Inlägg från: Anonym (25medpcos) |Visa alla inlägg
  • Anonym (25medpcos)

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Hej!

    Har i flera dagar läst era inlägg i denna tråd hela vägen från okt-20 till nu.

    Tänkte hoppa in och säga att vi precis börjat utredning för ofrivillig barnlöshet. Har inga barn sen tidigare och har precis ätit min första kur med letrozol, är nu på CD13 och var på vul igår och har en blåsa på 16mm, barnmorskan var positiv och sa att ägget släpper nog till helgen.. vilket jag hoppas på då min sambo jobbar borta mån-Tors..

    Hoppas vi kan följas åt!

  • Anonym (25medpcos)
    barnlängtan2021 skrev 2021-03-27 21:05:40 följande:

    Va spännande! Håller tummarna för er!

    Jag blev gravid med andra kuren av letrozol i december men det slutade i ett MA i februari. Så nu väntar jag på att få mens igen så jag kan börja på ny kur.


    Ja!! Dom såg en blåsa på 16mm och treskiktad slemhinna och sa att detta var positivt för att vara första kuren med letrozol, så det blev mys hela helgen och nu kommer sambon hem idag så det blir fortsatt mys och håller tummarna att det tar sig. Har känningar i höger tjejmage i går och idag så hoppas på ÄL.

    Så tråkigt att det blev MA, håller tummarna att mensen kommer snart så du kan köra igång igen! Kram
  • Anonym (25medpcos)

    Fick igår för första gången uppleva fertiltsekret, iom att jag har pcos och haft preventivmedel i många år har jag aldrig förstått detta med olika former av flytningar, men igår var det precis som alla beskriver. Världens glid när jag torkade mig och lång tråd mellan fingrarna.. dock inget utslag på ÄL-test men som sagt med pcos är det ju inget att räkna med ???????????

    Nu är jag ju bara på första liten letrozol och vet att det kanske tar några gånger innan plus men är ändå så hoppfull.

    Ni alla i tråden ingiver hopp om att allt är möjligt.

    Så tacksam att man för en gångstil får läsa och höra lite positiva erfarenheter istället för att vården bara säger att du har pcos och kommer inte kunna få barn naturligt.

    Tack!!

  • Anonym (25medpcos)
    Sprallan skrev 2021-03-31 21:03:06 följande:

    Hejja! För mig var det likadant! Har ingen egen ägglossning alls så aldrig fått det och inte fattat innan men sen med letrozol fick jag det supertydligt :)

    Fortsätt med ÄL stickor ändå, för mig funkade det klockrent trots PCOS. Jag fick alltid fertilsekretet några dagar innan ÄL, det höll i sig fram till ÄL men var som kraftigast nån dag innan faktiskt så kanske har du likadant :) Vi började alltid försöka när det kom, men kollade också med stickor för att pricka mer exakt också.

    Får du hjälp med att kolla via VUL om där är mogen äggblåsa? Via det får man ju också rätt bra hum om när det är dags lite mer exakt. Håller tummarna för er :)


    Ja, jag var på VUL på cd12 och där såg de en blåsa på 16mm så barnmorskan var väldigt positiv, skulle tagit blodprov igår på cd23 men blev nekad pga röddag trots remiss..... så var idag och gjorde blodprov dvs cd24. Hoppas det syns något på provet ändå så jag får veta om det räcker med enkeldos eller om vi ska öka..

    Nu är de 5 dagar kvar till BIM så helst av allt vill jag ju såklart att det blir ett plus på stickan till helgen...

    men vi får se....
  • Anonym (25medpcos)
    Anonym (Fa2021) skrev 2021-04-06 19:49:32 följande:

    Tänkte tipsa om temp-metoden. Du kanske kör på den redan, men där jag bor så får man inget test för att veta om man har ägglossning. Så då har jag tempat istället för att se om jag ägglossat. Kan ju va bra om det skulle infalla på en helgdag en annan gång. Håller tummarna för att du slipper ta för tester dock och att du får ett fint plus i dagarna.


