• scanmia

    Hur mycket FRI - tid har ditt barn varje dag?

    Mina barn har ungefär 7 timmar vaken tid per vardag när de inte är i skolan eller på väg dit eller hem. De yngre ägnar ca 45 minuter om dagen åt sin sport inklusive restid, den äldre ca 1 timme (men bara 4 dagar i veckan) och sedan är det läxor i ca 20 minuter för 8-åringen, 1 timme för 12-åringen och 1-3 timmar för 15-åringen (som lätt snöar in sig när det är något han är intresserad av - det är inte så att skolan kräver 3 timmars läxor).

    De två yngre spelar ett instrument 30 minuter per vecka och övar 10 minuter nästan varje dag (ibland mycket, mycket mer, men det är ju för att de vill och inte för att vi säger åt dem att göra det).

    De ska väl typ sköta hygien och bädda sängen, hålla "ordning" på sina rum, packa skolväskan och hjälpa till hemma, något de lägger 10-30 minuter om dagen på.

    Helgerna är i princip samma, fast utan skola då. Vi gör utflykter och annat gemensamt, men det är frivilligt (åtminstone för de två äldre som kan vara hemma själva) så det räknar jag som fri tid. 

    Jag tycker att de har tid att leka med kompisar och slappa eller bara hänga med oss. De har tid och ork att göra större lekprojekt som att bygga kojor eller lägga stora pussel. De verkar inte stressade i vardagen. Fritidsaktiviteterna är frivilliga och de har valt dem själv, men när de har anmält sig så förväntar vi oss att de ska gå i alla fall terminen ut (om de inte skulle absolut vantrivas förstås).

Svar på tråden Hur mycket FRI - tid har ditt barn varje dag?