har du regelbunden mens så får du med största sannolikhet ägglossning. Jag har haft så långa och oregelbundna cyklar så det är därför vi får hjälp och därför jag inte har någon egen ägglossning, så det är inte tabletterna som gör det utan min kropp som krånglar. 
    Haha ja alltså det är inte lätt med detta scemaplanerande! Men till oss sa dem att max varannan dag/var tredje, varje dag är inte bra för dom hinner inte "nybildas" så snabbt så. Lycka till!:)
  • Anonym (Reed9­1)
    Fri 12 Feb 2021 22:37

    Hej på er igen. Det var ett tag sedan jag skrev och har väl inte varit särskilt aktiv alls för jag har mått så dåligt av allt dethär med svårigheter att bli gravid. Men grattis till er som plussat och jag beklagar era missfall Sprallan och Barnlängtan. Jag är så ledsen för er skulle att ni ska behöva gå igenom det också.. 
    Jag själv har ätit två kurer av letrozol och andra gången dubbel kur och på den lyckades vi äntligen plussa men tyvärr blev det ett tidigt missfall/kemisk gravidtet, vet inte vars gränsen går där. Jag hann bara tro i 1 vecka att vi äntligen skulle få bli föräldrar och jag blev helt förstörd när blödningen kom så förstår att ni måste haft/ha det fruktansvärt jobbigt nu med alla känslor kring det hela.. 
    Min räddning var att precis efter blödningen fick vi på jobbet börja vaccineras mot covid-19 så jag fick ett break från detta med att tänka på barn och all stress kring det. Men nu är jag färdig vaccinerad och när mensen kommer igång nån gång har vi tänkt börja om med letrozol igen. 

    Det skulle vara skönt ge varandra stöd i allt detta. Jag mådde så bra nu när vi haft denna paus från allt med barn men nu när det inte längre finns någon anledning att inte börjar försöka igen så kommer många jobbiga tankar och en fruktansvärd bitterhet tillbaka. Det känns bara så jävla orättvist att det ska behöva vara såhär rent ut sagt! Och jag är på ett sätt livrädd att börja om att försöka bli gravid igen för det blir sån besvikelse när mensen kommer och det är en sånn känsla av maktlöshet. Hur gör ni för att känna att det är värt det? Jag är så imponerad av erat kämparanda att ni orkar fortsätta efter alla nederlag, själv kan jag nästa känna ibland att jag inte orkar mer, att jag längre inte vill bli mamma trotts att jag innerst inne faktiskt vill det men jag orkar bara inte bli besviken hela tiden. 
    Förlåt för detta långa meddelande och all bitterhet men kände bara att jag behöver skriva av mig. Känns inte som jag har någon i min närhet som förstår mig i allt dethär? 

  • Anonym (Reed9­1)
    Sat 13 Feb 2021 11:54
    barnlängtan2021 skrev 2021-02-13 07:59:08 följande:
    Jag förstår precis hur du känner. Vissa dagar orkar jag verkligen inte men längtan efter att bli mamma är större. Mitt missfall har som sagt inte börjat blöda än men jag är så redo för att börja med nya kurer av letrozol.
    Jo det är nog så man måste tänka. Ibland brukar jag tänka att varför det är som det är, är för att vi är starka och är de par som skulle orka gå igenom detta när man ser alla sina vänner bli gravida till höger och vänster. Sen går ju alla känslor upp och ner, får hoppas att man blir mer positiv snart, man brukar ju bli det när man börjar om med ny kur.  
    Du gör det så himla bra som kämpar, har du någon som du pratar med om allt det ni går igenom alltså jag tänker någon professionell? 
    Men värst är ju såklart väntan som du skriver, speciellt om man känner sig redo att bara börja om på ny kur. Jag hoppas du ska slippa ta tabletter som startar igång blödningen. Får du börja om direkt med letrozol då på dag 3? 
    Jag är som i valet och kvalet hur jag ska göra med att få tillbaka min mens, har inte haft någon mens nu sedan drygt 40dagar så vet inte om jag ska ta tabletterna för att framkalla den eller vänta tills den startar igång naturligt. Dock har jag så himla långa cyklar ibland så jag har som beslutångest. 
  • Anonym (Reed9­1)
    Mon 15 Feb 2021 19:33
    barnlängtan2021 skrev 2021-02-13 16:40:59 följande:
    Nej har bara pratat med familj och vänner. Har känt att det har räckt, har varit ledsen för det som har hänt och att det antagligen har varit något fel på bebisen utveckling annars hade hjärtat ännu slagit där inne <3

    Jag har alltid fått mens själv även fast jag inte hade ägglossning så har inte behövt ta tabletter för att få mens.

