• Vickan31

    BIM December 2020-Första barnet

    Tack så mycket för svar Stickling, dig kan man lita på Skrattande Vi kände båda att vi gärna myste till det igår också, så får vi se om det var "för sent" eller inte om två veckor. Håller fortsatt tummarna för dig, visst blir man ivrig!


    Stickling skrev 2020-11-30 17:58:53 följande:
    Även om ägget skulle ha släppt nyligen överlever det ju 24 timmar, så det kan absolut vara värt att försöka få till ett försök till ikväll om lusten faller på! Spermier kan visst vara olika snabba, så några kan nog hinna möta ägget även bland de som ev kommer in idag :)

    Håller med dig, fint att se att så många plussar! Blir desto mer ivrig för min egen skull, hoppas så!..
    Tack snälla MAKL, jag är verkligen ingen expert så alla tankar och insikter från dig är varmt välkomna Glad Jag tänker också att ägget inte borde ha släppt samtidigt som ÄL-testet visar positivt, men jag som inte brukar känna så mycket vid ägglossning kände verkligen alla tänkbara tecken igår: ömma bröst, fertilt sekret (som äggvita) sedan ett par dagar, den lilla rosa flytningen/blödningen, liknande mensvärk som strålade särskilt på ena sidan osv. Så frågan är om dessa tecken dyker upp den dagen ägget faktiskt lossnar eller om det är inför? Inte lätt det här med att lära sig sin kropp Glad
    MAKL skrev 2020-11-30 17:58:57 följande:
    Vad jag läst/lärt är väl att ägget brukar släppa allt ifrån 12 till 48 timmar efter ett positiv äl test, så det är säkerligen inte försent att ligga mer.

    Sen vad gäller den lilla blödningen så har jag ingen aning va det kan bero på men tycker det låter konstigt att ägget släpper direkt det blir en LH stegring, men jag är ju ingen expert på ämnet :)


  • Vickan31
    Jojjo87 skrev 2020-12-01 07:26:09 följande:


    Äntligen!!!!

    Efter att ha försökt i 1.5 år inte fått någon vidare hjälp av vården så fick jag äntligen mitt pluss idag......

    Säger bara en sak.. akupunktur. Det hjälpte verkligen mig. :)
    Ååh men så fantastiskt att äntligen få ett plus - stort grattis! SkrattandeHjärta
  • Vickan31
    MAKL skrev 2020-12-01 16:04:44 följande:
    Ibland blir man ju inte riktigt klok på sin egen kropp vad den håller på med!

    Om jag ska gå på hur jag kände det förra gången jag hade äl så hade jag lätta äl-smärtor på cd 12-13 men negativa äl test. Sen vart smärtorna värre till cd 14 och äl testet visade då positivt på fm. Vart sedan bekräftad äl i NC på cd 15. Så det där med symptom runt äl kan uppenbarligen hända innan ägget släpper också om jag ska gå på mina erfarenheter.
    Haha nä så är det verkligen, jag håller med dig! Vad bra att veta, intressant att få ta del av hur det är för dig! Igår då jag hade peak på äl-testet hade jag mycket värre äl-smärtor än idag, så vi kanske inte är helt ute och cyklar om vi gissar att min ägglossning är idag Glad Lite svårt att få det bekräftat då jag inte använder NC, men vi kör på som om det vore så. Såg att du har beräknad BIM 20/12 så du ägglossar ganska snart också va?
  • Vickan31
    Stickling skrev 2020-12-01 17:53:37 följande:
    Haha, så lite så :) Fint att ni fick till ett försök till. Då är det den gamla vanliga evighetslängtan nu då? Håller tummarna för dig också! Jag hoppas på ägglossning i dagarna, har tagit tester sedan en vecka tillbaka....
    Ja det kändes ändå bra, för vi fick inte till så många fler försök innan ÄL-stickorna visade peaken den här månaden. Så jag har faktiskt inte så mycket hopp denna gång jämfört med förra månaden då jag tyckte att vi var så "duktiga" som lyckades få till det så många gånger kring ägglossningen.

    Ja jag såg att du och jag är nära i både BIM (15/12 för mig), ålder (jag är 31) och att det här också är ditt sjätte försök precis som för mig! Glad Då har du förväntad ägglossning de närmsta dagarna alltså?
  • Vickan31
    jonnaren skrev 2020-12-01 20:57:00 följande:

    Hej igen. Tack för välkomnandet!!

