Inlägg från: GlitterE |Visa alla inlägg
  • GlitterE

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Hallå där ute!


    Jag har följt tråden under några månader utan att själv ha varken varit aktiv eller ens medlem i Familjeliv. Jag fick konstaterat PCOS vid årsskiftet, av en slump i samband med att jag åkte in akut för blindtarmsinflammation. Jag och min sambo hade då försökt skaffa barn aktivt sedan augusti -20. 

    Nu har jag ätit Letrozol vid tre tillfällen, första och andra gången enkel dos och nu senast dubbeldos. Vid mina två tidigare tillfällen hade jag ingen ledande follikel >11 mm. Nu är jag på CD 16 och var på ultraljud vid lunch. När han säger att han ser ett mognat ägg på 21 mm blev jag verkligen överlycklig! Låg i gynstolen och smilade som en galning Skrattande 


     


    Jag fick Ovitrelle utskrivet och tog sprutan efter besöket idag. Vad är andras erfarenheter av Ovitrelle? Har det lett till ägglossning, efter hur lång tid efter sprutan? Är det någon som har fått några biverkningar? 

    Håller verkligen tummarna för alla som kämpar! Ni är grymma!Solig

  • GlitterE
    Gulgja skrev 2021-09-21 18:55:27 följande:
    Hej och välkommen <3

    Det är så härlig känsla när man får se och höra att det finns en äggblåsa i rätt storlek!

    Jag har tagit Ovitrelle vid tre tillfällen. Jag har inte haft någon speciell biverkning alls. Alla tre gånger jag tagit sprutan har det lett till ägglossning vilket har bekräftats med VUL några dagar senare.

    Min gyn som jag gick till tidigare sa alltid att vi skulle ha sex dagen för sprutan och nästkommande 3 dagar. Den nya privata gyn jag var hos tyckte dock att det endast räckte med sex samma kväll som sprutan togs och morgonen därpå, allt efter det var slöseri enligt henne.

    Om du vill få ÄL bekräftat kan du kolla om du kan få ta ett progestoron prov 7 dagar efter sprutan eller få gå på VUL några dagar efter sprutan.

    Du nämnde att du har PCOS. Får Jag fråga vad du har för PCOS symtom och om du tar någon medicin, tex metformin?

    Stort lycka till!! Du får hålla oss uppdaterade <3

    Hej!

    Tack så mycket! Okej, jag blev inte erbjuden något VUL dagarna efter och skulle antingen höra av mig för att boka tid för ny omgång stimulering alt boka tid för tidigt ultraljud om det blir en graviditet. Intressant att det är så olika kring vilka instruktioner och vilket stöd man får! Jag fick informationen från min läkare att vi skulle ta dagarna och passa på att vara med varandra, dvs väldigt diffust. 

    Tack för tipset om provtagning, får lyfta det vid en eventuell nästa stimulering. 


    Äter inga mediciner alls i dagsläget. Misstanken om PCOS upptäcktes först i samband med ett besök till gynakuten då läkaren tyckte att mina äggstockar såg polycysista ut. De symtomen vi uppmärksammade efter provtagning var främst högre testosteronhalter och oregelbunden mens med utebliven ägglossning. Sedan har jag själv uppmärksammat att min ansiktsbehåring har ökat sedan jag slutade med mina p-piller. Hur ser det ut för dig? 


     

  • GlitterE
    Gulgja skrev 2021-09-25 08:29:26 följande:
    Okej men det låter rimligt! Vilken dag i cykeln är du på nu? Själv är detta en ostimulerad cykel efter mina tre stimulerade jag redan haft men bara några dahar efter ägglossning fick jag bruna spottings och de har pågått i snart två veckor. Män blir ledsen över att se att kroppen faktiskt inte fungerar utan stimulering och bara ballar ur istället. Jag har tid hos en ny gyn på tisdag så då ska vi gå igenom allt från början.

    Min pcos diagnos fick jag för drygt två veckor sen då jag besökte en privat gyn för att få en second opinion. Min tidigare gyn som erbjudit mig Letrozol sa aldrig att jag hade pcos utan att jag var på gränsen men denna privata gyn var ganska övertygande om att jag hade pcos och jag fick även metformin utskrivet. Väntar på mensen så jag kan starta en ny omgång med Letrozol men kan inte för hela mitt liv förstå vad dessa spottings beror på, i snart två veckor.

    Nu är jag på CD 24. Brukar ha cykler på cirka 40 dagar. 


