• MAKL

    BIM December 2020-Första barnet

    BoringBrick92 skrev 2020-12-12 22:27:19 följande:

    Min BIM är riktigt snurrig denna månad. NC appen säger BIM om 4 dagar och Flo säger BIM om 7 dagar. Vet inte vilken jag borde lita på? :-P NC känns lite för kort och Flo lite för långt för min normala cykel. Så vi får se vad som händer.


    Hur länge har du använt NC? Om du inte använt det så länge så kan det ju ta tid för appen att räkna ut hur just dina cykler brukar se ut och då kan det diffa en del. Jag har använt NC i 1,5år nu och det har aldrig beräknat fel med mer än 1 dag upp eller ner när det gäller bim (förutom i början). Nu har ju jag väldigt jämna cykler så det kanske är därför.

    Har däremot aldrig använt Flo så vet inte hur exakt den är. Annars tycker jag att du ska gå på vad du tror, det finns ingen app eller människa som vet exakt hur din kropp fungerar utom du :)
  • MAKL
    Emlan93 skrev 2020-12-14 10:41:59 följande:

    Hej på er, flyttar fram min Bim 2 dagar pga av senare ÄL. Idag kom dock tempdykningen.. så det tappa hoppet för denna månad.. :( Hänger kvar lite till. Stort grattis till er som plussat och håller tummarna för er andra!


    Jag har hört att en tempdykning kan vara att ägget fäster också. Då brukar tempen höjas igen dagen efter. Sen kanske man inte kan gå helt på tempen heller, det finns dom som inte får en sån hög temp trotts att dom är gravida. Håll hoppet uppe <3
  • MAKL
    Emlan93 skrev 2020-12-14 13:00:32 följande:

    Åh tack för peppande ord, det värmde <3 Nej, jag är väldigt osäker på "hur" der ska se ut och kännas för den delen i och med att jag själv aldrig varit gravid. Så då jämför man med andras kurvor som inte behöver säga så mycket i förhållande tills sin egen. Man vill ju bara så gärna!


    Det är samma här, har aldrig varit gravid och vet inte hur min tempkurva skulle se ut då. Kan erkänna att jag också lagt väldigt mkt fokus på hur tempen är varje dag och denna cykel har tempen verkligen gått upp och ner från dag till dag. Tror dock att fokuset enbart är pga att man hoppas så mkt och letar symptom i allt man känner och ser. Jag vet att jag skulle må så mkt bättre psykiskt om jag slutar analysera både temp och hur det känns i kroppen, men som du säger så vill man detta så mkt så det är jätte svårt att låta bli med allt det.

    Snart så ska du se att vi alla här inne får våra efterlängtade små knoddar!
  • MAKL
    Emlan93 skrev 2020-12-14 14:31:53 följande:

    Så sant! Jag hade nog också "slappnat" av på ett annat sätt om man inte tänkte så mycket på det. Konstigt det där, aldrig har man reflekterat så mycket över sin cykel förrän nu.

    Ja, det hoppas vi på, den som väntar på nåt gott.. ;) tack för stödet!


    Det är det som är så fint och skönt med den här och många andra trådar här på FL att man får sånt fint stöd och känner man kan ventilera alla sina tankar som man annars kan känna sig ganska ensam om :)
  • MAKL
    Ericky skrev 2020-12-14 21:39:58 följande:

    Nyfiken på hur ni andra mår med BIM i veckan? :) som jag skrev tidigare har jag inga symtom alls. Lite illamående idag men det berodde nog på andra omständigheter. Jag kommer att vänta med att testa till när jag passerat BIM. Vilket jag hoppas SÅ på att få göra <3

    15/12 Vickan31, 31 år (6e försöket?)

    16/12 Geranium, 34 år

    16/12 KNAS, 31 år (6:e försöket)

    17/12 BoringBrick92, 28 år

    18/12 KristinaB 33år

    19/12 Emlan93, 27 år

    19/12 Ericky 33 år (5e försöket)

    19/12 SMEL, 27år

    19/12 Stickling, 32 år (6:e försöket)

    20/12 Tokan123, 29 år (2a försöket)

    20/12 MAKL, 27 år (3e försöket)

    20/12 Saora, 31 år (5e försöket)


    Mitt bim är framflyttat 1 dag så 21/12.

