• Gunilla Andersson

    Kompis som härmas

    Blir fruktansvärt irriterad på min nära vän. För ca 3 månader sedan köpte jag min första riktigt dyra väska. En grå valentino och den kostade runt 8000. Har nästan inte sett någon annan med den väskan och har sagt till min kompis ett flertal gånger att jag verkligen är supernöjd över att jag köpte den. Använder den väskan varje dag och jag och min kompis går i samma klass och umgås hela tiden i skolan. Idag fick jag reda på att hon har gått och köpt en EXAKT lika dan väska utan att ens fråga mig först. Hon vet sedan innan att jag inte gillar att ha exakt samma kläder som alla andra och särskilt när det är något så dyrt som jag verkligen har sparat till. Valentino har liksom såååå många andra modeller och färger så varför köpa just den väskan?!!. Hon har tidigare härmat mig massa gånger innan men då har det typ varit billigare plagg så som hm osv. Kommer känns mig jättetöntig som går runt med exakt samma väska som min kompis och jag vet att hon kommer använda den varje dag då hon inte heller har någon annan märkesväska. Det som också stör mig något enormt är att jag frågade henne om hon hade köpt en ny väska och då svarade hon att hennes morbror hade köpt väskan åt henne. Är helt 100 på att hon ljuger då hennes morbror är totalt obrydd om materiella ting och vad är oddsen att han skulle köpa just den väskan jag har när den är väldigt ovanlig och jag inte har sett någon annan på stan som har den. Är sjukt ledsen då jag inte har mycket pengar och bara kan hosta upp en ny väska och känns inte alls kul när vi somsagt umgås så mycket som vi gör. Funderar på att sälja den och köpa en annan väska eller vad tycker ni? Hur hade ni reagerat om ni var i min sist? Behöver hjälp.

  • Svar på tråden Kompis som härmas
  • Anonym (Bie)

    Jag hade inte gjort någonting utan fortsatt använda min väska. Hade ju inte tyckt mindre om den för att någon annan har en likadan.

    Du får väl sluta umgås med tjejen om du inte gillar henne. Skolan varar ju heller inte för evigt och då går ni ju skiljda vägar.

  • Anonym (-)

    Jag har råkat ut för copycats under hela mitt liv.

    Även nu, vid 30-ish.

    Det är så fruktansvärt jävla frustrerande!

    Har inga råd. Vill bara säga att jag HATAR COPYCATS!

  • Anonym (Sara)

    Det finns väl inte så jättemånga alternativ:

    1.Du säljer väskan och köper en ny

    2. Du använder i sammanhang där kompisen inte är med

    3. Du använder den så som du vill och bryr dig inte om att kompisen har likadan väska.

    Inget av alternativen är ju fel, utan det handlar ju om vad som känns bäst för dig.

    Personligen har jag lite svårt att sätta mig in i situationen men om nöjet med väskan förstörs avvatt ni har lika är det ju så för dig. Då kanske det är bäst att sälja den.

  • Xenia

    Men vad är problemet? Även om den är jättedyr är det ju inte som att ingen annan  i världen har samma väska. Tycker du att väskan är snygg är den faktiskt lika snygg nu.

    Är du rädd att andra ska tro att ni köpt samma väskor som nån slags "bästavän"-grej? Men vem bryr sig?

    Antagligen tyckte din kompis att väskan var jättesnygg och ville ha en likadan, varesig hon måste köpa en själv eller be morbror ge henne den i present. Härmning är den högsta formen av smicker!

    Sen måste jag säga att det är värsta i-landsproblemet du har. Du har råd att köpa en dyr väska och ändå grämer du dig. Andra har större problem. Ni verka bägge två vara riktiga material girls.

  • Anonym (galet)

    Du går i skolan? Köper väskor för 8000? 

    Kanske dags att lära sig att materiella saker inte är allt här i världen! 

  • Anonym (-)
    Anonym (galet) skrev 2020-10-31 18:38:35 följande:

    Du går i skolan? Köper väskor för 8000? 

    Kanske dags att lära sig att materiella saker inte är allt här i världen! 


    Det är väl ändå upp till var och en..?
  • Popetot

    Fortsätt använda din väska men ta upp det med din vän. "Hörru du, jag tycker det känns lite fånigt att vi går runt med exakt likadana väskor. Till en annan gång kan du väl välja annan modell/färg/märke om jag köpt något du gillar. Jag hjälper dig gärna välja ut något."

  • Anonym (Pia)
    Popetot skrev 2020-10-31 19:14:13 följande:

    Fortsätt använda din väska men ta upp det med din vän. "Hörru du, jag tycker det känns lite fånigt att vi går runt med exakt likadana väskor. Till en annan gång kan du väl välja annan modell/färg/märke om jag köpt något du gillar. Jag hjälper dig gärna välja ut något."


    Jag gillar verkligen det här förslaget. Ett fint sätt att påpeka problemet utan att det behöver bli något stort drama av det hela.
  • Anonym (Naughty40)

    Vilket världsproblem. Suck! Det är väl skitsamma?

  • persikofjaril

    Det här påminner mig om när jag råkade köpa exakt likadana jeans som min kompis hade. Hon hade ett par gula jeans som jag tyckte var jättecoola och snygga (just då var det på modet med jeans i andra färger än blått och svart). Jag var inne i en klädaffär en dag och såg ett par likadana jeans, fast neongröna, och blev jätteglad. Sen när jag träffade min kompis visade det sig att de var gula... Men vi är vänner än idag :D

Svar på tråden Kompis som härmas