    Ja, jag kör med Natural Cycles, har har gjort i 4 månader... men den verkar vara helt åt skogen då det står att jag skulle haft ägglossning igår. Trots att jag haft alla symtom på ÄL förr förra helgen, plus att VUL bekräftade att en blåsa växt till sig för snart två veckor sen.. min NC app verkar leva sitt egna liv och tro att jag har en cykel på 40 dagar då jag innan provera och letrozol inte haft varken mens eller ÄL. Så vågar inte lita på det tyvärr... :(
  • Anonym (25medpcos)
    Anonym (Fa2021) skrev 2021-04-06 19:49:32 följande:

    Tänkte tipsa om temp-metoden. Du kanske kör på den redan, men där jag bor så får man inget test för att veta om man har ägglossning. Så då har jag tempat istället för att se om jag ägglossat. Kan ju va bra om det skulle infalla på en helgdag en annan gång. Håller tummarna för att du slipper ta för tester dock och att du får ett fint plus i dagarna.


    Ska också nämnas att enligt en annan app där jag reggat mens, temp, ÄL-test osv så står det att jag har BIM om 4 dagar.

    Min temp idag var höjd med 0.8 så antingen är jag gravid eller så är det för att mensen är på ingång... dock ingen mensvärk men ett litet illamående häromdagen och lite ömma bröst..

    Men man analyserar ju minsta lilla symtom även fast man inte borde....
  • Anonym (25medpcos)
    Sprallan skrev 2021-04-13 15:45:39 följande:

    MA igen konstaterades för mig idag. Pallar snart inte längre. Denna gången får jag dessutom inte hjälp av min privata läkare då fostret är så stort (11+3) utan remmiterats till gynakuten. Livet suger just nu, andra MA på 5 månader.


    Nä.. fy så orättvist!!

    Strykekramar till dig/er. Ni kommer klara detta!

    Förstår att det känns tungt men man måste också få sörja glöm inte det.

    Tusen kramar, tänker på er!
  • Anonym (25medpcos)

    Hej!

    Skrev lite i denna tråd i slutet av mars/början av april.

    Har fått diagnosen pcos och är 25 år. Har ätit letrozol tre gånger.

    Efter första kuren var jag på VUL och bm var så jättepositiv och sa att allt såg bra ut. Hade då blåsa på 16mm. Fick efter det ta blodprov på cd24 (6april) som visade att jag hade ÄL. Barnmorska sa så bara kör på med letrozol och håll tummarna att det tar sig. I april hade jag ÄL smärta och fertiltsekret så tog blodprov igen på cd 22(4maj). Fick aldrig något svar på detta blodprov trots att jag bad om att de skulle ringa mig... tåls och att säga att det sa att i juni behöver du inte ta något blodprov eftersom vi vet att du fått ägglossning den första kuren....

    Mensen kom i mitten av maj dvs ingen graviditet.

    Och jag tänkte att då kör vi igen, kur 3 med enkeldos.

    Som jag avslutade för ca 1,5 sen. Borde ha haft ÄL nu i dagarna... inga symtom och har fortfarande inte hört något från BM.

    Går i morse in i min journal och läser att de försökt kontakta mig 20maj ang mitt blodprov jag tog i början av maj för de inte visat någon ÄL.....

    INGEN har ringt eller mailat mig eller försökt kontakta mig... och nu har jag ju som sagt nyligen avslutat en TILL kur... vilket antagligen inte lett till någon ÄL..

    Blir så JÄVLA ledsen.

    Då har jag alltså ätit en enkeldos med letrozol som läkarna är medvetna om inte kommer leda till något. Dvs jag har slösat en månad och kur på ingenting.......

    Ingen har någonsin heller lagt in mina blodprov i min journal.

    Förlåt för rörig text såhär 06.30 en tisdag morgon men har legat vaken sen 04.45 och grubblat och gråtit.

    Och nu blir det uppehåll en månad med letrozol, och sen är det förmodligen semester stängt när det är dags för undersökningar och provtagningar....

Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?