    Denna gång så har brösten betett sig annorlunda IGEN. Jag brukar få ömma bröstvårtor innan äl och att det går över när äl är över. Men denna gången så har dom ömmat från någon dag innan äl och är fortfarande lite ömma på Äl + 8. Dock så började det högra bröstet göra ont för ca 3 dagar sen och det va samma sak de senaste två cyklerna vilket inte resulterade i något. Så jag tappade hoppet lite redan för 3 dagar sedan och har i princip redan börjat ladda om trots att jag inte vet till 100% att jag inte är gravid.
  • MAKL
    Tokan123 skrev 2020-12-15 09:49:01 följande:

    Om det inte blir något nu, kommer ni fortsätta försöka eller ta en paus och försöka senare i år så att det blir en tidig 2022 bebis? Jag vet ju inte än hur svårt eller lätt jag har men skulle ju önska en vår/sommarbebis hellre då jag är så trött och deppig av mörkret på hösten.


    Vi kommer också försöka direkt om det inte blir något nu. Vi vill så gärna ha en liten så det spelar ingen roll för

    oss när det blir :)
  • MAKL
    Msofie skrev 2020-12-16 08:15:13 följande:

    Hoppar in i denna tråden!

    Är 25 år (min fästman 28) och detta är vårt 10nde försök. Varit ett tufft år, minst sagt.

    Har BIM, om jag räknat rätt, 21/12. Har fått en ganska låg temperaturökning denna månaden så känner mig inte så hoppfull om jag ska vara ärlig.


    Välkommen!

    Då är det verkligen eran tur nu. Hoppas på plus för din del. Vad gäller tempen så har vi nog alla som tempar och aldrig varit gravida ingen aning om hur just våran kurva kommer se ut då vi väl lyckas. Min har också betett sig väldigt konstigt denna cykel men jag försöker att inte lägga så stor vikt vid det och hoppas på det gick vägen denna gången.
  • MAKL
    Stickling skrev 2020-12-17 10:51:28 följande:

    Usch, idag känner jag mig ledsen. Bim på imorgon eller lördag, och tempen är på väg nedåt sedan fyra dagar. Försöker ställa in mig på mens, men blir så ledsen. Hade hopp för den här gången. Nästa försök blir vårt sjunde.


    Vet hur det känns. Försök hålla hoppet uppe, du får tänka att tempen kanske inte betyder något. Hoppas för din skull!
  • MAKL
    Tokan123 skrev 2020-12-18 14:55:13 följande:

    Tror mensen kom..på bim-3... deppig , men men bara att ta nya tag..

    Eller inte, jag var på toa, kom en hel del ljusrött blod. Haft mensvärk så tänkte den va tidig.. men sen när jag gick på toa igen så var det inget alls ,behövde alltså inte sätta i något skydd.. vad händer?


    Jag har hört att det är ganska vanligt med blödningar i tidig graviditet utan att det behöver betyda något dåligt. Kanske kan vara så att det tog sig denna gången och att det är därför. Annars så vet jag inte. Svårt att förstå sig på kroppen många gånger. Hoppas iaf att det inte är mensen :)
  • MAKL
    Tokan123 skrev 2020-12-18 15:22:42 följande:

    Hoppas jag också en testade samtidigt negativt imorse ...


    Vissa plussar ju inte innan bim, så kanske!
  • MAKL
    BoringBrick92 skrev 2020-12-19 11:09:17 följande:

    Blir så frustrerad.. är på cd31 idag, ingen mens i sikte bara illamående och mensvärk som kommer och går sen 4-5 dagar tillbaka. Brukar ha cykel på max 29 dagar. Extremt negativt test i morse. Lurar kroppen mig så här pass mycket denna månad så känns det inte så kul.

    Hur går det för er andra som fortfarande inte fått besök av den röda?


