Inlägg från: Ignoramus |Visa alla inlägg
  • Ignoramus

    Köpa på sig massa före skuldsanering

    Mitt barn är snart 3 och jag tror på riktigt att vi har lagt 3000:- totalt under alla år på ALLT relaterar till barnet (exkl rena förbrukningsvaror som mat och blöjor, samt förskoleavgiften), dvs vagn, leksaker, kläder osv. Lösningen stavas begagnat.

    Och för nästa barn kommer den kostnaden vara nere på i princip noll eftersom hen kommer ärva allt. Ännu en fördel med att klä könsneutralt/inte bry sig om vilken färg kläderna har.

    Skulle aldrig ens tänka tanken att köpa nya vinterkläder, snacka om pengar i sjön. Och jag blir tokig på hur folk med skuldsanering tänker. Skuldsanering är ju en svinbra sak som jag är väldigt glad över att samhället kan erbjuda, men då kan man ju för fan inte göra allt för att undslippa systemet. Jag vet en annan som sålde sitt hus och sin bil till sin son, tog ut alla sina pengar och sparade dem i madrasserna osv osv, och helt enkelt gjorde allt för att smällen i princip inte skulle kännas av alls. Det borde ju leda till fängelse, eller åtminstone inte fungera.


    Anonym (Helg) skrev 2020-10-24 13:27:03 följande:

    Jag försvarar inte ts beteende. Tycker det låter helt idiotiskt. Men om du nu tänker att ts har tre barn och skall köpa vinterkläder till alla tre.

    Overall plus skor landar lätt på 2000 per barn om du köper nytt av inte billigaste märke. Sedan en 500 till på mössor och vantar (1000 om man vill ha mer än en uppsättning). Du ser hur snabbt det går va? Nu är vi uppe i 3000 på ett barn. Alltså nästan 10.000 på tre barn.

    Sedan är det helt befängt att ts i som situation skulle köpa nya kläder av bättre märke. Men inte krävs några dragkedjor i guld för att lyckas med det


  • Ignoramus

    Så är det säkert, precis som att det inte är svårt att lägga 75 000 eller mer om året på sin hund, men det kanske inte är vare sig en representativ eller relevant siffra för de flesta hundägare.


    Anonym (Helg) skrev 2020-10-24 15:16:40 följande:

    Toppen för er. Jag säger som sagt inte att det inte går att komma undan billigt. Bara att det inte är så svårt att lägga 10.000 på tre barn om man köper nytt.

    Det är inte naturligtvis inte att tänka på i ts läge att köpa nytt till dom priserna


  • Ignoramus

    Fast det drabbar ju indirekt andra som behöver ta lån, eftersom räntorna blir högre


    Anonym (Alex) skrev 2020-10-25 09:19:22 följande:

    Du får gärna tycka så. De som drabbas är institut och banker, och jag har garanterat betalat mer i skatter än dig, inte bara som privatperson. Så nej, fortfarande noll skam i det tyvärr.


Svar på tråden Köpa på sig massa före skuldsanering