    Ville bara säga att jag plussade idag, på min flickas BFdag.

    Bim 3/12.

    Hoppas allt går vägen och lycka till åt er andra <3


    Ååh men vad fint - stort grattis! SkrattandeHjärta
  • Vickan31
    jonnaren skrev 2020-12-01 23:18:54 följande:
    Tack snälla! Jag började precis blöda så mina förhoppningar har sjunkit till botten. Är så ledsen :(
    Oj, jag såg först nu att du skrev igen Jonnaren - men jag tänker precis som Stickling att det måste ju inte betyda att något är fel, utan det kan väl vara så att man blöder lite första tiden ändå för att det är annat som ska ut? Jag förstår såklart din oro och håller tummarna hårt hårt hårt för att det ska gå bra med din graviditet Hjärta
  • Vickan31
    Stickling skrev 2020-12-02 08:23:26 följande:
    Förstår, extra bra att ni hann med ett försök till då! Det finns ju hopp ändå, det är ju kvalitet och inte kvantitet det handlar om för att lyckas, tänker jag :)

    Åh, vad kul att vi har flera saker gemensamt! Ännu roligare att följas åt då! Ja precis, hoppas på ägglossning senast på fredag (CD 19) men på sistone har den kunnat dröja ända till CD 23, så vi får väl se när den behagar dyka upp haha.
    Ja, hoppet är det sista som överger en - och det var klokt sagt att det handlar ju faktiskt om kvalitet och inte kvantitet Glad

    Hade aldrig trott att det skulle vara så här svårt att bli med barn, om det är timing eller kvalité hos spermier/ägg eller vad det är som inte riktigt stämmer för oss. Alla i min familj har i princip blivit gravida på första försöket så jag tänkte lite naivt att då kanske detsamma skulle gälla för mig, men ju mer jag lär mig av er här i tråden och vad jag kan läsa mig till så är det ju oerhört komplext och inte alls så lätt som man kanske hade trott för många av oss. Men jag fortsätter att tro och hoppas att vi får se många fler + här under december Hjärta

    Ja vad roligt Skrattande Var i landet bor du? Tänkte om det också var något vi hade gemensamt, men om du inte vill berätta det så är det såklart helt okej! Ahaa, ja det är ju alltid lurigt när den ibland visat sig dröja. Hur gör du för att veta att ägglossningen varit eller närmar sig? Var det Natural Cycles du använde kanske?
  • Vickan31
    Stickling skrev 2020-12-02 13:02:43 följande:
    Åh, förstår. Ja, det är ju lätt att tänka att det ska bli likadant för en själv som för ens närmaste familj. Kan tänka mig att du blir fundersam och kanske stressad när det tagit längre tid för er. Jag har från början försökt vara inställd på att det kan ta tid, men innerst inne hoppades jag förstås att höra till den där lyckliga skaran som lyckas direkt. Försöker dock fortfarande fokusera på att sex månaders försök är helt normalt, att de flesta faktiskt lyckas inom ett år och att det sannolikt kommer gälla för oss också. Men det är ju en sak vad man rationellt tänker, en annan vad hjärtat känner! Tycker varje dag känns lång att vänta, och att det skulle kunna vara sex månaders försökande kvar, orkar jag inte riktigt tänka på... Har du någon kompis som fått barn? Vet du hur lång tid det tog för dem?

    Jag bor i Uppsala, du då? :) Ja precis, jag använder Natural Cycles och testar med ägglossningsstickor. Brukar få tydligt fertilt sekret när det är några dagar kvar till positivt test och det har inte kommit den här gången, så antingen är det fortfarande några dagar kvar eller så har kroppen inte riktigt kommit i balans efter missfallet. Du då, använder du någon app eller kör du med ägglossningsstickor utan app?
    Ja jag håller totalt med dig! Jag tycker att du har helt rätt i att det inte är något onormalt egentligen i att det kan ta ungefär ett år, men att som du säger så kanske hjärtat och känslorna säger något annat. Men jag hoppas såklart att ingen av oss ska behöva vänta alltför länge på det där efterlängtade plusset Hjärta

    Jag upplever att många som haft svårigheter kanske inte pratat så öppet om det så då har jag inte sett så mycket av den sidan, vilket gör att jag uppskattar er i denna grupp så otroligt mycket för att här kan man vara öppen och dela liknande erfarenheter! Men jag började faktiskt prata nu med en av mina kompisar som har barn och då berättade hon att för dem hade det tagit nästan två år innan de blev gravida på naturlig väg, och de har en ljuvlig liten 2-åring nu Glad Hon sa att det var när hon började med Natural Cycles som hon blev gravid, så jag kanske ska testa det med. Är det något du rekommenderar också?