    Äl kanske va senare än vad den brukar och därav en längre cykel. Självklart så hoppas jag för din skull att det beror på en graviditet även fast testen är negativa. Kanske ökar snart och blir positivt :)
  • MAKL
    Soff skrev 2020-12-20 09:51:48 följande:

    Fick en tempdip imorse :( antar att hoppet inte är ute förns mensen dyker upp, men känner mig uppgiven just nu, och vet inte vad jag ska tro. För jag har verkligen haft så himla mycket känningar, ända sen ÄL. Sen vi började försöka få barn så har kroppen betett sig konstigt mot tidigare. Jag hade exempelvis alltid spottings innan mens, typ en vecka innan, och det har jag haft i många år. Sen ett par månader tillbaka har det minskat, och denna månaden har det inte varit något överhuvudtaget. Inga bruna flytningar, ingenting!.. Så jag förstår inte vad det är som händer. Fick en ganska intensiv mensvärk på morgonen och var helt övertygad om att mensen skulle starta då, men än så länge har jag bara mensvärk och känner mig trött och snurrig. Men är väl som vanligt, man hoppas och tror och tänker in i det sista, och så kommer mensen i vanlig ordning, och så känns det som "hur kunde jag ens tro att det var något?"...jag kan knappt sova de här sista dagarna innan bim. Jag tänker på vad tempen kommer säga på morgonen, hur det kommer kännas etc. Är så trött på detta.  


    Fortsätt hålla hoppet uppe tills det är helt säkert!

    Jag kan helt känna igen mig i det du säger om att kroppen beter sig annorlunda nu mot förut, kan det vara för att man försöker och att hjärnan lurar kroppen på något sätt?

    Sen vad gäller att du nästan klandrar dig själv för att du tänkt att det va något när det inte visade sig vara på det sättet, är synd. Vi alla tänker så som är i den här processen så du ska inte känna dig dum för en sån tanke. Du vill ju detta så otroligt mycket så det är självklart att man drömmer och hoppas till motsatsen bevisats. Jag vet att det tar enorm kraft både fysiskt och psykiskt och jag tror det är viktigt att ge sig själv tillåtelse att känna alla känslor man behöver känna och få utlopp för, annars orkar man inte.

    Hoppas verkligen att det inte är mensen som knackar på snart utan att det beror på en liten. En styrkekram till dig idag <3
  • MAKL

    Nu kom mensen som väntat, kände det på mig för en vecka sen att det inte blev något denna månad så har redan sörjt några dagar så det känns ok idag. Hoppar direkt över till januaritråden och hoppas att det blir vår månad :) Håller tummarna för er som det fortsatt finns möjlighet att ni är gravida denna månad!

  • MAKL
    Ffaa95 skrev 2020-12-22 14:52:09 följande:

    Jag hittade ett grav test nu! Vad tror ni?


    Ser positivt ut. Grattis! :)
  • MAKL
    Them19 skrev 2020-12-24 23:44:08 följande:

    Några tjejer kvar i tråden? BIM har blivit flyttat lite enligt min app men tror jag har BIM idag. Och dagen är ju snart slut och ingen tillstymmelse till mens. Har ingen möjlighet att testa imorgon så har mensen inte kommit blir det test på lördag :)


    Åh va spännande! Håller tummarna på att det blir ett plus :)
  • MAKL
    Amandannn skrev 2020-12-28 10:21:14 följande:

    Hej!

    Jag har inte skrivit här förut. Jag hade bim 23 dec, idag (28 dec) har mensen fortfarande inte dykt upp men testar neg på graviditetstesten (rfsu)

    Jag har upplevt trötthet och spänningar i nedre delen av magen och lite smärtor (typ samma symptom som förväntad mens) däremot finns det ett läkemedel jag tagi många år vid symtom för bihåleinflammation som jag nu mitt i allt får hjärtklappning av.

    TMI

    Igår (27.12) när jag var på toan kom det på pappret lite brunaktiga strimmor blandat med äggviteaktiga flytningar. What to do? Borde jag köpa digitaltest eller borde jag skita i det och bara förstå att det inte lyckats denna månad?


    Hej!

    Jag tycker att om du vill testa med ett annan slagit test så gör det. Om inte annat för att lätta på tankarna oavsett vilket resultat det blir. Annars så väntar du ytterligare några dag. Beslutet är helt upp till dig för vad du känner är bäst för dig.

    Brukar du ha en regelbunden cykel?
Svar på tråden BIM December 2020-Första barnet