Inlägg från: Anonym (Alex) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alex)

    Köpa på sig massa före skuldsanering

    Har inga betalningsanmärkningar idag men kommer snart bli djupt skuldsatt. Pratat med KFM och kommer förmodligen bli beviljad skuldsanering.

    Funderar nu på att maxa vissa krediter och bunkra vinterkläder. Kommer inom kort ha begränsad inkomst men än så länge god kreditvärdighet.

    Moraliskt fel visst, men nu handlar det om överlevnad för mina barn.

  • Svar på tråden Köpa på sig massa före skuldsanering
  • Anonym (Alex)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-24 10:04:58 följande:

    Så du tänker sätta dig i djupare skuld, bara för att du kan...? Låter ju väldigt genomtänkt..... Skuldsanering innebär ju inte att hela skulden försvinner, bara en del av det, och om de redan tagit beslutet så kommer du dessutom få en betalningsanmärkning, alltså redan innan saneringen börjar. Är du säker på att du verkligen fortfarande har bra kreditvärdighet?

    Har du hört talas om second hand förresten?? Du kan få jättefräscha kläder för en bråkdel av vad det kostat i butik, utan att gräva ner dig ännu mer i skuld.


    Ja precis, bara för att jag kan isf.

    Jo, hela skulden försvinner, inte en del bara.

    De har inte tagit beslutet, fortfarande bra kreditvärdighet.
  • Anonym (Alex)
    Anonym (Hmm) skrev 2020-10-24 10:08:33 följande:

    Hur kan du vara så säker på att bli beviljad skuldsanering? Det är jättesvårt att få igenom. Du är tydligen fortfarande kreditvärdighet så det kan ju inte ha gått jättelångt för dig.

    Hur gammal är du och hur stor skuld har du?


    39, drygt 900tkr. Inte förfallit än.
  • Anonym (Alex)
    EpicF skrev 2020-10-24 12:31:01 följande:

    Och då känner du att du vill riskera att inte bli beviljad skuldsanering?


    Skuldsaneringen kommer inte ansökas förrän om kanske 6 mån. Och då undrar jag vad tex 10000 gör för skillnad i bedömningen, för att köpa kläder. Har 0 i inkomst just nu i väntan på akassa. Folk tar ju sms lån för att dricka upp?
  • Anonym (Alex)
    Anonym (Hmm) skrev 2020-10-24 12:39:48 följande:

    Då kan jag aldrig tänka mig att du blir godkänd!!

    Faktiskt inte en chans tror jag.


    Varför inte?

    Damen på KFM trodde det.
  • Anonym (Alex)
    Anonym (X) skrev 2020-10-24 10:18:28 följande:

    Om du skaffar nya skulder/fler skulder så kommer det som övriga säger påverka dina chanser till skuldsanering. Kommer troligen bli lika med noll. Under skuldsanering får inga andra skulder uppkomma.


    Även om det handlar om lån för bla mat och kläder? Har inte skusan än.
  • Anonym (Alex)
    Anonym (. 2) skrev 2020-10-24 18:10:55 följande:

    Jag törs svära på att du inte får det beviljat.

    Du har många år kvar att jobba, runt 35 år, och skulden är tillräckligt liten för att du ska hinna betala tillbaka den.

    Det jag har läst och hört om skuldsanering är att det ska vara helt omöjligt att betala tillbaka innan pensioneringen. Slår man ut 900k på 30 år blir det bara ett par tusen i månaden.

    Ja, vi har livstidsskulder i Sverige. Du kan för resten av ditt liv vara i klorna på KFM. Med ditt resonemang gissar jag att den risken är stor oavsett om du får sanering eller ej.


    Enligt KFM var det samma resonemang för att just bli beviljad skusan. Har aldrig varit arbetslös i hela mitt liv och dessa skulder kan jag inte ens rå för. Investment i riskföretag som kånkat i covid kan man säga. Jag får stå mitt kast och har förlorat miljoner + fått skulder.
  • Anonym (Alex)
    Anonym (Usch) skrev 2020-10-24 20:41:19 följande:

    Du kan ju försöka, men jag hoppas att du inte får igenom det. Jag får tacka i förhand att jag och andra som sköter vår ekonomi i längden måste betala dina räkningar. Någonstans kommer företagen hämta hem pengarna. Människor som inte kan hjälpa att man hamnat i sitsen är ok, men inte personer som gör det medvetet.


    Jag tackar också för input. Du kommer inte bli mer drabbad än av andra skattemässiga kostnader, det är banker som kommer drabbas av nedskrivningarna och jag är helt skrupelfri när det kommer till det, noll skam faktiskt.

    Detta var mer en fundering jag hade, om nån gjort liknande. Vet att många bunkrar inför skusan och är jag beviljad en kredit så varför inte, det ingår ju i deras egen riskbedömning som ger mig den för att vara lite krass.
  • Anonym (Alex)
    Anonym (Usch) skrev 2020-10-25 00:23:38 följande:

    Det är konstigt att damen på kronofogden uttryckt sig positivt. Jag kan ha missuppfatta, men har du fått skulderna pga Corona? Man måste ha kämpat ganska länge för att få igenom skuldsanering. Sen är det inte säkert att den eller alla där du har skulden hos går med på förslaget som kronofogden ger. Det hände en vän till mig. Han hade skulder på många ställen och något ställe gick inte med på att släppa skulden


    Stämmer inte. Bara att gå in på KFM?s hemsida och läsa.
  • Anonym (Alex)
    bullen1984 skrev 2020-10-25 06:54:59 följande:

    TS, jag hoppas att du bunkrar upp, och inte blir godkänd. 

    Ditt beteende är äckligt. Pengarna som betalar dina skulder hade kunnat gå till något viktigare. 

    Äckliga människor som tycker att samhället ska betala för deras slösande och barnafödande. Du har säkert själv inte betalat många kronor i skatt i ditt liv. 


    Du får gärna tycka så. De som drabbas är institut och banker, och jag har garanterat betalat mer i skatter än dig, inte bara som privatperson. Så nej, fortfarande noll skam i det tyvärr.
Svar på tråden Köpa på sig massa före skuldsanering