Inlägg från: Anonym (men) |Visa alla inlägg
  • Anonym (men)

    Köpa på sig massa före skuldsanering

    Men förstår du inte vad flera här i tråden redan har försökt upplysa dig om? Att ifall du gör som du tänkt, och skaffar dig nya skulder innan beslutet om skuldsanering ska tas, är risken stor att du inte beviljas någon sådan. (Och om du väl beviljas, får du heller inte låna några pengar under skuldsaneringstiden.) 

    Alltså: OM du är så dum att du medvetet sätter dig i ännu djupare skuld, är risken stor att de säger NEJ till din skuldsanering. Då sitter du där, med ÄNNU mer skulder som du riskerar att ALDRIG bli av med. 

    Som flera (också) redan har sagt. Det finns second hand och så vidare. Och förbehållsbeloppet du kommer att beviljas (det vill säga den summa du kommer att få behålla efter att du betalat in till dina skulder) är högre än vid försörjningsstöd.
    Dessutom har jag för mig att man för ett tag sedan också införde två betalningsfria  månader. (Vid jul och under sommaren.) Under dessa två månader behöver du alltså inte betala något på dina skulder, utan får behålla hela din inkomst själv.

    Så ja. Det skulle vara URDUMT att äventyra din framtida skuldsanering bara för att du tror att dina barn kommer frysa ihjäl i begagnade kläder. Dessutom djupt omoraliskt att medvetet köpa saker (som inte är livsnödvändiga) som man vet att man inte kommer att kunna betala. 

  • Anonym (men)
    Anonym (Alex) skrev 2020-10-24 12:40:56 följande:
    Skuldsaneringen kommer inte ansökas förrän om kanske 6 mån. Och då undrar jag vad tex 10000 gör för skillnad i bedömningen, för att köpa kläder. Har 0 i inkomst just nu i väntan på akassa. Folk tar ju sms lån för att dricka upp?
    10 000? Hur många barn har du egentligen? 
Svar på tråden Köpa på sig massa före skuldsanering