    Men kommer antagligen få tabletter för att få igång missfallsblödningen. Ska fråga läkaren på återbesöket på torsdag hur snabbt jag kan börja med letrozol igen för jag känner mig verkligen mentalt redo att börja om.
    Vad skönt att du har familj och vänner att prata med. Hur går det för dig? Har det börjat hända något? Jag hoppas du får komma igång med letrozolbehandlingen snabbt efter, men har tyvärr ingen erfarenhet om hur dom brukar göra i de fallen. 

    Själv har jag inte PCOS enligt barnmorskan utan endast hormonell obalans efter längre tid med p-piller. Men är lite tveksam kring det då jag har alla symtom på PCOS annars och en gräslig akne så min hud är förstörd typ, tur man är vuxen och inte bryr sig lika mycket längre. 
    Sprallan skrev 2021-02-15 07:30:32 följande:
    För mig är drivkraften att bara fortsätta inte bara att vi så gärna vill ha barn utan även min ålder. Jag är visserligen bara 30 men detta är vårt första barn, vi vill ha minst ett till om man får önska och min skräck är att fortf försöka bli gravid med nummer 2 när jag närmar mig 40. Att hålla på med detta så länge vet jag inte vad det skulle göra med ens psyke. Tror det är därför jag är så motiverad på att inte ?slösa tid?. Dessutom har det visar sig att min sambo har betydligt färre spermier än önskvärt och produktionen går ju ner ännu mer efter 35 (han är 29) så även där känns tiden som en faktor.

    Men alla är olika och behöver olika förutsättningar för att orka, om du känner att du mådde bra av en paus var det ju fantastiskt att du fick en lite beslutad ?åt dig? om du förstår vad jag menar. Risken är ju att du inte tagit den själv om det inte vore för vaccinet :)

    Jag själv pratar inte med detta med någon utöver min sambo och samma för honom. Jag mår normalt sett bra av att prata men detta har jag velat hålla för oss själva, vi har massor av nära vänner som får barn nu och känner att jag inte vill dra ner deras lycka. Jag tror att jag kommer berätta allt den dagen jag väl har en bebis i min famn, men det återstår att se :) vi pratar däremot mycket om det med varandra, inget är tabu eller konstigt vilket såklart hjälper :)
    Ja det var verkligen skönt för mig och min hjärna att få som ett "tvingat" break i allt för annars hade jag nog inte tagit det även om det behövdes.
    Jo precis, jag är själv 29år och hade jag fått bestämma hade jag velat ha barn vid typ 25 men tyvärr har man varit lite för praktiskt och planerade och vilja se till att ha de bästa förutsättningar innan man börjat skaffa barn. Det är nog det som gör detta lite extra jobbigt att jag är en som gillar att planera och ha det lite uppstyrt och i detta med att få barn så känner jag mig totalt maklös. Jag känner egentligen inte tidspressen utan mer att jag vill bara veta när det kommer bli. Som att vänta på mens nu, jag blir galen på sånt haha. Det är inte lätt:) håller tummarna för dig på en bra progesteronvärde!
  • Anonym (Reed9­1)
    Fri 19 Feb 2021 22:10

    Tänker på dig barnlängtan2021, jag är så ledsen för din skull... och vad jobbigt för dig att du ska måsta vänta så länge med att börja om med letrozol. Men det är ju bra att du du är igång med allt nu iallafall. Hade du inte fått diagnosen tidigare, alltså pcos? Jag tänkte, vad sa dom före var orsaken till att du inte fick egen ägglossning?

    Min mens har äntligen kommit tillbaka nu så börjar om på dubbelkur letrozol idag. Har de förra kurerna testat med ägglossningstickor men ska nog försöka vara mer cool denna omgång och ta det som det kommer. Får se hur det går haha. Grattis till er som plussar förresten i tråden <3

Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?