    Tråkigt att höra.. men det är bara att försöka hålla ut <3 Vad ska metformin göra? Hur gick det för dig på ditt gynbesök idag? 

  • GlitterE

    Efter tredje omgången letrozol och denna gång dubbel dos så har jag nu äntligen fått till en ägglossning. Vi plussade 3 oktober, så nu i vecka 4+4. Håller innerligt tummarna för att allt ska gå vägen och känner inte riktigt att jag vågar slappna av och njuta ännu.

  • GlitterE
    Sprallan skrev 2021-10-11 15:20:11 följande:
    Stort grattis!! Det kommer säkert gå superbra, har du något tidigt VUL inbokat?

    Jag är själv nu i 10+3 men vågar inte heller tro att det ska gå vägen trots att jag fått se pickande hjärta och embryo i ?rätt? storlek i 7+6. Efter 2 MA (och 1MF då ena graviditeten var tvillingar som lämnade vid olika tidpunkt i graviditeten) under senaste året tror jag inte riktigt man tror på det förrän man typ nått RUL. Vi har KUB i slutet av nov och hoppas så få se en liten krabat som fortsatt lever. Äter blodförtunnande och tar progesteronkräm på eget bevåg för att försöka undvika ännu ett tidigt missfall.

    Är det din första graviditet eller syskonförsök?

    Håller alla tummar och tår att det är vår tur nu :)

    Mår du bra eller du har några biverkningar som du känner av?

    Stort tack! Jag håller verkligen tummarna för att allt går vägen. Det är vårt första och jag kan inte fokusera på något annat känns det som, antar att det är fullt normalt Skrattande Vi har tid hos gyn 26 oktober, dvs 6+6. Vet inte riktigt vilka förväntningar jag ska ha eller ens vad man kan få reda på så pass tidigt? Vet du/någon varför man blir erbjuden så tidigt bara för att cykeln är stimulerad? Som jag förstått det så finns det inga ökade risker pga stimulering. Jag har bara haft pyttelite värk nere i livmodern och hyperkänsliga bröstvårtor. Skojade med sambon här om dagen och bad om fler symtom så att jag kan förstå att det verkligen är på riktigt. 


    All lycka till dig! Håller verkligen tummarna.. jag kan inte ens försöka tänka på känslan efter missfall. Vad är progesteronkräm bra för? Hur mår du nu och hur har du mått tidigare veckor? 

  • GlitterE
    Sprallan skrev 2021-10-13 06:56:14 följande:

    Det är helt normalt ;) jag var likadan i både första och andra, denna gången har jag av förklarliga skäl försökt ignorera det så mycket det bara går o försöker få tiden att gå snabbt :)

    Min läkare har motiverat det tidiga VUL med att hon vill se att allt ser bra ut (embryot lever, graviditeten sitter på rätt ställe dvs utomkveds, att det är en pågående graviditet, dvs inte bara en tom hinnsäck med gulkropp osv) det är så mycket som kan gå fel i början så hon har velat se att allt ser bra ut innan hon lämnar över en till vanliga MVC.

    I 6+6 bör ni absolut kunna se hjärtat slå :) håller tummarna massor! Jag har heller typ inga symptom, svullna bröst och konstant kissnödig är det enda, njut att du slipper illamående ;)

    Näst efter kromosomfel hos embryot är progesteronbrist en av de vanligaste orsakerna till tidiga missfall. Så det är därför jag tar det. Efter missfallsutredningar hittar man i typ 50 procent av fallen ingenting och då brukar de va trombyl och progesteron man testar vid nästa graviditet. Inget som skadar fostret så jag kände att varför vänta till ännu ett missfall om det bara är det lilla som kanske saknas hos mig :)

    Hoppas du får fortsätta må bra och att tiden går snabbt fram till VUL, uppdatera oss hur det går :)


    Skönt att få det bekräftat! Min förhoppning är att det ska kännas mer verkligt och på något sätt lugna mig efter ultraljudet om två veckor.

    Tack för info, verkligen! Det är lustigt att ingen informerat om detta faktiskt. Det läkaren sa efter senaste besöket innan graviditeten var ?ja.. du kan ju boka tidigt ultraljud. Det kan man göra från vecka 5 men det bästa är om du håller ut till vecka 7 åtminstone?.

    Intressant.. hoppas att det går vägen för dig och att det blir bra förutsättningar. En jäkla resa detta.
Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?