    Ahaa, ja men då bor vi ju ganska nära! Jag bor i Stockholm :) Jag använder ägglossningsstickor (ingen temp) med appen Premom där man kan läsa av vilka stickor som helst, samt appen Flo.

    Aah, ja då kanske din ägglossning är lite sen bara. Jag beklagar verkligen ditt missfall :( Det måste ha varit jättetungt, även om en del av dig kanske ändå kan se det positiva i att du i alla fall har lyckats bli gravid en gång? Eller jag vet inte om man kan tänka så, men du verkar vara så positiv som person! Jag förstår att det är en klen tröst när man väntar och längtar så, men har hört att man brukar se det som ett gott tecken att i alla fall att ett ägg faktiskt har kunnat befruktats en gång Hjärta
  • Vickan31
    Stickling skrev 2020-12-02 19:12:28 följande:
    Eller hur, det är inte lätt att behålla sitt rationella lugn, när man vill och längtar så mycket. Åh ja, hoppas att det kan bli vår tur nu!! <3

    Vad fint att du pratade med din kompis och att hon berättade om sin egen kamp. Så du visste inte förrän idag att hon behövt försöka så länge alltså? Så fint att ni kunde ha det samtalet, jag önskar att fler kunde vara öppna kring sådana här saker! Tänker att så många fler än man tror går runt med samma tankar och svårigheter som man själv.

    Aha, har sett fler i trådarna här som använder Premom. Det verkar smidigt; den enda cykeln jag testade vanliga ägglossningsstickor blev jag helt förvirrad över de svårtolkade strecken och gav upp, haha. Nu använder jag bara Clearblues digitala test med glad smiley, gillar att få ett ja- eller nejsvar liksom. Har du använt Premom under alla dina försök? Angående Natural Cycles tycker jag att det känns bra att få bekräftelse på att ägglossningen varit, genom temphöjningen. Eftersom min cykel är rätt oregelbunden funkar det bra för mig att få hjälp via appen att förutse ägglossningen. Men om du ändå använder stickor tänker jag att du säkert har bra koll på din cykel även utan NC (och ägglossningen bekräftas ju ändå senare när mensen kommer...). Dock kan det om inte annat kännas bra att ha nåt att göra varje dag, med tempandet och loggandet i appen, bara för att se att dagarna faktiskt går framåt... :)

    Tack snälla, det var fint att höra! Har själv tänkt att jag tycker att DU verkar vara en så positiv person, tänker inte riktigt detsamma om mig själv, haha! Men har försökt att tänka som du skriver, att det är något positivt att ägget faktiskt blev befruktat, även om det inte klarade sig sen.
    Nä jag visste bara att de hade försökt "ett tag", men jag hade ingen aning om att det var så pass länge eftersom de var lite hemliga med när de började försöka. Så det var väldigt värdefullt att hon delade med sig! 

    Jag började med Premom förra cykeln och gillar appen väldigt mycket just för att man får så tydlig hjälp med att mäta värdena enligt stickorna. Jag använde också Clearblues digitala ett tag men ville veta om mina LH-värden ökade eller minskade så därför återgick jag till vanliga äl-stickor och började använda Premom Glad Jag är en av de mest morgontrötta människorna jag känner, haha, så jag är rädd att glömma tempa vissa morgnar och då bli stressad över det istället. För om jag förstått det rätt ska man helst tempa när man ligger kvar i sängen och inte har klivit upp än? I det stadiet på morgonen är jag oftast som en zombie, haha. Men det låter onekligen som en stor fördel att få bekräftat av tempen att ägglossningen har skett, så jag ska definitivt fundera på det ett varv till. Tack för dina tankar, superbra att veta! Skrattande

    Åh men vad gulligt sagt, tack! Det är såklart svårt att känna sig positiv hela cykeln (roligt egentligen att jag börjat tänka på tiden som cykler istället för månader numera, haha) men jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att du får bli mamma nästa år Hjärta
  • Vickan31
    Holy93 skrev 2020-12-02 18:13:22 följande:
    Jag är gravid nu på andra försöket sedan jag slutade med Nuvaring, det går!
    Stort grattis! Skrattande
Svar på tråden BIM December 2020-Första barnet