• FinaSofia

    Hon vill knappt ha närhet

    Falken67 skrev 2020-10-24 20:50:52 följande:

    Jag trodde alla människor hade behov av närhet. Min fru verkar inte ha det iaf! Hon kryper intill mig i sängen någon gång i veckan på sin höjd. Jag tycker det är så jäkla tråkigt att inte få en dos närhet varje dag. Hon gnäller mest på mig nuförtiden. Hon tycker inte jag gör något hemma men visst gör jag det! Vet inte varför hon håller på så där. Jag lagar mat, handlar, renoverar osv. Sex har vi på söndagar aldrig någon annan dag och alltid på hennes vis. Jag frågar aldrig efter sex längre för hon säger alltid nej när jag frågar. Samma sak när vi har sex så får jag aldrig smeka henne utan det ska vara utan förspel och inget annat. Mig smeker hon aldrig fast jag vill. När jag påpekar detta säger hon bara att jag får nöja mig med det som är. Jag är så trött på detta! Det är så tråkigt! Försöker jag lägga mig bredvid henne på morgonen för att bara mysa så klagar hon på att det blir för varmt eller något annat. Jag behöver närhet men hon förstår inte det eller struntar i det. Behöver inte alla människor värme och kärlek? Vi har varit tillsammans i ca 20 år och är i 45-årsåldern.


    Jag kunde vara din fru! Orkar inte med för mycket närhet, känns som om jag inte kan andas om någon ständigt sitter intill mig eller ska kramas, sover mycket nära osv. Jag vill vara i fred, ensam, sova ensam, undvika sex.

    Det började för några år sedan då jag märkte att jag och min man var mest vänner - eller så känndes det från min sida, han påstår ju att han älskar mig även om han inte kan säga det och även om det känns att han endast lever med mig för att få sex...och då han inte får det så blir han sur.

    Vet inte om det var en 40års kris eller något annat, men...för oss gick det ju väldigt fel sedan och det var jag som har trasslat upp mitt liv och nu litar han inte på mig längre.

    Men som svar till din fråga: nej, alla människor behöver inte värme och kärlek. Tyvärr.
  • FinaSofia
    Anonym (Kramsjuk kvinna) skrev 2020-10-27 09:29:21 följande:
    Är du en av dessa människor som helt saknar behov av kärlek?
    Nej, inte kärlek men närhet. Man kan ju älska utan att måsta hela tiden ha händerna på en? Eller kan man? Kärlek utan sex?

    Fast i min situation ser jag på min sambo mer som en vän, ibland en lite jobbig sådan också...Men gillar annars inte heller att kramas med väninnor, tycker inte ens om att skaka hand med någon. Kramar min dotter förstås och med henne kan jag gosa men inte med någon annan.
  • FinaSofia
    Anonym (Kramsjuk kvinna) skrev 2020-10-28 08:45:31 följande:
    Ja, om du ser din sambo som en vän så förstår jag att du inte vill ha hans beröring. Och det är klart man kan älska en vän. Men förstår jag dig rätt, så har du tappat den sexuella attraktionen för din sambo. För jag antar att den attraktionen har funnits där tidigare? Och då är det ju därför du inte vill ha närhet, inte för att du saknar behov av närhet helt. Eller? Hur är du i en relation när du är förälskad och sexuellt attraherad? Vill du inte ha beröring och sex då heller?
    Jag har ju berättat här tidigare att jag var otogen för några år sedan. Men det handlade inte om sex det heller. Bekantade mig med en man som jag inte måste ha sex med,inte var tvungen att hela tiden vara nära, kunde prata, göra vardagliga saker och bara sova - vet inte om jag han förälska mig, kanske, kanske inte.Så ja, jag behövde inte sex då heller...

    Och ja, hade lusten kvar när jag var typ 20, men den har bara dött...Skulle helst bara sova och har hela tiden en känsla att kanske det är ok att nästa vecka ge upp om jag bara orkar med jobb-hem-hobbyn några dagar till - och sen är det plötsligt en ny vecka igen med samma mönster...
  • FinaSofia
    Anonym (Tombola) skrev 2020-10-28 12:18:47 följande:

    Hon din fru, hon är möjligtvis inte finska eller finskättad? I så fall är du rätt körd tyvärr. Närhet, ömhet och omtänksamhet ingår inte i deras repertoar tyvärr.


    Oj nej jäklar, läste nu först detta! Det är ju förstås DÄRFÖR även jag undviker närhet :D
    Hälsningar från Finland!
  • FinaSofia
    Anonym (Kramsjuk kvinna) skrev 2020-10-29 08:24:18 följande:
    På vilket sätt var du otrogen om ni inte hade sex?

    Du kanske är asexuell, då.
    Ja alltså, träffade den andre i smyg, ljög för sambon osv allt vad man ny gör när man inte vill berätta vart man ska...

    Asexuel kanske ja, vem vet. Men ogillar som sagt även att kramas med vänner och för mycket "närhet" av vem som helst..
Svar på tråden Hon vill knappt ha närhet